reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Jejku agrafka i jak po nocy, schodzi trochę? Biedna Alusia
Po wczorajszej poprawie Miśka dziś rano znów zrobiła wielką wodnistą kupę :( Chyba przejdzemy się z tym do naszej przychodni, bo wyczytałam że prawdziwe komplikacje po priorixie są między 5 a 12 dniem po szczepieniu.

reklama
u nas po nocy gorzej - wysypało buzię.
Biedna Ala wygląda jak perlicze jajo :/
Ale humor dopisuje, apetyt jest, gorączki nie ma, tylko kupa brzydka - rozciapana :/

No nic, dziś czekam, wizyte umówilam na jutro rano. nie wychodze dziś z Alą na słońce.

Dzisiaj Marcel zjadł pare łyżeczek ciasta biszkoptowego z galaretką i swieżymi truskawkami i teraz widze ze szyja, dekolt i ramiona wysypane czerwoną pokrzywką, w jednym miejscu nawet taka plama czerwona :wściekła/y: kurde blade...Myslalam ze bedzie OK bo serki czy soczki z truskawkami je i wsio ok, no ale co świeże to świeże ;/ poki co mam te masc na zmiany alergiczne od alergologa to go juz smaruje ale moze podam mu wapno jeszcze........ Jak dziewczyny te wapno podawac na takie cuś hm??

Echhh w ogóle dowiedzialam sie ze 4,5 letni bratanek ma szkarlatyne przyniesioną z przedszkola ;/ Jest cały wysypany, nawet na buzi, dłoniach, na siusiaku i wewnętrznej stronie stóp na tzw podeszwach. Nieźle ;/ cóz sie zas za pieroństwo panoszy....

Agrafka - mam nadzieje ze skonczy sie to tylko reakcją alergiczną a nie czyms innym...

Ostatnia edycja:
Dzisiaj Marcel zjadł pare łyżeczek ciasta biszkoptowego z galaretką i swieżymi truskawkami i teraz widze ze szyja, dekolt i ramiona wysypane czerwoną pokrzywką, w jednym miejscu nawet taka plama czerwona :wściekła/y: kurde blade...Myslalam ze bedzie OK bo serki czy soczki z truskawkami je i wsio ok, no ale co świeże to świeże ;/ poki co mam te masc na zmiany alergiczne od alergologa to go juz smaruje ale moze podam mu wapno jeszcze........ Jak dziewczyny te wapno podawac na takie cuś hm??

Echhh w ogóle dowiedzialam sie ze 4,5 letni bratanek ma szkarlatyne przyniesioną z przedszkola ;/ Jest cały wysypany, nawet na buzi, dłoniach, na siusiaku i wewnętrznej stronie stóp na tzw podeszwach. Nieźle ;/ cóz sie zas za pieroństwo panoszy....

Agrafka - mam nadzieje ze skonczy sie to tylko reakcją alergiczną a nie czyms innym...

no ja też mam nadzieję, gadałam dziś jeszcze z przyjaciółką lekarką i ona mówi, ze najprawdopodobniej to jakaś wirusówka, ktora najpierw wyszła w kupie a teraz w tej wysypce.
Dzwoniłą też do mnie Pani ze żłobka i mówiła że tylko 2 dzieci miała szkarlatynę, jeden chłopiec trzydniówkę, a 2 dzieci ma masakryczną wysypkę od stóp do głów, ale lekarze stwierdzili, ze to potówki.

Ala wrąbała dziś na śniadanie 3 kanapki z gulaszem angielskim (wiem, ze to niezbyt zdrowe, ale ona uwielbia, a wolałam jej dać niż coś mlecznego - gulasz angielski raczej jej nie uczuli :) ), teraz śpi. Moje biedne perlicze jajo.. :)

Lagajka - trzymcie się cieplutko.. zdrowia , zdrowia i sił dla WAS
Agrafka - zdrowia życzę, cholerka a może to szkarlatyna... ? Tylko nietypowa jakaś?
Mama - a truskawki z pewnego źródła? Bo może jakimś świnstwem sypane?

anawawka - a sama nie wiem z jakiego źródła bo to sąsiadka nas ciastem poczęstowała ;/ pewnie kupne bo ogrodu to ona nie ma. Kurcze ani mi nie przyszlo do glowy ze moze go uczulić. No nic tragedii nie ma, zjadł tylko parę łyzeczek. Wypije wapno, posmaruje maścią i powinno zejść do kilku dni. A jak nie zejdzie to wtedy pojde do lekarza po cos mocniejszego.........

anawawka - a sama nie wiem z jakiego źródła bo to sąsiadka nas ciastem poczęstowała ;/ pewnie kupne bo ogrodu to ona nie ma. Kurcze ani mi nie przyszlo do glowy ze moze go uczulić. No nic tragedii nie ma, zjadł tylko parę łyzeczek. Wypije wapno, posmaruje maścią i powinno zejść do kilku dni. A jak nie zejdzie to wtedy pojde do lekarza po cos mocniejszego.........

Mama wapno na pewno nie zaszkodzi. Jak masz Zyrtec też możesz dać 5-10 kropelek.

Anawawka
myślę, ze nie bo nie ma żadnych objawów szkarlalyny - ani malinowego języka, ani wysypki zlewajacej się w rumień, ani gorączki. Koleżanka mówi, ze to nie jest też raczej alergiczne bo by się drapała, wiec najprawdopodobniej wirusówka. No, ale obserwuję malucha..

Mama - my mamy wapno w płynie, obie lekomanki moje, więc z podawaniem nie ma kłopotu, nie wiem jaki nawet ma smak.
Agrafka - co za cholerstwo.. co za pogoda, że te wirusówki grasują, qrdesz szkoda dzieciaków

A w ogóle to wyobraźcie sobie, że moja własna osobista matka puchnie po wapnie musującym!!

reklama
Zdrówka dla Alicji :) Perlicze jajo ;p Agrafka ales wymysliła cudnie :)

Mama myslę ze nie ma co leciec do lekarza, pewnie wysypka mu minie, ale potrafi się utrzymywac. Mozesz podawac wapno 5ml albo zyrtek 5 kropli pewnie 2x dziennie, my na wysypkę dawalismy 1x dziennie swierze to jednak swierze :(

Do góry