reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

dziewczyny doradzcie bo mam maly problem..Kacper dostal odparzen w okolicy pupki takie czerwone chrostki nie boli go to ale od wczoraj smaruje mu to najperw bethapenem nie pomoglo potem cudokremem tez nic sie nie zmienilo teraz linomagiem bo tesciowie poradzii ale nie ma poprawy dalej...czym moge to usunac??

U nas na takie odparzenie pomogla jedynie maka ziemniaczana, zrob kapiel w krochmalu, wysusz pupe i posyp maka, no i trzeba duzo wietrzyc i wietrzyc...
no a zapobiegawczo uzywamy kremu linoderm plus z pantenolem z ziololeku, uzywamy na co dzien i pupa jest czysciutka.

reklama
juz mam termentiol Tormentiol.jpg

dziewczyny doradzcie bo mam maly problem..Kacper dostal odparzen w okolicy pupki takie czerwone chrostki nie boli go to ale od wczoraj smaruje mu to najperw bethapenem nie pomoglo potem cudokremem tez nic sie nie zmienilo teraz linomagiem bo tesciowie poradzii ale nie ma poprawy dalej...czym moge to usunac??

ja polecam alantan plus:)

posyp mąką ziemniaczaną i puść go gołego niech sobie chłopak powietrzy . Gosiu wydaje mi się, że jak od wczoraj stosujesz różne maści to jeszcze musisz trochę poczekać na duże efekty. U nas na wszystko co się robi na pupie najlepiej pomaga bethapen

A my dziś po wizycie u lekarza....Patrycja przyniosła jakieś ropienie oczek i tej przeszło po tygodniu rumianku, soli fizjologicznej i herbaty, a mój Mały biedaczek otworzyć oczek dziś nie umiał, bo miał tak zlepione:-(i standard coś mu rzęzi i mamy robić inhalacje - mam nadzieję, że pomogą, bo w sprzęt zainwestowałam.
I tu pytanko do mam używających: jak dziecko ma tylko katar to można mu zapodać inhalacje i jeżeli tak to czym

Ostatnia edycja:
wiem ze jest taka dobra masc ma kolor brazowy ale nazwy nie znam wiem ze stosuje sie tez w innych celach ... jak siostra wejdzie na GG to spytam jej i ci napisze dla Pawełka jak dupka odparzyla sie po podrozy to po 2-3 dniach nie było sladu a dupka byla mocno odparzona

haha, wlasnie mialam podac ta nazwe, uprzedzilas mnie. to jedyna brazowa masc jaka znam i jakies 15 lat temu wyleczylam sobie nia kurzajke na palcu. podobno jest tez dobra na blizny

A my dziś po wizycie u lekarza....Patrycja przyniosła jakieś ropienie oczek i tej przeszło po tygodniu rumianku, soli fizjologicznej i herbaty, a mój Mały biedaczek otworzyć oczek dziś nie umiał, bo miał tak zlepione:-(i standard coś mu rzęzi i mamy robić inhalacje - mam nadzieję, że pomogą, bo w sprzęt zainwestowałam.
I tu pytanko do mam używających: jak dziecko ma tylko katar to można mu zapodać inhalacje i jeżeli tak to czym

Mialysmy to samo w Polsce, od infekcji noska ropka splywa oczkami, u nas byla taka zielonkawa, dlatego wiadomo, ze to od kataru. Dostalysmy kropelki do oczu i krople do noska i pomoglo. Inhalacji nie robilam.

Czy myjecie maluchom ząbki ?

Ja do tej pory przemywałam gazikiem zamoczonym w wodzie mineralnej albo przegotowanej, ostatnio też czyściłam chwilkę taką silikonową szczoteczką Canpol. Bardziej chodziło mi o przyzwyczajenie, ze coś tam w buzi się robi niż o jako takie wyczyszczenie.

Ale mój mąż był ostatnio u dentysty i pytał co z takim 2-zębowcem robić i dentysta powiedział, że powinno się już myć pastą, bo tworzy się płytka bakteryjna, której takim przemywaniem się nie usunie - szczególnie po słodkich owocach. On polecił Elmex, ale ta pasta jest jak widze od 1 roku dopiero.

Tutaj znalazłam taki artykuł w którym polecają dla młodszych dzieci Nenedent baby: Mycie zb

reklama
Dzis szczepienie i mały pierwszy raz na nim plakał...
zdrówko w porzadku , waga zwolinła. Na potówki pediatra poleciała sypki talk np.z nivei. Podobno potówek (takich delikatnych) sie nie kremuje/ nawilza tylko wysusza- a wiec talk +powietrze:tak:

Do góry