reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

reklama
no to zaczynamy nowy sezon grypy jelitowej
u mnie chłopaki od poniedziałku, a drugi od wtorku mają biegunkę, a młody dziś nam zwymiotował, nie wiem czy epizod bo mama dała lekarstwo czy jelitówka sie rozpędza :-(
Kurka wodna, prawie rok temu w szpitalu wylądowaliśmy :-(

no to zaczynamy nowy sezon grypy jelitowej
u mnie chłopaki od poniedziałku, a drugi od wtorku mają biegunkę, a młody dziś nam zwymiotował, nie wiem czy epizod bo mama dała lekarstwo czy jelitówka sie rozpędza :-(
Kurka wodna, prawie rok temu w szpitalu wylądowaliśmy :-(
my to przechodzilismy mc temu Maja z przedszkola przyniosla tate zarazila ja i mlody sie uchronilismy na szczescie...

Felidae zdrowka dla chlopakow.

no to pierwszy dzień spokoju, jakoś mnie ominęło...:-) i uf obyło się bez szpitala :-) dieta chrupkowo /biszkoptowa :-) i jest ok...Teraz czekamy co przyniesie nam wiosna :-) Życzę zdrówka i unikajcie supermarketów z dzieciaczkami :-/

dziewczyny ku przestrodze !!!

mój synek rok temu przeszedł jak myślałam albo rota albo zatrucie , ale strasznie wymiotował i do tego doszła biegunka
więc pojechałam do korczaka i fakt robią badania na koszarowej ale tez mają automaty które badają saturację i posdtawowe wskaźniki krwi na miejscu i co sie okazało wszystkie dzieci po 3 dniach wychodziły po stwierdzonych rotawirusach a my zostaliśmy i pytam sie dlaczego i dopiero łaskawie nam odpowiedzieli CRP 138 a norma 5 i co to znaczyło zakażenie krwi , antybiotyk izolatka i 2 tyg leczenia pod kroplówkami
więc trzeba pilnować naszych skarbów

więc salmonella ? czy co ? ogólnie wirusy nie dają dużych wartości w CRP j.eśli CRP jest duże to raczej infekcja bakteryjna....
Kadia2 też to przeżyłam, ale nie wiem co to u nas było...być może rota wirus + ucho, a że brał antybiotyk to wyniki wyszły ujemne :/

Ja właśnie wpłaciłam kasę na wyjazd nad morze.. musimy chociaż trochę jodu wciągnąć...bo ciągle coś jak tylko młody choruje to ja zaraz za nim :-( jak dzieci.....
od piątku gorączka i kaszel :/ dziś jeszcze oko zatarł i juz zaropiało mam szczerze dość. szkoda ze tylko 2 tygodnie urlopu mam...a przydało by sie 4 tylko skąd znowu kasa haha
\nic tylko jakąś zrzutę zrobić rodzinna zainwestować w jakiś domek nad morzem :-)
http://www.rafa.kgg.pl/domki_letniskowe.php

Ostatnia edycja:
zakażenie krwi które doprowadza do sepsy , ale szybka diagnoza , poza tym był szczepiony na pneumo i meningokoki , ale leciało z niego dołem
i górą , temperatura i to nie był wirus , tak nam wytłumaczyła ordynator dlatego bliśmy w izolatce

i dobrze ze jedziecie nad morze
a jeżeli brał antybiotyk to nic nie wyjdzie w badaniach

reklama
no to wiem :-) rok temu musiał poderwać w przychodni ...masakra...z tymi chorobami...teraz nam zaproponowali szczepienie na ospę wietrzną... i się zastanawiam czy jest sens skoro na ospę można chorować 2 razy, nie wspominając o półpaścu. ale to mąż dostał tylko info o nic nie pytał...

Do góry