Elle118
Zaciekawiona BB
Dziewczyny, może Wy coś podpowiecie z własnego doświadczenia. Synek ma 7 tygodni. Od początku byliśmy na nan optipro plus. Niestety synek dostał podskórnej wysypki oraz strasznie ulewał a wręcz wymiotował nawet 2 h po posiłku jednak na wadze przybierał dobrze. Po konsultacji z pediatrą zmieniliśmy mleko na Bebilon Pepti oraz dostaliśmy skierowanie do alergologa. Prawdopodobnie alergia na bmk. Na bebilonie jesteśmy dopiero kilka dni więc alergolog kazała się zgłosić za dwa tygodnie kiedy nowe mleko zacznie działać i jeśli coś będzie działo się niepokojącego spróbujemy z Nutramigenem. Niestety od wczoraj synek dostał ponownie wysypkę, nawet pojawiły się czerwone krostki a syn ulewa jeszcze więcej niż po nanie! Zje, ładnie odbije, odczekujemy godzinę żeby pokarm ładnie zaczął sie trawić i nic. Po tej godzinie co chwila ulewa mu się pokarm strużką po policzku. Czasami potrafi się zakrztusić. Zjada 90ml co 3h a ulewa min z 20-30. Dodatkowo doszły Nam straszne kolki z rana, podaję Delicol ale poprawy nie widać. Mam wrażenie, że to mleko mu nie pasuje chociaż zjada je chętnie. Czy to może być uczulenie na to mleko czy szukać powodu gdzieś indziej? Może wasze dzieciaczki były w podobnej sytuacji? Mam wrażenie, że popełniłam błąd przechodząc od razu na mleko dla alergików, może wystarczyło zmienić na mleko innego producenta?