reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

oj przykro mi :( czyli ząbki ma całe ale teraz ma czarniutkie? ale prochnica ich nie zje i będą całe? tak? ech....
ciekawe czy to od zelaza ktore bralas w ciąży? Ciekawe czy inne mamy brały go duzo i dzieci mają normalne ząbki bo jeżeli tak obaliłoby tezę, chociaz ja czytalam ze mogą byc takie a pewnie nie muszą :(

jestem ciekawa dlaczego po tym lapisowaniu takie się stały?

reklama
Ula ząbki ma całe bo w porę poszłam i nie wypadły.CZarne ma tam gdzie wdała się próchnica od góry tam od dziąsełek gdzie było brak szkliwa.ząbki bez szkliwa też są ciemne ale nie wyglądało to aż tak strasznie a teraz to jakbyś no nie wiem węglem posmarowała.pół zęba białego pół czarnego.laps chroni przed próchnicą i wypadnięciem ...chociaż rózne opinie w necie czytałam.ale ja się ***** znam i zdaję się na wiedzę fachowca.

a czego czarne się robią hm...pewnie to smarowidło w jakąś reakcję w chodzi z zębem kurde no nie wiem jak to wytłumaczyć ..sama sobie gdybam tak...bo smarowała białym ...

a skąd próchnica to też pewnie można gdybać co?że żelazo,że może od słodkiego mimo że dużo nie daje a teraz to już prawie wcale,że to że tamto...

tak czy siak kocham go nad życie mój mały kochany Miś koniec kropka :-) :*

woła mnie D i pokazuje ząbki a tam nie ma górnej 2 :-(tzn częśc szkliwa i wyglada masakrycznie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cleo - dobrze, że poszłaś , trzymam kciuki za tą 2 ! W razie co będę Cię prosić o namiary na ten gabinet, bo też powinnam ze swoimi się przejść, a w moich okolicach nie ma jakiejś polecanej dentystki.

Ula chyba miałaś lakowanie a nie lapisowanie? Lakowanie stosuje się przy zdrowych zębach,a lapisowanie przy naruszonych próchnicą.

Cleo współczuję, mam nadzieję że go to nie boli - po odpadnięciu szkliwa. Biedulek :-( a że czarne? Eee tam, pozaglądaj w buziaki dzieci to się przekonasz ze większość ma próchnicę, zżarte ząbki, brązowe czy czarne:tak:
Na pocieszenie rozmawiałam z koleżanką na maratonie chustowym i pokazywała mi próchnicę swojej dwulatki - zęby takie jak ma dopiero teraz Julka. Mała nigdy nie miała w ustach butelki ani smoczka, nie jadła nigdy słodyczy, piła tylko wodę.

Alicja katar ma już trochę mniejszy - to znaczy mniej leci jej z nosa, ale geste gluty jeszcze są.
No i przez sen kaszle jak jej to do gardła spływa.

Powiedzie mi jakie jest dawkowanie syropu prawoślazowego ?

Mam nadzieję, ze inhalacje i syrop uchronią nas przed jakimś kolejnym zapaleniem.. :/

na co jest syrop prawoślazowy?? Marcel ma katar od zębów taki hmmmmmmmm w środku, nie da sie do wyciagnac fridą :(( do tego od wczoraj pokasłuje od czasu do czasu - ale zadko. mysle ze jego to podrażnia jak spływa i w ogóle........czy ten syrop moze to złagodzic a moze polecicie cos innego?? bo on mi sie zagluci zanim te trójki wylezą ;/

reklama
Ja polecam syrop prawoślazowy przede wszystkim na złagodzenie chorego gardełka:tak: Dawałam 0,5 łyżeczki 3 razy dziennie.

Mama a może coś do noska? Nasivin?

Do góry