reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Dziewczyny będę szczepić przeciw ospie.Wczoraj lekarz powiedział mojej mamie że jest dużo zachorowań.Ciężka jakaś ta ospa teraz bo są aż zgony.Byłam przeciwna ale się przestarszyłam i mam już receptę.

reklama
Dziewczyny będę szczepić przeciw ospie.Wczoraj lekarz powiedział mojej mamie że jest dużo zachorowań.Ciężka jakaś ta ospa teraz bo są aż zgony.Byłam przeciwna ale się przestarszyłam i mam już receptę.
Ja Marysię zaszczepiłam..są dwie dawki - mówił Ci lekarz?
U nas każda kosztowała 210zł, w sumie 420zł, ale nie żałuję..

Tak wiem że są dwie dawki.Tylko powiedział że jedna ponad 300.Mam nadzieję że będzie taniej.Varilrix mi dała.
Maxwell a ile czasu musi minąć od pierwszej dawki by drugą zaszczepić?

dziewczynki pisalyscie kiedys, Kilolek Ty chyba na pewni, i ja slyszalam od farmaceutki ze paracetamol mozna lączyc z ibuprofenem. krotko mowiąz mozna podac czopek - paracetamol a za godzinę mozna ibum, stosowałyscie tak? Czy tylko naprzemiennie co 4h. My nadal gorączkujemy ;/ i znowu co 5h jest gorączka duza, wiec bede dawala co 4h a teraz musze czekac do 9 zebym mogla podac ibum, a wtedy gorączka bedzie ponad 39 i zbijanie jej to ok 2h, myslalam zeby podac czopek teraz a o 21 dac ibum, ale pękam sie. Muszę podpytac jeszcze lekarza :( ale juz wiem ze znowu gorączkujemy i co 4h jest potrzeba podawac cos na zbicie :(
jutro do lekarza :( zeby zerkną co i jak, my obstawiamy zeby ale buzię obejrzalam od gory do dołu i nic :(

uuuuuuu ula duzo zdrowka dla Was

ja dawalam tak:
czopek ten mocniejszy i po 30minutach jak goraczka nie spadala dawalam pol dawki przeciwgoraczkowego w syropie (za zgoda learza)
na zbicie dobre sa chlodne oklady, lub letnia kapiel, naprawde pomaga, warto sprobowac.
Jak dalam czopek, zadzialal i np po 4 godzinie znowu robil sie cieply tez za zgoda lekarza dawalam cala dawke przeciwgoraczkowego w syropie

dziewczynki pisalyscie kiedys, Kilolek Ty chyba na pewni, i ja slyszalam od farmaceutki ze paracetamol mozna lączyc z ibuprofenem. krotko mowiąz mozna podac czopek - paracetamol a za godzinę mozna ibum, stosowałyscie tak? Czy tylko naprzemiennie co 4h. My nadal gorączkujemy ;/ i znowu co 5h jest gorączka duza, wiec bede dawala co 4h a teraz musze czekac do 9 zebym mogla podac ibum, a wtedy gorączka bedzie ponad 39 i zbijanie jej to ok 2h, myslalam zeby podac czopek teraz a o 21 dac ibum, ale pękam sie. Muszę podpytac jeszcze lekarza :( ale juz wiem ze znowu gorączkujemy i co 4h jest potrzeba podawac cos na zbicie :(
jutro do lekarza :( zeby zerkną co i jak, my obstawiamy zeby ale buzię obejrzalam od gory do dołu i nic :(

Ula musze podpytać koleżanki lekarki, ale wiem ze jak dajesz naprzemiennie to można dawać dużo czesciej niż te 4 godziny. Tylko nie można maksymalnej dobowej dawki przekroczyć.

reklama
Ana i dziewczynki dziękuję :)
w nocy dalam ok 21 ibum, o 1 mialam dac czopka ale glowka byla zimna wiec spalismy, ok 3 czyli po 6h od ibumu nie mial gorączki chociaz chyba juz szla, o 5 dalam ibum bo juz byla. Ale po 8.30 juz tez 38 :( zmierzę po 9 i jak bedzie rosła bedzie akurat 4h od ibumu dam czopka a jak bedzie taka sama poczekam do 6h na ibum. A juz w nocy mialam nadzieje. Dzis do lekarza. naszego nie ma sprobujemy do nowej lekarki, mam dwie do wyboru nie wiem jaka ona jest, druga zresztą tez nie jest mi znana :(

dziewczynki mialyscie ze zęby taką temperaturę wywoływały u Waszych dzieci? U nas od soboty, ale nie przekracza duzo 39. Myslicie ze to zęby? Oli w nocy nawet gryzie smoczka, trzyma go po lewej stronie, wiec mam nadzieje ze to one. Nie dam sobie narazie wcisnąc antybiotyku bo nic takiego sie nie działo zebym mogla na cos zrzucic :(
jutro oddam siuski do badania bo dzis nie mialam rano woreczka a badania przyjmują tylko do 10, no chba zeby jechac do innego miasta pol godziny autem.

ile moze trwac gorączka przy zebach? Mama ile u Was trwala?

Do góry