reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Dziewczyny, mam pytanko... Powiedzcie czy jak trzymacie maluszki na rekach to czy one daja ręce do tyłu. Ostanio mi koleżanka powiedziała, że jej mała tak miała i chodziła z nią na rehabilitację...

reklama
Sprecyzuj bo ja nie wiem dokładnie ocb ;-)
Asia czasem odchyla się do tyłu-i to tak nagle jakby wyskoczyć chciałą, czasem mnie przytula, czasem zjada włosy, a czasem kombinuje jak zobaczyć co jest za nią.

Dobra rada - nie słuchaj koleżanek, a dla świętego spokoju wybierz się do pediatry:tak:

Dziewczyny, mam pytanko... Powiedzcie czy jak trzymacie maluszki na rekach to czy one daja ręce do tyłu. Ostanio mi koleżanka powiedziała, że jej mała tak miała i chodziła z nią na rehabilitację...

Prawdopodobnie chodzi o to, że dzieci powinny trzymać rączki w lini środka czyli przed sobą a nie do tyłu (chyba chodzi o sytuację trzymania dziecka np. na ręku na biodrze a dziecko nie ma rąk przed sobą tylko odchylone do tyłu? Tak jakby rozłożone za siebie. (Ależ trudno to sprecyzować ;p Tak? Mój mały jakis czas tak miał, teraz chyba nie, ale ostatnio o tym myslalam i muszę się przyjrzeć.
A co do pediatrów to jeden powie, że trzeba rehabilitować, drugi nawet nie zwróci na to uwagi. Najlepiej udać się od razu do rehabilitanta jak ma się jakieś obiekcje i go pod ręką :tak:

Moja tak miala w sumie jeszcze troche ma, to ponoc przez zbytnie napiecie miesni miedzylopatkowych. Chodzimy na rehabilitacje.

Royanna, przykro ze cos nie tak wyszlo ale badz dobrej mysli i duuuuzo zdrowka dla osmiomiesieczniaka Alanka :)

Ostatnia edycja:
No ale że niby jak JAk trzymamy na rękach>? - pod paszki na ramieniu czy jak?
Zawsze odchyla ręce do tyłu jak go trzymam np. na biodrze... Podobnie jak sadzam go na jeździk czy też na bujak, zamiast się trzymać to rece na boki...
Sprecyzuj bo ja nie wiem dokładnie ocb ;-)
Asia czasem odchyla się do tyłu-i to tak nagle jakby wyskoczyć chciałą, czasem mnie przytula, czasem zjada włosy, a czasem kombinuje jak zobaczyć co jest za nią.

Dobra rada - nie słuchaj koleżanek, a dla świętego spokoju wybierz się do pediatry:tak:
Wiem, że ni ema co słuchać koleżanek dlatego pytam się Was czy też tak macie? A od czego są moje bb-ciotki? :-p
Prawdopodobnie chodzi o to, że dzieci powinny trzymać rączki w lini środka czyli przed sobą a nie do tyłu (chyba chodzi o sytuację trzymania dziecka np. na ręku na biodrze a dziecko nie ma rąk przed sobą tylko odchylone do tyłu? Tak jakby rozłożone za siebie. (Ależ trudno to sprecyzować ;p Tak? Mój mały jakis czas tak miał, teraz chyba nie, ale ostatnio o tym myslalam i muszę się przyjrzeć.
A co do pediatrów to jeden powie, że trzeba rehabilitować, drugi nawet nie zwróci na to uwagi. Najlepiej udać się od razu do rehabilitanta jak ma się jakieś obiekcje i go pod ręką :tak:
Dokładnie jak piszesz, rak nie daje do przodu...

Oby bylo wszystko w porzadku!!!

My juz po:-(
Bylismy o 8:30 na usg jamy brzusznej Alanka.
No i musimy zglosic sie do poradni nefrologicznej, bo wyszlo, ze przy nerce jedna miedniczka jest powiekszona :-(i trzeba to skontrolowac, czy to w wyniku jakiejś infekcji, czy teraz jest infekcja, czy to cos powazniejszego. Bede musiala isc do naszej dr rodzinnej po skierowanie i sie rejestrowac. A potem zobaczymy. Prawdopodobnie czekaja nas kontrole co kilka miesiecy. Ale wszystkiego dowiem sie dopiero u nefrologa.
Ech, a takie niby rytunowe badanie, a ja juz zestresowana jestem. Ze tez nie moglo wyjsc wszysto ok. Tak na to liczylam.:-( Sledziona tez powiekszona, ale jej sie nie kontroluje. To jak brodawka na nosie;-) jak rzekla dr.
Wiem, wiem, bedzie dobrze. Tez sobie to powtarzam!

Takie badanie na 8miesiac zafundowalam dziecku:baffled: I taki wynik w dodatku:baffled:

Trzymam kciuki aby wszsytko było ok.

reklama
Do góry