reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

ja z kolei zaczełam sama pić herbatki ( karmię cycem)z anyżu na zmianę z melisa i pomogło błyskawicznie, po kolkach nie ma śladu
ritusvw0.jpg

reklama
moja Ritka jak miała 6 tyg, strasznie zaczeła sie preżyc krzyczeć przy jedzeniu, nie mogłam jej nakarmic i zaczełam karmić ja na leżaco, podziałało super, dalej tak karmie i skutkuje. Też nie potrafie trzymać jej na prawej rece i ona to wyczówa, bo na lewej od biedy zje na siedząco ale jak jest super głodna.

Ja też zauwazyłam, że jak się prężY i zmienie pozycje albo podniosę go na chwilkę to potem jest juz spokój.

ja z kolei zaczełam sama pić herbatki ( karmię cycem)z anyżu na zmianę z melisa i pomogło błyskawicznie, po kolkach nie ma śladu
ritusvw0.jpg

Piję od pierwszego dnia po porodzie herbatkę ziołową z hippa i herbatkę z kopru włoskiego w ilości około dwóch kubków dziennie i Bartuś kolek nie ma.

o, o tym sposobie na kolki zapomnialam.
natomiast pamietam, ze to nie bylo za fajne ;-) przy fiolku stosowalam metode na koper dla mamy ;-) i sama mialam straaaaaaaaaaaaszne pierdzioszki ;-) horror ;-)

lady, pola
- sprobujcie w takim razie boboticu stosowanego jak ss - sklad ten sam, a jaka roznica w cenie! no chyba, ze je macie za friko. ja sciagalam z niemiec, ale po 9 eurosow sztuka :sorry2: a bobotic 9zl.

Zastanawiam sie czy u którejś z Was, a raczej Waszych maleństw wystąpiło coś takiego jak przepuklina pępkowa? u nas jest i lekarka nie kazała nic robić, odczekać miesiąc i wtedy ewentualnie jeśli sie nie zmniejszy da skierowanie do chirurga. A ja czytałam że taka przepuklina nawet do 4 lat u dziecka zanika. :confused:

Agusia ktoras dziewczyna pisala nie dawno ze jej dziecko ma przepukline i zakleili pepek na dwa tyg plastrem...poszukaj ale nie na tym watku.

Agusiaa u Ani wg niektorych lekarzy byla mala przepuklina a w wg innych nie.Wiec juz sama nie wiem.Zakleilismy kiedys pepek tym specjalnym plastrem.Chyab ze 2 razy.Wydaje mi sie,ze rzeczywiscie pozniej pepek byl bardzije wklesly.Teraz siedzi grzecznie w srodku wiec nie zaklejamy.

A u nas niewesoło z kupkami, dużo śluzu i coraz zieleńsze, obawiam się alergii na nabiał,od jutro zacznę odstawiać produkty mleczne i umówię się na wizytę u pediatry.Eh, ciężko będzie bez serków i jogurcików,ale niuni coraz gorzej, pupcia jej się odparza od tej kwaśnej kupki. :wściekła/y:
Co do prężenia przy karmieniu to też tak mamy,pomaga zmiana pozycji,ale na krótko,ciekawe czy to ma też związek z alergią?

mm- to są specjalne plastry do kupienia w aptece, tak? czy zaklejałaś zwykłym plastrem jak na opatrunki?

Przepuklina pępkowa

• powstaje, gdy po odpadnięciu pępowiny nie dochodzi do zarośnięcia otworu leżącego u podstawy pępka. Przepuklinę pępkową widać jako wypukły guz. Nie jest on bolesny. Tego typu przepuklina nie więźnie, najczęściej otwór przepuklinowy sam zarasta w pierwszych latach życia.

Żeby przyspieszyć ten proces, należy kłaść dziecko jak najczęściej na brzuchu, starać się, by jak najmniej płakało i zalepiać przepuklinę specjalnym plastrem.

>> Porofix plastry przeciw przepuklinie dla niemowl�t < Urz�dzenia medyczne < Apteka777

reklama
Agusiaa to sa specjalne plastry,takie jak w linku od Iwonki.
Taki plaster sklada sie z dwoch czesci,jedna sie przeklada przez druga.W opakowaniu jest instrukcja jak to przykleic.

Do góry