reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
ocb z tą flegamina bo doczytac nie moge?

Edit: ja już wszystko wiem:D hehe

no flegamina na kaszel taak

Ostatnia edycja:
no ale jak moze podam mu jakis czas przed spaniem to moze lepiej mu sie to odlepi bo ten cały katar siedzi i spływa do gardełka które jest nim oblepione ;/ no i pomyslalam ze łatwiej mu sie to odkrztusi zwłaszcza ze jak spi to odkasłuje to bo mu spływa i drażni.........ehh nie wiem ;] tak kombinuje co by ulżyć młodemu..

Kup ten syrop - Alte czy Hasco, kosztują ok. 3 zł:tak: i nasivin:tak:

A tej flegaminy czasami nie podawaj, bo można ją dać najpóźniej o 17 i ona nasila wykrztuszanie wydzieliny oskrzelowej, także Marcel by się zamęczył, tym bardziej że nie ma co odkrztuszać.

Ostatnia edycja:
dziewczynki a nasivin nie jest na cieknący katar? mnie laryngolog ostrzegala ze uzywac go tylko jak jest taki cieknący a nie na gęsty.i uzywac 3-5 dni nie dluzej. czytam teraz w przeciwwskazaniach i jest "niezyt nosa wysychający". Aha i jest conajmniej dwa nasiviny, musicie kupic dla dzieci powyzej roku, to jest chyba 0,02 czy cos takiego. Ale to pewnie wiecie :)

bylam na szybko przed chwilą u lekarza z OLim po mmasc itd dostal zyrtek bo cos go ugryzło i ma troszkę spuchniętą rączkę. W jakiej ilosci Wy mamusie stosujecie? ja 1x dziennie 5 kropli? bo chyba nie 5 ml? zakrecilam sie juz...nie wiem czy nie mowil o 1 lyzeczce, ech...hehehe

O łyżeczce na pewno nie! 10 kropli dziennie wieczorem, ale my mamy na stałe, dawkowanie jest inne w przypadku ukąszenia. Skoro mówił 5 kropli to 5 kropli:tak:

Spójrz "Dzieci w wieku od 2 do 6 lat: 5mg (1/2ml, czyli 10 kropli) raz na dobę lub 2.5mg (1/4 ml, czyli 5 kropli) 2 razy na dobę Dzieci w wieku od 1 do 2 lat: 2.5 mg (1/4 ml, czyli 5 kropli) 2 razy na d"

Jakbyś dała łyżeczkę to by dopiero było:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry