reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zmiana gondoli na spacerówkę

reklama
Moja gondola miała 75 cm długości. Synek jest bardzo długi, przekracza 97 centyl, i to sporo. Teraz ma 10,5 miesiąca i mierzy 90 cm. Przy kupowaniu wózka nie spodziewałam się tak długiego dziecka 😁

Ja z chęcią jeździłabym gondolą dłużej ale moja córka na 5 miesięcy usiadła i było to poprostu niebezpieczne, ale na długość jeszcze sporo czasu by się miescila, na rok miała niecałe 75cm to jeszcze by się upchala😆😆

4mc to za wcześnie na spacerówkę! Co innego jak w domu "posiedzi" sobie chwilę w bujaczku, co innego, jak będzie zmuszone do siedzącej pozycji i w tym samym wytrzęsione jazdą. Zabójstwo dla kregoslupa. Lepiej kupić dłuższą gondolę, a jak nie masz możliwości i ta spacerówka rozkłada się na płasko, to wozić na płasko, tylko też tak, żeby nóżki nie zwisały.

Hej. Mój synek ma 4 miesiące, jeszcze nie siedzi choć już coś tam ćwiczy, jest duży jak na swój wiek i gondola jest już na styk, widzę,że mu ciasno już tan trochę :) Czy miała któraś z Was taka sytuacje i mimo, że dziecko było jeszcze leżące to korzystało już ze spacerówki i wszystko było ok ? Teoretycznie spacerówkę można rozłożyć do pozycji leżącej ale jednak to nie to samo co gondola :)
Ja mam wózek kubełkowy X-cite i u mnie dziecko też szybko musiało rezygnować z gondoli bo się nie mieściło :D A kubełek dla takiego maluszka bardzo fajny :)

reklama
Hej. Mój synek ma 4 miesiące, jeszcze nie siedzi choć już coś tam ćwiczy, jest duży jak na swój wiek i gondola jest już na styk, widzę,że mu ciasno już tan trochę :) Czy miała któraś z Was taka sytuacje i mimo, że dziecko było jeszcze leżące to korzystało już ze spacerówki i wszystko było ok ? Teoretycznie spacerówkę można rozłożyć do pozycji leżącej ale jednak to nie to samo co gondola :)
Mój jeździ w spacerówce od 4 miesiaca, do póki nie usiadł jeździł na płasko. Nie widzę w tym nic złego 🙂

Do góry