reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Złe wyniki krwi i moczu! 20 tydzień ciąży

Ja też mam bardzo wysokie białko w moczu, obecnie 9 tc. Już po pierwszych wynikach moczu zostałam skierowana na szpital,ale na nefrologie, gdzie byłam diagnozowana 10 dni. Sprawdzali 3x dobowa zbiorke moczu na białko, mnostwo badań krwi i moczu, usg brzucha, usg ciążowe na ginekologii, holter na dobę, ekg, I póki co zostałam wypisana (05.03.). Muszę mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie, codziennie ważyć się i sprawdzać czy nie pojawiają się obrzęki. Co tydzień mam badań mocz na białko i co 2 tygodnie mieć wizytę w poradni nefrologicznej i u ginekologa. Obecnie mam skierowanie na krew i 2 x mocz na przyszły tydzień już.
Było kosylium w mojej sprawie, zastanawiali się nad sterydami. W końcu stwierdzili, ze wstrzymają się do 16 tygodnia ciąży z podaniem sterydów.
To moja druga ciąża. Pierwsza 11 lat temu była bezproblemowa.
Witam:) bardzo współczuje i fajnie, ze taka szybka reakcja z Pani strony:) szacunek :)) ja w 24 tc. Właśnie pojawiło mi się białko w moczu i rośnie:( 120 mg . Nadciśnienie 140/78:( chyba szpital mnie czeka:( ale dziecko jest najważniejsze !!!

reklama
Ja wiem ja sama to przechodziłam i pewnie będę przechodzić i w tej ciąży ale nie z takimi wynikami kobiety rodzą zdrowe dzieci.
@Bosiek Ty się lepiej znasz na bialku w moczu. Potrzebujemy Cię:)
No i niestety...we środę pojawiło się nadciśnienie:( powyżej 140/90 - dostałam lek dopregyt3x1. Dziś odebrałam wyniki dobowego pomiaru moczu białka- wynik masakra 1,7:(( co tu robić?

No i niestety...we środę pojawiło się nadciśnienie:( powyżej 140/90 - dostałam lek dopregyt3x1. Dziś odebrałam wyniki dobowego pomiaru moczu białka- wynik masakra 1,7:(( co tu robić?
Hej, u mnie dobowe badane trzykrotnie wychodziło 2,32; 2,44; 3,0 i w szpitalu stwierdzili, ze jest stabilne i nie bedą dawać leków poki co (9 tc). a co do ciśnienia też mam różne jak mierze w domu 140 / 98 , ale zakładali holter i stwierdzili ,ze jest wporządku po 24h pomiarze. musze jednak w domu mierzyć cały czas. Nic mi nie dali z leków.

Tak, jestem w szpitalu w Szczecinie od wczoraj.
Oby się dobrze Wami zaopiekowali w szpitalu. Jak będziesz mogła daj znać jak wyniki i co postanawiają lekarze. Mnie też bedzie to czekało w późniejszym etapie ciąży. Ja jestem z Płocka, nasz szpital często ma złą opinię... niby jestem zadowolona z pobytu w szpitalu ostatnio ,ale boję się ,że może tu nie ma aż takich specjalistów, którzy znają się na takich przypadkach jak nasze.... Będę wdzięczna za informacje jakie kroki podejmują lekarze u Ciebie. Trzymaj się i bądź dobrej myśli :)

Oby się dobrze Wami zaopiekowali w szpitalu. Jak będziesz mogła daj znać jak wyniki i co postanawiają lekarze. Mnie też bedzie to czekało w późniejszym etapie ciąży. Ja jestem z Płocka, nasz szpital często ma złą opinię... niby jestem zadowolona z pobytu w szpitalu ostatnio ,ale boję się ,że może tu nie ma aż takich specjalistów, którzy znają się na takich przypadkach jak nasze.... Będę wdzięczna za informacje jakie kroki podejmują lekarze u Ciebie. Trzymaj się i bądź dobrej myśli :)
Moniko, już Ci odpisuje na nadciśnienie rzędu 145/98 dostalam początkowo dawkę dopegyt 3x1 , dziś ciśnienie najwyższe w szpitalu miałam 136/78, zwiększyli mi dawkę do 3x2 od dziś... Moja córcia dziś kończy 25 tydzień:) lekarze miwią ze białko rośnie codziennie, póki co nie przekroczyło 3,0 wiec kazali uzupełniać białko produktami typu kefiry czy jogurty naturalne a przy tym pić dużo wody. Nie chcą włączyć standardowego leku Encorton ponieważ to steryd, a ja mam cukrzyce:( i jak miałam piękne cukry to będą fatalne...a po czym wiem? Ponieważ wczoraj podali mi drugą dawkę sterydu domięśniowo Celeste na szybsza prace płuc i rozwiniecie ich mojej córci , w przypadku nagłej cesarski... cukry w ogóle nie spadają, wzrasta wręcz do 200...tak ponoć ma być przez najbliższe 3 dni... a potem cukry wracają do normy:) a co u Ciebie się dzieje?! Opowiedz mi .... co dwie głowy to nie jedna...

Moniko, już Ci odpisuje na nadciśnienie rzędu 145/98 dostalam początkowo dawkę dopegyt 3x1 , dziś ciśnienie najwyższe w szpitalu miałam 136/78, zwiększyli mi dawkę do 3x2 od dziś... Moja córcia dziś kończy 25 tydzień:) lekarze miwią ze białko rośnie codziennie, póki co nie przekroczyło 3,0 wiec kazali uzupełniać białko produktami typu kefiry czy jogurty naturalne a przy tym pić dużo wody. Nie chcą włączyć standardowego leku Encorton ponieważ to steryd, a ja mam cukrzyce:( i jak miałam piękne cukry to będą fatalne...a po czym wiem? Ponieważ wczoraj podali mi drugą dawkę sterydu domięśniowo Celeste na szybsza prace płuc i rozwiniecie ich mojej córci , w przypadku nagłej cesarski... cukry w ogóle nie spadają, wzrasta wręcz do 200...tak ponoć ma być przez najbliższe 3 dni... a potem cukry wracają do normy:) a co u Ciebie się dzieje?! Opowiedz mi .... co dwie głowy to nie jedna...
Jaa dziś jestem po wizycie u nefrologa dostałam tak jak Ty Dopegyt 2x1 tylko mniejsza dawkę. Plus acard 1x1 i ze względu na niedobór wit. D3 dostałam na 2 tyg Solderol. Miałam w gabinecie 140/92 72. Pocieszył mnie nefrolog , że jest mniejsze białko w badaniach z tego tyg. niż dwa tyg temu i może uda się uniknąć Encortonu. Zobaczymy, bo jutro znów mam badanie moczu. A we wtorek idę do ginekologa. Odebrałam wynik cytologii i mam zmiany związane ze stanem zapalnym. Tak jak Tobie mi też każą pić dużo , ale o jedzeniu białkowych produktów nikt nie wspominał dotąd. 25 tydzień u Ciebie już :) oby nie musieli robić Ci tej nagłej cesarki.

reklama
Jaa dziś jestem po wizycie u nefrologa dostałam tak jak Ty Dopegyt 2x1 tylko mniejsza dawkę. Plus acard 1x1 i ze względu na niedobór wit. D3 dostałam na 2 tyg Solderol. Miałam w gabinecie 140/92 72. Pocieszył mnie nefrolog , że jest mniejsze białko w badaniach z tego tyg. niż dwa tyg temu i może uda się uniknąć Encortonu. Zobaczymy, bo jutro znów mam badanie moczu. A we wtorek idę do ginekologa. Odebrałam wynik cytologii i mam zmiany związane ze stanem zapalnym. Tak jak Tobie mi też każą pić dużo , ale o jedzeniu białkowych produktów nikt nie wspominał dotąd. 25 tydzień u Ciebie już :) oby nie musieli robić Ci tej nagłej cesarki.
A Ty który tydzień ciąży?

Do góry