reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Z mojej też leci, biedulki. W przyczepie było w nocy dość chłodno i fajnie spała, a teraz w domu się budzi z tego gorąca. Też ciągle w samym pampku lub z gołą pupą - bo smażyć się w pieluszce pewnie też maluchom fajnie nie jest.
I Mary pisałaś że u Was temp podskoczyła o 3-4 stopnie w domu, a u mnie o 15-cie to sobie wyobraźcie jaka sauna... do tego duuuuuszno. Chyba się do piwnicy przeniesiemy :-D

reklama
Z mojej też leci, biedulki. W przyczepie było w nocy dość chłodno i fajnie spała, a teraz w domu się budzi z tego gorąca. Też ciągle w samym pampku lub z gołą pupą - bo smażyć się w pieluszce pewnie też maluchom fajnie nie jest.
I Mary pisałaś że u Was temp podskoczyła o 3-4 stopnie w domu, a u mnie o 15-cie to sobie wyobraźcie jaka sauna... do tego duuuuuszno. Chyba się do piwnicy przeniesiemy :-D

Dziunka to tak jak u mnie ;-) Piwnica w te upaly byla by wspanialym rozwiazaniem hehehehe

Jezu, takie upaly macie, a u nas w Edim dzisiaj 18 stopni i wiatr:( caly tydzien byl taki i ten tez taki ma byc... w Polsce mialysmy upaly i bylo niedobrze, ale zeby choc z 25 stopni a nie ten wiatr i wiatr...nawet nie ma kiedy nad morze pojechac.

U nas wczoraj mala dostala jakiegos wzdecia pierwszy raz, tak sie darla, dostala na noc kilka lyzeczek kaszki na gesto, myslicie ze to moglo jej zaszkodzic? Probuje ja przekonac do mleka sztucznego, bo sam cyc juz nie wystarczy i nie chce pic, probowalam wiec wczoraj z kaszka. No i co mozna zrobic jak sie dziecko tak prezy i ma wzdecie?

mam pytanie do dziewczyn, ktore podawaly viburcol. dalam dzis pierwszy raz, bo amelka zabkuje. dalam okolo 21.troche pohasala na podlodze, poszlo kilka bakow. o 21.30 zasnela. o 22 poglaskalam ja po glowie i tu szok :baffled: glowa cala mokra od potu! wloski pozlepiane, jakbym ja z wanny wyjela! od razu zmierzylam temperature - 35.9 C. pozniej zmierzylam jeszcze raz i prawie taka sama. cialo cieple w dotyku,ale nie gorace, tylko ta glowa :baffled:

w domu jest cieplo,ale byly o wiele gorsze upaly i sie nie pocila. teraz moze jest jakies 23 st. odkrylam, otworzylam szerzej okna i nie wiem, co mam myslec. myslicie,ze to moze byc od iburcolu? czy ktos tez tak mial?

Koleżanka mojej koleżanki miała podobny problem przy ząbkowaniu, jej dziecko nie gorączkowało, ale bardzo się pociło i pediatra zalecił podawanie wpana, bo to pocenie może świadczyć o jego niedoborze, no i ja profilaktycznie podaję Patrykowi Calcium bananowe Sanosvit 2razy dziennie po 2,5 ml

U nas wczoraj mala dostala jakiegos wzdecia pierwszy raz, tak sie darla, dostala na noc kilka lyzeczek kaszki na gesto, myslicie ze to moglo jej zaszkodzic? Probuje ja przekonac do mleka sztucznego, bo sam cyc juz nie wystarczy i nie chce pic, probowalam wiec wczoraj z kaszka. No i co mozna zrobic jak sie dziecko tak prezy i ma wzdecie?
dwie moje koleżanki tez nie mogły swoich dzieci do mleka modyfikowanego przekonać, też długo piersią karmiły, z tym, że one po roku od cyca dzieci odstawiły, no i jedna i druga podawała dzieciaczkom mleko w kartonie raz z biszkoptami, raz sucharkami, dzieci zdrowe dużo, a niby nie wolno krowiego mleka dawać maluszką.

dwie moje koleżanki tez nie mogły swoich dzieci do mleka modyfikowanego przekonać, też długo piersią karmiły, z tym, że one po roku od cyca dzieci odstawiły, no i jedna i druga podawała dzieciaczkom mleko w kartonie raz z biszkoptami, raz sucharkami, dzieci zdrowe dużo, a niby nie wolno krowiego mleka dawać maluszką.

Ja tez bede karmic do roku, ale juz zaczynam przyzwyczajac, bo wiem ze potrzeba duuuuzo czasu... a mleko z kartonu tutaj (w UK) tez daja szybko, my po malu wprowadzamy, bo maz mial skaze i nie tolerowal ani mleka ani glutenu, wiec zwlekamy z wprowadzeniem poki co.
No i liczesie, ze moze wogole nie polubic mleka sztucznego, ale probowac warto, najwyzej potem bedziemy sie martwic co dalej, heh...

dziewczyny doradzcie bo mam maly problem..Kacper dostal odparzen w okolicy pupki takie czerwone chrostki nie boli go to ale od wczoraj smaruje mu to najperw bethapenem nie pomoglo potem cudokremem tez nic sie nie zmienilo teraz linomagiem bo tesciowie poradzii ale nie ma poprawy dalej...czym moge to usunac??

reklama
dziewczyny doradzcie bo mam maly problem..Kacper dostal odparzen w okolicy pupki takie czerwone chrostki nie boli go to ale od wczoraj smaruje mu to najperw bethapenem nie pomoglo potem cudokremem tez nic sie nie zmienilo teraz linomagiem bo tesciowie poradzii ale nie ma poprawy dalej...czym moge to usunac??
wiem ze jest taka dobra masc ma kolor brazowy ale nazwy nie znam wiem ze stosuje sie tez w innych celach ... jak siostra wejdzie na GG to spytam jej i ci napisze dla Pawełka jak dupka odparzyla sie po podrozy to po 2-3 dniach nie było sladu a dupka byla mocno odparzona

Do góry