reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zmiana mleka

Havana1995

Fanka BB :)
Córka wcześniak w szpitalu była karmiona piersią i dokarmiana na Bebilonem nenatal premium po powrocie do domu z przyczyn niezależnych ode mnie całkowicie przeszła na mleko modyfikowane i zaczęły się problemy z brzuchem brakiem kupki okropnymi gazami młoda wygina się przy karmieniu wybudza ją to ze snu jest już bardzo przemęczona widać to po niej... Położna poleciła Bebilon prosyneo ha 1 stopniowo je włączyliśmy a lekarz dodatkowo włączył delicol ja sama z siebie podawałam jeszcze Espumisan.. niestety bóle brzuszka nie minęły kupa raz na kilka dni i to po czopku prężenie się do tego stopnia że później ulewa odbicie jej graniczy z cudem bo tak się kręci 🙄 i mam wrażenie że bardziej jej się ulewa po nim zastanawiam się nad mlekiem HiPP comfort czy uratował którąś z was ? Dodam jeszcze że dziecko jest przepajane.

reklama
A po co przepajasz? Może stąd chlustanie...
Jeśli to wcześniak, to zapewne jest to niedojrzałość układu pokarmowego i żadna zmiana mleka nie pomoże.

Osobiście bym odstawiła zarówno delicol i espumisan - ale to po własnych doświadczeniach z wcześniakiem. Po tym było tylko gorzej. I została na Bebilonie. Na reakcję na mleko trzeba poczekać jakieś 3 tygodnie.

A w jakim wieku jest córka?

A po co przepajasz? Może stąd chlustanie...
Jeśli to wcześniak, to zapewne jest to niedojrzałość układu pokarmowego i żadna zmiana mleka nie pomoże.

Osobiście bym odstawiła zarówno delicol i espumisan - ale to po własnych doświadczeniach z wcześniakiem. Po tym było tylko gorzej. I została na Bebilonie. Na reakcję na mleko trzeba poczekać jakieś 3 tygodnie.

A w jakim wieku jest córka?
Położna powiedziała żeby przepajać woda przez zaparcia... Leci nam 4 tydzień
Dziecko tak się męczy że serce pęka nawet wyspać się nie może bo ją wybudza ten brzuszek zauważyłam też że jak zmieniliśmy mleko to mniej zaczęła jeść 🙄

Położna powiedziała żeby przepajać woda przez zaparcia... Leci nam 4 tydzień
Dziecko tak się męczy że serce pęka nawet wyspać się nie może bo ją wybudza ten brzuszek zauważyłam też że jak zmieniliśmy mleko to mniej zaczęła jeść 🙄
Nie przepajaj.
A wieku korygowanego ma ile?
Może spróbuj odciągać i podawać jej też swoje mleko butelką?

Nie przepajaj.
A wieku korygowanego ma ile?
Może spróbuj odciągać i podawać jej też swoje mleko butelką?
Młoda jest z 36+2 termin miałam na jutro czyli 28 grudnia. Nie mogę odciągać swojego przez leki które przyjmuje nie mogę karmić 🙄 dlatego córka jest na mleku modyfikowanym

reklama
Do góry