reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

No dobra, jako najbardziej przewrażliwiona matka na forum byłam dziś znowu z Alą u lekarza, bo ta buzia wygląda okropnie. Trafiłam na calkiem nową lekarkę u której jeszcze nie była, wydala mi się bardzo ok.

I dała jeszcze inną diagnozą, kazała zrobić badanie krwi i badanie kału na rotawirusy, salmonellę i posiew ogólny. Wynik krwi będzie dziś, kał dopiero za 3 dni, wiec chyba dopierwo w Trójmieście odbierzemy. Na szczęście są tam LuxMedy i chyba nawet LIM w Gdyni wiec powinnam odebrac bez problemu..

Teraz najgorzej wygląda buzia i szyja, reszta ciała już zbladła.

reklama
Agrafka - cholewcia oby zniknęło i badania nic nie wykazały...

Nas też czeka badanko moczu i kału u starszej. Ło matko.

powodzenia :)

no ja mam nadzieję, ze nic takiego nie wyjdzie,a le dobrze że lekarka zleciła, Mam już upatrzonych kilku fajnych lekarzy w LIM.
Ale ta pani jako pierwsza i jedyna dała mi swój numer telefonu (!!) i powiedziałą, zeby zadzwonić jak będą wyniki a ona bedzie na dzieciach zdrowych przyjmować.

Nas też czeka badanko moczu i kału u starszej. Ło matko.

Anawawka - przypomnialo mi się coś.
Nie wiem czy już robiłaś kiedyś badania kału - ja za pierwszym razem nie wiedziała, ze to trzeba w takie specjalne pojemniczki pobierać.
Na wirusy jest taka zwykłą fiolka ze szpatułką, ale na bakterie są pojemniczki z jakimś takim płynem na dnie.

Ja poprzednio pojechałam z kupą takim pojemniczku na mocz i musiałam przekładać w toalecie do właściwych pojemniczków ://///////// Nie było to fajne...

Nasza też nam nie podała swego tel.
Mamy jedną prywatną zaufaną, choć też nie do końca mi się podoba kobitka.
Agrafka - dzięki za info, w temacie kupska ja raczkująca, a nie wiem co dokładnie mamy zbadać w tej kupie.:zawstydzona/y: Bo tatuś był z dziećmi u lekarza.

Nasza też nam nie podała swego tel.
Mamy jedną prywatną zaufaną, choć też nie do końca mi się podoba kobitka.
Agrafka - dzięki za info, w temacie kupska ja raczkująca, a nie wiem co dokładnie mamy zbadać w tej kupie.:zawstydzona/y: Bo tatuś był z dziećmi u lekarza.
może na skierowaniu jest napisane co??? pewnie panie w aptece by ci doradziły jaki pojemnik kupic, tak myślę, ale nie jestem pewna. Ja mialam numer do Pawla pediatry ale.... skasowalam sobie wszystkie numery ostatnio grrrrrrrr

agrafka dobrze, że poszlas :)

reklama
Do góry