reklama
agrafka80
Fanka BB :)
Dziewczyny szybkie pytanie, bo jeczydło nie daje mi dziś nic zrobić..
Uff... Nie ma gorączki, kupy jeszcze brzydkie, ale już nie ma tragedii (właśnie przed chwilą byla akcja "kupa w majtki", pół ubikacji brudne, dżizas...").
No ale o co innego chcę zapytać: Alę wysypała drobna wysypka prawie na całym ciele, na buzi i ramionach mało, ale na brzuchu, nogach, tyłku stopach, no wszędzie. Wygląda trochę jak potówki, ale czy to możliwe żeby potówki tak wszędzie były ? Kąpała się w weekend w baseniku, chodziła trochę bez koszulki, nie wiem - możliwe że to jakieś uczulenie ?
Uff... Nie ma gorączki, kupy jeszcze brzydkie, ale już nie ma tragedii (właśnie przed chwilą byla akcja "kupa w majtki", pół ubikacji brudne, dżizas...").
No ale o co innego chcę zapytać: Alę wysypała drobna wysypka prawie na całym ciele, na buzi i ramionach mało, ale na brzuchu, nogach, tyłku stopach, no wszędzie. Wygląda trochę jak potówki, ale czy to możliwe żeby potówki tak wszędzie były ? Kąpała się w weekend w baseniku, chodziła trochę bez koszulki, nie wiem - możliwe że to jakieś uczulenie ?
gosiulek73
mama K&K&A
Agrafka to może być uczulenie.Oby się niczym nie zaraziła. Na różyczkę nie wygląda?
Różyczka niby zaczyna się od wysypki za uszkami.
Ostatnia edycja:
agrafka80
Agrafka to może być uczulenie.Oby się niczym nie zaraziła. Na różyczkę nie wygląda?
nawet jeśli na początku była za uszkami to tego nie zauważyłam, a teraz jest już wszędzie. Wydaje mi się, ze różyczka jest bardziej czerwona, ale sama już nie wiem. Na plecach to wygląda jak potówki bo takie drobne, lekko wyczuwalne krostki - mkała tak już wcześniej parę razy. Ale na nogach są bardziej czerwone i rożnej wielkości..
martolinka
Mama i nie tylko :-)
agrafka potówki to raczej na pleckach , brzuszku ... wyglada to na uczulenie
agrafka80
no właśnie.. zapiasałam ją na 17 do lekarza.. dżizas, znowu :/agrafka potówki to raczej na pleckach , brzuszku ... wyglada to na uczulenie
ciekawe na co uczulenie - może na ten plastik z baseniku ????
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Agrafka kup młodej wapno i powinno zejsc ze skóry. Chociaż lekarka pewnie coś doradzi .
Lagajak oby to był "tylko" efekt poszczepienny
zdrówka
Lagajak oby to był "tylko" efekt poszczepienny
gosiulek73
mama K&K&A
Agrafka właśnie wyczytałam w Dziecku o podobnej sytuacji. Lekarz odpowieda:"Miejskie baseny często niestety są siedliskiem róznych drobnoustrojów.Bez obejrzenia wysypki trudno określić czy to uczulenie czy raczej zmiany związane z zakażeniem bakteryjnym lub grzybiczym skóry. Dlatego konieczna jest konsultacja lekarska".
Nie wiem czy znacie stronę www.dziecko24.pl
Czasami z niej korzystam.
reklama
agrafka80
Agrafka właśnie wyczytałam w Dziecku o podobnej sytuacji. Lekarz odpowieda:"Miejskie baseny często niestety są siedliskiem róznych drobnoustrojów.Bez obejrzenia wysypki trudno określić czy to uczulenie czy raczej zmiany związane z zakażeniem bakteryjnym lub grzybiczym skóry. Dlatego konieczna jest konsultacja lekarska".
gosiulek na nie pisałam, że kąpała się w miejskim basenie tylko w baseniku plastikowym
Podziel się: