reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ziele angielskie

A

Ana93

Gość
Czesc !
W weekend dostaliśmy od rodziców obiad - zupę w ktorej było ziele angielskie. W trakcie jedzenia niestety jedno rozgryzłam i połknęłam, za późno się zorientowałem. W internecie jest informacja ze w takiej formie nie kogą go spożywać kobiety w ciąży. Czy macie wiedzę czy jedna połknięta kulka ziela angielskiego mogła wyrządzić szkody ?

reklama
Nie chodzi o używanie go jako przyprawy, bardziej o względy lecznicze które posiada. I w tym celu nie jest zalecane kobietom w ciąży. Tak ja zrozumiałam informacje w internecie .

reklama
Jedz na sor i powiedz co się stało.
Sa dwie możliwości reakcji służb medycznych.
Albo lekarze parskna tubalnym smiecheml. Co jest bardzo prawdopodobne.
Albo zmierza ci ciśnienie krwi i zaczną podawać kroplówki. Chyba tylko w najdzikszych fantazjach ktoś by tak zareagował na wiadomość o połknięciu ziela angielskiego przez ciężarna. To nie cyjanek…

Do góry