reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

jeden dzień w przypadku ortodonty nic nie znaczy niestety. opieka ortodonty oznacza konieczność wizyt do 4-6 tygodni w celu regulowania aparatu.

Warto dowiedzieć się jakie są zasady zapisywania się do ortodonty, w każdej przychodni jest inaczej. Ja, nauczywszy się na przykłądzie Michałka, z którym czekałam w kolejce 2 lata, zapisałam Elę jak miała 5,5 roku. Nawet jeden mleczak jej się wtedy nie ruszał. Kolejka Eli przyszła po 2 latach, akurat, jak jej jedynki górne urosły na tyle, że nadają się na aparat.
W okresie wymiany zębów nie stosuje się aparatów stałych, tylko wyjmowane. Dziecko w nich śpi i w ciągu dnia powinno nosić kilka godzin.

reklama
Iza jeśli przyjmuja od ręki to nie problemem jest przyjechac na 1 dziec co1,5 misiaca ale jesli zapisują z wyprzedzeniem 1,5 rocznym to na wizyty co 6 tyg nie ma szans. CO 1,5 roku najwyzej.
Pisząć na 1 dzien. Miałam na myśli wizytę w Warszawie a nie jednodniową opiekę ortodontyczną, przeciez u ortodonty nie trzeba mieszkac.
Miło, ze wpadasz. Dziękujemy za nauki. A moze czasem zajrzysz w innym celu co?

Kikolek - wypróbowałam soczek na mojej starszej, młodsza się rwała do niego też... pomaga cholercia jestem w głębokim szoku, że działa tak szybko... gdybym nie słyszała o działaniu, bym pozwoliła wytrąbić cały młodszej ... ale by były jazzdy.:szok:

Iza jeśli przyjmuja od ręki to nie problemem jest przyjechac na 1 dziec co1,5 misiaca ale jesli zapisują z wyprzedzeniem 1,5 rocznym to na wizyty co 6 tyg nie ma szans. CO 1,5 roku najwyzej.
Pisząć na 1 dzien. Miałam na myśli wizytę w Warszawie a nie jednodniową opiekę ortodontyczną, przeciez u ortodonty nie trzeba mieszkac.
Miło, ze wpadasz. Dziękujemy za nauki. A moze czasem zajrzysz w innym celu co?

w innym celu? czyli w jakim?
nie jestem pewna, czy podróże do Wawy nie będą droższe niż opieka ortodontyczna prywatna.

Igi jakie ma teraz ząbki okropne po tym lapisowaniu:-(wyglądają masakrycznie,czarne takie:-(jak ktoś nie wie to spojrzy i pomyśli że dziecku próchnica zżera zęby że aż czarne że matka nie dba itp:-(a to wynik tego zabiegu....

Cleo a lapisowanie to nie lakierowanie fluorem? Ja mam zawsze lapisowane po skalingu zębów, to zabezpiecza przed próchnicą. W moim przypadku nic się nie działo. Aha po lapisowaniu nie mozna pic ani jesc iles tam, a juz napewno kolorowych rzeczy soków, obiadów (buraczki itd) przez dosc długi czas, ok 24h - ale Wam pewnie dentystka to mówiła.
Uprzedzala Was ze zabki po tym zabiegu będą brzydsze? minie to?

reklama
Ula nie dopytałam czym smaruje ale będę teraz w środę to zapytam.Mówiła że będą czarne uprzedzała...wcześniej też czytałam w necie o tym..ale nie wiedziałam że aż tak:-(1 h po zabiegu nie można jeść i pić.niestety nie minie to i będzie trzeba czekać aż wypadną.
w necie czytałam że istnieje coś takiego jak "ozonowanie" nie ma czarnych ząbków ale mniej chroni coś takiego...w środę zapytam czy coś można zrobić dodatkowo ale obawiam się że nie bo by na bank mi dentystka powiedziała,dała jakąś propozycję...płakać się chce mówię Wam :-(

Do góry