reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Dziewczyny szybkie pytanie, bo jeczydło nie daje mi dziś nic zrobić..
Uff... Nie ma gorączki, kupy jeszcze brzydkie, ale już nie ma tragedii (właśnie przed chwilą byla akcja "kupa w majtki", pół ubikacji brudne, dżizas...").
No ale o co innego chcę zapytać: Alę wysypała drobna wysypka prawie na całym ciele, na buzi i ramionach mało, ale na brzuchu, nogach, tyłku stopach, no wszędzie. Wygląda trochę jak potówki, ale czy to możliwe żeby potówki tak wszędzie były ? Kąpała się w weekend w baseniku, chodziła trochę bez koszulki, nie wiem - możliwe że to jakieś uczulenie ?

Agrafka to może być uczulenie.Oby się niczym nie zaraziła. Na różyczkę nie wygląda?
Różyczka niby zaczyna się od wysypki za uszkami.

Ostatnia edycja:
Agrafka to może być uczulenie.Oby się niczym nie zaraziła. Na różyczkę nie wygląda?
Różyczka niby zaczyna się od wysypki za uszkami.

nawet jeśli na początku była za uszkami to tego nie zauważyłam, a teraz jest już wszędzie. Wydaje mi się, ze różyczka jest bardziej czerwona, ale sama już nie wiem. Na plecach to wygląda jak potówki bo takie drobne, lekko wyczuwalne krostki - mkała tak już wcześniej parę razy. Ale na nogach są bardziej czerwone i rożnej wielkości..

Jej agrafka współczuję.
Miśka już lepiej, powoli zaczyna jeść coś poza cycem, wymioty i biegunka minęły. Jak dla mnie to za szybko i sprawnie poszło jak na jakiegoś wirusa, to na bank było od szczepionki.

Agrafka kup młodej wapno i powinno zejsc ze skóry. Chociaż lekarka pewnie coś doradzi .
Lagajak oby to był "tylko" efekt poszczepienny :)zdrówka

Agrafka właśnie wyczytałam w Dziecku o podobnej sytuacji. Lekarz odpowieda:"Miejskie baseny często niestety są siedliskiem róznych drobnoustrojów.Bez obejrzenia wysypki trudno określić czy to uczulenie czy raczej zmiany związane z zakażeniem bakteryjnym lub grzybiczym skóry. Dlatego konieczna jest konsultacja lekarska".

Nie wiem czy znacie stronę www.dziecko24.pl
Czasami z niej korzystam.

reklama
Agrafka właśnie wyczytałam w Dziecku o podobnej sytuacji. Lekarz odpowieda:"Miejskie baseny często niestety są siedliskiem róznych drobnoustrojów.Bez obejrzenia wysypki trudno określić czy to uczulenie czy raczej zmiany związane z zakażeniem bakteryjnym lub grzybiczym skóry. Dlatego konieczna jest konsultacja lekarska".

Nie wiem czy znacie stronę www.dziecko24.pl
Czasami z niej korzystam.

gosiulek na nie pisałam, że kąpała się w miejskim basenie tylko w baseniku plastikowym :)

Do góry