reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

my juz po wizycie w przychodni synek z wagi z wyjscia ze szpitala 3900 przybral 4500 ! :) sporo nawet i dobrze jestem spokojna ze pokarm mam dobry :) pozatym uczulenie zeszło i na obrzeki sutek bo pisałyscie cos o tym wczesniej to mam robic oklady z sody pol szklanki cieplej wody i lyzeczka sody i 2 razy dziennie... za tydzien mamy isc na kontrole :]

reklama
Kasiiula 4500g hoho, niezłego kluseczka masz już na rączkach.
Mój synek dopiero po dokarmianiu lekko przewyższył wagę urodzeniową. Mamy wagę wypożyczoną z poradni laktacyjnej i sziś będziemy go ważyć, o ile się znowu nie rozkręci i zważyć dziecko będzie można.

mój synus przez 2 dni miał problemy ze zrobieniem kupki bardzo sie prezył i płakał(teraz juz wiem od czego-gotowana marchewka która zjadłam) na szczescie juz mineło... dzis jednak niepokoi mnie fakt ze po jedzeniu tzn po odbiciu ulewa mu sie ,czym to moze byc spowodowane...za duzo zjada czy co...

ja na odparzenia mogę polecić też maść alantan:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Udało mi się rozszyfrować kiedy małą boli brzuszek, masuję ją wtedy po brzuszku, gdzieś czytałam, że należy kreślić kształt litery c tylko odwrócony, a i jak Eli nóżki podnosi do brzuszka, to tak jej przytrzymuje, (ale nie na siłę) mojej pomaga, bo puści sobie gazy a w najlepszym wypadku zrobi kupkę :-):-):-):-):-):-):-)

słyszałam ze dobrze tez nóżkami rowerek zrobic, tez pomaga stosowałm ta technike u mojego syna

A ja mam pytanie do mam dziewczynek, czy wargi sromowe u waszych pociech są wciąż zaczerwienione? Moja Oliwia wciaz ma zaczerwienienia już nie takie jak na początku, ale wyróżnia się od reszty ciała kolorem i nie wiem czy to normalne?

A ja mam pytanie do mam dziewczynek, czy wargi sromowe u waszych pociech są wciąż zaczerwienione? Moja Oliwia wciaz ma zaczerwienienia już nie takie jak na początku, ale wyróżnia się od reszty ciała kolorem i nie wiem czy to normalne?
moja mala tez tak ma, a maja mniej wiecej tyle samo wiec to chyba normane, cycuszki tez jeszcze ma troszke powiekszone...jak byla ostatnio health visitor ( przemuje opieke nad dzieckiem po poloznej) to mowila, ze to normalne :tak:

moj synek mial straszny atak kolki wczoraj, myslalam ze oszaleje bo nie wiedzialam jak mu pomoc, dalam kropelki, zrobilam masaz brzuszka, tulilam bujalam i nic nie pomagalo. biedulek tak krzyczal ze caly byl czerwony az spocony, boje sie ze jeszcze kiedys znowu go tak zlapie i nie bede wiedziala co robic. ta kolka pewnie po tureckich ciastkach, juz wiecej dziadostwa nie zjem :zawstydzona/y::no:

a ja byłam dzis u lekarza(ale sama) zapytac o to ulewanie mojego synka i lekarz powiedział ze to normalne szczególnie u chłopców do 4 tygodnia zycia bo nie maja jeszcze w pełni wykształconego przewodu pokarmowego i moze im sie ulewac...jezeli przybiera i nie chlusta pokarmem nie ma powodu do obaw... w piatek pojde go zwazyc...choc na oko mysle ze przybiera ale zawsze lepiej sprawdzic....

reklama
Wrocilam od pediatry.
A wiec nasza cycolinka zdaniem lekarki miala byc chyba chlopcem, bo z niej "kawał baby" :-D W dniu wyjscia ze szpitala wazyla 3500g, teraz ma 3880g. Jestem zadowolona, bo to znaczy ze te jej ulewania nie maja wplywu na przybieranie na wadze :tak:
Jesli chodzi o pepek, to nie mam do niego nic uzywac, zadnego spirytusu, bo pepkow sie juz niczym nie smaruje, tylko trzyma na sucho az odpadna. Jedynie musze gencjana posmarowac, bo zaczal sie babrac. Ale na dniach ma odpasc - niby ;-)
Co do oilatum! Nie stosowac, bo jej zdaniem jest nieskuteczny. Troche sie wkurzylam, bo jednak 34 zl kosztowal, a teraz cala butelka pojdzie w odstawke. Tylko mydlo i oliwka :sorry: ale mysle ze bede kapac w oilatum a potem smarowac oliwka.
Zapisala witaminy: D3, K i A.
No i ciesze sie ze pojechalam, teraz jestem spokojna o mojego prosiaczka :tak:
Teraz tylko w czw wizyta poloznej, 23.12 bioderka - dostalam od razu w przychodni skierowanie z zapisana juz wizyta i 13.01 szczepienia.

Jesli chodzi o szczepienia. Czy ktoras z was moze mi rozwinac te skroty?
INFANRIX HEXA i INFANRIX IPV HIB.

Do góry