reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobek i przedszkole w jednym miejscu - w sumie dobry pomysł

niedawno zostałam mama trzeciego szkraba. No ale życie życiem i do pracy musiałam iść. Zaczęło się więc szukanie żłobka. Najlepiej blisko przedszkoli pozostałej dwójki pociech. Państwowych jest jak na lekarstwo a miejsce w nich to powinnam chyba rezerwować na dwa lata przed porodem. No ale Wszyscy mówili mi, że prywatne nie są takie straszne i w cale nie tak drogie jak się wydaje. Moje dzieciaki chodzą na wiertniczą do centrum Małego człowieka, Wiec poszukałam w okolicy. wiem, że oni mają oddział żłobkowy, no ale jakoś mi się wydawało, że żłobek wolałabym oddzielnie, jakoś tak ...../ Na ale się okazało, że żłobek to w warszawie to chyba tylko dla milionerów. ceny z kosmosu. Za żłobek zechciano ode mnie tyle co za dwójkę dzieci w prywatnym przedszkolu. No wiec z dużą dozą niepewności zapisałam dziecko do oddziału Żłobkowego na wiertniczą do Zielony Domek - Centrum Małego Człowieka. Dziś już jestem pewna, że zrobiłam dobrze. Okazało się ,że żłobek wcale nie był taki drogi u nich. No i w sumie połączenie oddziału żłobkowego i przedszkola to świetny pomysł , dzieci mam w jednym miejscu, Wszystkie szczęśliwe i chyba tylko o to chodzi. Szkoda, że tak mało jest takich miejsc. A wy znacie takie miejsca na ursynowie lub wilanowie?

reklama
Najlepiej będzie jeżeli na ten temat wypowiedzą się Użytkowniczki z miasta Warszawa lub konkretniej Wilanowa czy Ursynowa,akurat nie moje rejony wiec ciężko mi cokolwiek doradzić. Wiem natomiast że takie połączenie przedszkola i żłobka to bardzo dobry pomysł:)

Do góry