reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Z tego co wiem są 3 rodzaje smoczków do ssania: jedne ścięte (przeważnie Nuk), drugie z kulką na koncu takie bardziej zaokraglone, a trzecie płaskie Avent - jak juz sie podaje jeden rodzaj to raczej sie nie zmienia go.
Kira to Twój ma w koncu inny kształt czy jest kształt ten sam tylko po prostu wiekszy jest smoczek??? Nie zakumałam...

taki sam ksztalt tylko wiekszy, ta sama linia, model, ja uzywam aventu takiego przezroczystego albo ze srodkiem morskim lub pomaranczowym i one sa w wersji wiekszej 3-6.

reklama
kira ja moją małą już dałam do spacerówki a waży ok 8 kg, już wyubierana prawie się nie miesciła. A tak to wkładam do śpiworka i ma dużo miejsca :))

moja tez nie chciała tego większego aventa od 3-6 bo się naciągała a dzisiaj znowu spróbowałam i właśnie sobie śpi z nim w buzi. Poskutkowało że podawałam jej przez dzień go do zabawy i się w końcu przyzwyczaiła :))

Kira ja mam wózek tako jedo i tam jest mega gondola. Wyciągnęłam ostatecznie z niej śpiwór zimowy i jest sporo miejsca . Na spacerówke zamierzam przejść jak mały skończo ok.6mscy:)

ja mam za sobą koszmarną nockę, milion pobudek zaliczyłam. Większość z nich to było tylko króciutkie popłakiwanie przez sen, nie musiałam nawet się odzywać, ale niestety mnie to budziło, a spowrotem zasnąć ciężko :(
katar cieknący i gorączka.... jest dobrze jak młoda jest w pionie, więc w chuście od świtu paradujemy, trochę z przodu, trochę z tyłu. Gdyby nie chusta, to na bank już bym leżała na podłodze z uaktywnioną przepukliną w kręgosłupie.
Gorączka dziś trzecia dobę zaczęła, ale już bez czopków i nie wzrasta powyżej 38 st. Czyli lepiej trochę, ale jak nie przejdzie, jutro rano idziemy do lekarza, trzeba będzie Gaję osłuchać.. Zębóe ani śladu, ale one potrafią się kilka miesięcy z sensacjami wyrzynać :/

Iza współczuję i dużo zdrówka dla Gai. Może to te harce na podłodze??? Gołe stópki? Nie wiem ale może macie cieplejszą podłogę niż u mnie. Ja też zaczęłam kłaść małego na podłodze bez skarpetek Twoim śladem hihihi zeby sobie pofikał ale u nas garaż pod nami więc lekko chłodno, zostałam opierniczona przez caaaałą rodzinę i stwierdziła, że to chyba nie dla nas :(

Iza współczuję i dużo zdrówka dla Gai. Może to te harce na podłodze??? Gołe stópki? Nie wiem ale może macie cieplejszą podłogę niż u mnie. Ja też zaczęłam kłaść małego na podłodze bez skarpetek Twoim śladem hihihi zeby sobie pofikał ale u nas garaż pod nami więc lekko chłodno, zostałam opierniczona przez caaaałą rodzinę i stwierdziła, że to chyba nie dla nas :(
Ulenka ja zamiast zdjmowac skarpet to ubieram jej skarpetki z ABSem (takie gumeczki od spodu), i jest jej latwiej odpychac sie,a skarpetek jej nie sciagam, bo zaraz ma lodowate stopki ;o( To pewno ma po mnie, bo ja tez taki zmarzluch jestem ;o)

Gai wczoraj przeszła gorączka, pozostał katar... ale rozglądam się za lekarzem, nasza pediatra akurat ma półpasiec :(

uleńka - wszystko to kwestia podejścia i przyzwyczajenia, w naszej sypialni okno nie jest zamykane, spaliśmy przy uchylonym nawet jak była noworodkiem w listopadzie ;) poniżej zera - przymykam, ale zostawiam rozszczelnione, poniżej -10 - dopiero zamykam.
choroba Gai to wirus albo zęby.. na przeziębienie nie wygląda.

reklama
A my dzisiaj idziemy na szczepienie, w sumie bedzie miala dwa uklucia... jedna kombinacja 5 szczepionek Difteri/Stivkrampe/Kikhoste, Hib-infeksjon, Poliomyelitt a druga to pneumokoki. Oj...jak ja tego nie lubie :no:,. Kurcze nie wiem jak sie te szczepionki nazywaja po polsku, wiem tylko przeciwko jakim choroba one sa :eek:
To bedzie drugie jej szczepienie, po pierwszym nie miala zadnych reakcji. Oby tym razem tez tak bylo. Napisze pozniej jak bylo :tak:

Do góry