reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zbliżający się okres czy ciąża?

Witam drogie kobietki, zgłaszam się do was w sprawie rady ponieważ nie bardzo wiem co mam myśleć.
2 dni temu powinnam dostać miesiączke ( od bardzo dawna jest regularna, cykl 27 ), ale mam dosyć sprzeczne objawy.. zaczęło się oczywiście od wściekłego apetytu, choć miałam dziwne zachcianki typu ogórki itd ( nie wiem do czego to przyporządkować ), byłam zmęczona, ale to chyba jak zwykle, senna, potem pojawiły się mdłości z rana, czasem w południe, a czasem budziły mnie ze snu we wczesnych godzinach, wystąpiły także zawroty głowy przy bardzo gwałtownych ruchach ( to objawy, które mogła bym przypisać ciąży) jednak jest też druga strona, a mianowicie wysyp pryszczy na plecach i na twarzy, dziś np. Od wczoraj jestem bardzo nerwowa, zanosi mi się momentami na płacz, wydzielina natomiast jest bardzo wodnista. W poniedziałek zrobię test ponieważ aktualnie nie mam takiej możliwości.
A wy co sądzicie? Czego mogę się spodziewać?
Dodaje, że planuje dziecko, ale może za jakieś 2,3 lata ponieważ kariera i ciągła inwestycja w swój rozwój mi to uniemożliwia na ten moment.
Jestem młodą osobą ( 22 lata ).
Dodam jeszcze, że w grę wchodził w tym miesiącu stosunek przerwany przez kilka razy.

reklama
Rozwiązanie
Organizm to nie jest maszyna...
Stres, niewyspanie, zawirowania hormonalne, wyjazdy (zmiana klimatu) a w największym stopniu psychika to wszystko może wpłynąć na cykl menstruacyjny...
Możesz mieć 5, 10, 15 lat okres jak w zegarku a potem cykl może się diametralnie zmienić i to jest jak najbardziej NORMALNE a z własnego doświadczenia wiem że jeżeli bardzo chcesz lub wręcz przeciwnie boisz się ciąży to organizm wysyła bardzo sprzeczne sygnały włącznie z mdłościami, częstrzym sikaniem, spóźniającym się okresem itp.to jest po prostu PSYCHIKA
Miesiąc w miesiąc miałam ww. objawy a okres i tak przychodził, w momencie kiedy dla zdrowia psychicznego (i oszczędności na testach [emoji6]) opuściłam to okazało się że jestem w ciąży i uprzedzę twoje...
STOSUNEK PRZERYWANY TO NIE JEST METODA ANTYKONCEPCYJNA!!!

Możesz być w ciąży, ale nie musisz, zrobisz test i będzie wszystko jasne.
Opisane przez Ciebie objawy mogą wskazywać na 100% ciążę, ale nie muszą, więc nikt tu wróżyć z fusów nie będzie.

reklama
Omg, przecież już kilka osób pisze, że może, ale nie musi. Im bardziej myślisz, że możesz być w ciąży tym więcej ,,objawów" u siebie znajdziesz. Weź głęboki oddech, poczekaj na wynik testu. To lepsze niż z każdą obserwacją zgłaszać się na forum.

Witam drogie kobietki, zgłaszam się do was w sprawie rady ponieważ nie bardzo wiem co mam myśleć.
2 dni temu powinnam dostać miesiączke ( od bardzo dawna jest regularna, cykl 27 ), ale mam dosyć sprzeczne objawy.. zaczęło się oczywiście od wściekłego apetytu, choć miałam dziwne zachcianki typu ogórki itd ( nie wiem do czego to przyporządkować ), byłam zmęczona, ale to chyba jak zwykle, senna, potem pojawiły się mdłości z rana, czasem w południe, a czasem budziły mnie ze snu we wczesnych godzinach, wystąpiły także zawroty głowy przy bardzo gwałtownych ruchach ( to objawy, które mogła bym przypisać ciąży) jednak jest też druga strona, a mianowicie wysyp pryszczy na plecach i na twarzy, dziś np. Od wczoraj jestem bardzo nerwowa, zanosi mi się momentami na płacz, wydzielina natomiast jest bardzo wodnista. W poniedziałek zrobię test ponieważ aktualnie nie mam takiej możliwości.
A wy co sądzicie? Czego mogę się spodziewać?
Dodaje, że planuje dziecko, ale może za jakieś 2,3 lata ponieważ kariera i ciągła inwestycja w swój rozwój mi to uniemożliwia na ten moment.
Jestem młodą osobą ( 22 lata ).
Dodam jeszcze, że w grę wchodził w tym miesiącu stosunek przerwany przez kilka razy.
Jeśli jesteś już po terminie spodziewanej miesiączki to zrób test. Ja np mdłości nie miałam i nie mam do tej pory. Stosunek przesuwamy nie jest żadną metodą antykoncepcji więc oczywiście możesz być też w ciąży

Jak mam wytłumaczyć liczne wypryski na twarzy? Czy podczas ciąży występują? Oraz placzliwosc, zawsze dzień lub 2 przed okresem tak mam.
Objawy subiektywne nie potwierdzają ciąży. Są to tylko Twoje odczucia.
Pozytywny test i brak miesiączki zaś są potwierdzeniem objawów obiektywnych, do których należą:
Zmiany w narządach płciowych, możliwe do zidentyfikowania podczas badania ginekologicznego,
Zmiany w gruczołach piersiowych – bolesność, większe napięcie skóry, widoczne pod nią naczynia krwionośne, jak również zwiększenie brodawek i ich przebarwienie,
Podwyższona powyżej 37 stopni Celsjusza temperatura ciała, utrzymująca się u kobiety przez 2 lub 3 tygodnie po owulacji ...itd.
Jeśli chcesz rozmawiać o objawach subiektywnych,to napisz po prostu, że chcesz porozmawiać o swoim samopoczuciu. Nie o możliwej ciąży.
Jestem ciekawa czy ktoś miał może podobne objawy i na co wskazywały. ;)
Wysyp pryszczy miałam po znacznej ilości spożytej czekolady
Mdłości od zjedzenia kopytek z cukrem (myślałam, że to co w dzieciństwie tak w dorosłości będzie mi smakować).
Senność na niskie ciśnienie.
Zawroty głowy przy bardzo gwałtownych ruchach ?
09c7a649f55a4ed75236ee5b382b1134.gif

No mogą być.

--------
Autorko, zrób test- nie doszukuj się :)

Ostatnia edycja:
Objawy subiektywne nie potwierdzają ciąży. Są to tylko Twoje odczucia.
Pozytywny test i brak miesiączki zaś są potwierdzeniem objawów obiektywnych, do których należą:
Zmiany w narządach płciowych, możliwe do zidentyfikowania podczas badania ginekologicznego,
Zmiany w gruczołach piersiowych – bolesność, większe napięcie skóry, widoczne pod nią naczynia krwionośne, jak również zwiększenie brodawek i ich przebarwienie,
Podwyższona powyżej 37 stopni Celsjusza temperatura ciała, utrzymująca się u kobiety przez 2 lub 3 tygodnie po owulacji ...itd.
Jeśli chcesz rozmawiać o objawach subiektywnych,to napisz po prostu, że chcesz porozmawiać o swoim samopoczuciu. Nie o możliwej ciąży.

Wysyp pryszczy miałam po znacznej ilości spożytej czekolady
Mdłości od zjedzenia kopytek z cukrem (myślałam, że to co w dzieciństwie tak w dorosłości będzie mi smakować).
Senność na niskie ciśnienie.
Zawroty głowy przy bardzo gwałtownych ruchach ?
09c7a649f55a4ed75236ee5b382b1134.gif

No mogą być.

--------
Autorko, zrób test- nie doszukuj się :)
Dzięki za poprawę humoru:D

Okres przyszedł po 3 dniach jakby nigdy nic, martwi mnie tylko to dlaczego nagle miesiączki miałam przesunięte o jeden dzień, a teraz o 3.. oraz moje ogólne złe samopoczucie przed tym, osłabienie, mdłości .

Okres przyszedł po 3 dniach jakby nigdy nic, martwi mnie tylko to dlaczego nagle miesiączki miałam przesunięte o jeden dzień, a teraz o 3.. oraz moje ogólne złe samopoczucie przed tym, osłabienie, mdłości .[/QUOTE

Okres przyszedł po 3 dniach jakby nigdy nic, martwi mnie tylko to dlaczego nagle miesiączki miałam przesunięte o jeden dzień, a teraz o 3.. oraz moje ogólne złe samopoczucie przed tym, osłabienie, mdłości .
Sa różne powody przesunięcia okresu wystarczy jakiś stres i gotowe zresztą 1-3dni to nie jest dużo normalne nie zawsze będziesz miała co do dnia prawidłowo okres

reklama
Organizm to nie jest maszyna...
Stres, niewyspanie, zawirowania hormonalne, wyjazdy (zmiana klimatu) a w największym stopniu psychika to wszystko może wpłynąć na cykl menstruacyjny...
Możesz mieć 5, 10, 15 lat okres jak w zegarku a potem cykl może się diametralnie zmienić i to jest jak najbardziej NORMALNE a z własnego doświadczenia wiem że jeżeli bardzo chcesz lub wręcz przeciwnie boisz się ciąży to organizm wysyła bardzo sprzeczne sygnały włącznie z mdłościami, częstrzym sikaniem, spóźniającym się okresem itp.to jest po prostu PSYCHIKA
Miesiąc w miesiąc miałam ww. objawy a okres i tak przychodził, w momencie kiedy dla zdrowia psychicznego (i oszczędności na testach [emoji6]) opuściłam to okazało się że jestem w ciąży i uprzedzę twoje pytanie nie nie miałam żadnych objawów przed terminem spodziewanej miesiączki ani kilka dni po wykonaniu testu

Rozwiązanie
Do góry