reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zielona kupka

Dziś zapytałam o to pediatry i powiedziała, że jeśli u nas zdarza się jedna, dwie na dobę i kupka ma tylko inną barwę, a nie ma w niej śluzu (u nas różni się tylko kolorem) to nie należy się przejmować.
Pytała też kiedy najczęściej jest, u nas - w nocy, albo po nocy, a że Filip czesto wieczorem wojuje (tz. to hcy akolka) to powiedziała, że to może być właśnie jej efekt. Kupię dziś kropelki malego na kolkę - może pomogą.

reklama
magdalenaB pisze:
a jesli jest ta zielona kupka to trzeba odstawic np. te herbatki na laktacje ?? tzn jesli dojdziemy do tego co pwywoluje u malenstwa ta kupke zabarwiona to trzeba to koniecznie eliminowac z diety??
ja herbatke na laktacje pilam do zeszlego tygodnia od urodzenia Majki,nie odstawialam ani na dzien,a mala miala zielona kupke jakies 4-5 razy dotad,wiec to napewno nie od herbatek,tylko od czegos innego-jakiegos innego skladnika diety.

catherinka pisze:
Dziś zapytałam o to pediatry i powiedziała, że jeśli u nas zdarza się jedna, dwie na dobę i kupka ma tylko inną barwę, a nie ma w niej śluzu (u nas różni się tylko kolorem) to nie należy się przejmować.
Pytała też kiedy najczęściej jest, u nas - w nocy, albo po nocy, a że Filip czesto wieczorem wojuje (tz. to hcy akolka) to powiedziała, że to może być właśnie jej efekt. Kupię dziś kropelki malego na kolkę - może pomogą.

ja mam espumisan - zapomniałam co to kolka
mam też wodę koperkową - gripe water - też jest super na kolki

No my tez uzywamy Espumisan i jest o.k.Odkad podaje Majce tylko raz na pare minut miala bardzo mocne bole brzuszka,nawet nie kolke,bo kolka raczej trwa o wiele dluzej.

benita_29 pisze:
No my tez uzywamy Espumisan i jest o.k.Odkad podaje Majce tylko raz na pare minut miala bardzo mocne bole brzuszka,nawet nie kolke,bo kolka raczej trwa o wiele dluzej.

u mnie były kolki, bóle brzuszka, brak kupki i problem ze zrobieniem - teraz jest ok /odpukać/ - dziecko jest zadowolone, uśmiechnięte

Moja Nadia ma 2 miesiące i 9 dni. Czasami zdarzy jej się zrobić zieloną kupkę jak zjem coś zimnego, a najczęściej jem lody. Ale bez paniki lekarz powiedział, że jak od czasu do czasu zrobi taką kupkę to jej nic nie będzie.

Moja Karola zrobiła dzis kupke, nie zieloną :) Całe szczęście była ubrana, bo całe plecy miała zółte. Przy myciu ja też zrobiłam sie żółta... ::) ::) ::)

a pieniste kupki o czym swiadcza? bo Ola od czasu do czasu ma problem ze zrobienie kupki, jak jej pomoge np. termometrem to kupka wychodzi gesta i troche chyba pienista.

reklama
catherinka pisze:
Na kolkę kupiłam Infacol - poleciła pediatra, mam nadzieję, że będzie skuteczny.

ja mam infacol i jestem zadowolona - ma też fajny dozownik :)
a skład infacolu jest dokładnie taki sam jak espumisanu - też go stosowaliśmy :)
my na tych kropelkach jesteśmy już od 3 tygodni i zostaniemy pewnie do końca 3 miesiąca - jest dobrze, nie ma kolek - tzn. nie ma krzyków z tego powodu :laugh:

Do góry