reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zbędne kilogramy po ciąży

Drogie mamy, tym ile przytyłyście w czasie ciąży- jakie partie ciała? A także jak udało się wam zrzucić zbędny tłuszczyk po ciąży?
Ja jestem w 30tc. do tej pory przytyłam 20 kg., najbardziej widoczne jest to na udach, pośladkach- jestem wysoką osobą więc tłuszcz w miarę równomiernie mi się rozkłada. Wiem, że duży przyrost wagi u mnie spowodowany jest w dużej mierze genami, ale także to moja wina ponieważ "nie odmawiam sobie niczego w ciąży". Mianowicie chodzi o to ,że bardzo lubię słodycze i to mnie gubi, a zawsze sobie mówię, że " co sobie będę żałować", ciąża to nie okres na odchudzanie a w normalnym stanie nigdy nie pozwoliłabym sobie na takie zachcianki i to mnie gubi:-).
Zbliża się okres porodu i zmagań z tłuszczykiem dlatego zaczynam się zastanawiać czy uda mi się powrócić do wagi z przed ciąży.
Kochane pomóżcie, jak to było u was z tym gubieniem kilogramów ciążowych.

reklama
Cześć Dziewczyny :) ja przed ciążą 55kg, a dzień przed porodem dokładnie 72,8kg. Byłam przerażona tą wagą. Karmiłam tylko 2 miesiące, później mi się pokarm skończył. I przez te 2 msc karmienia wróciłam do wagi sprzed ciąży. Tylko brzuch nie jest już taki jędrny jak wcześniej, a nie mogę się zmusić do ćwiczeń. Zakładałam, że po 6 tyg od porodu będę ćwiczyć,ale coś się nie mogę zmotywować. A córcia ma już pół roku.

reklama
Chciałabym zeby u każdej tak łatwo szło jak u Was. Niestety ja przytyłam 16 po ciąży zeszło 10 i wciąż walczę 6 kg. Dieta, ćwiczenia i baaaardzo cieżko schodzi[emoji849]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja waga sprzed ciąży 54 kg, w ciąży 70kg. Po urodzeniu 60 kg, a teraz po 5 mc od porodu 63 kg. Karmię piersią i odkąd pokarm się rozbujał to przytyłam 3 kg. Uważam, że fakt iż karmienie piersią przyspiesza tracenie wagi to mit. Z dietą jest tak, że wielu rzeczy nie jem ze względu na dziecko, ponieważ po niektórych produktach ma wysypkę, spaceruję codziennie 2h, a waga taka sama. Te 3 kg przytyłam w pierwszym miesiącu, jak zaczęła się rozkręcać laktacja. Nigdy jeszcze nie byłam taka gruba :D Generalnie, to nawet nie przekroczyłam 60 kg :D

Ja waga sprzed ciąży 54 kg, w ciąży 70kg. Po urodzeniu 60 kg, a teraz po 5 mc od porodu 63 kg. Karmię piersią i odkąd pokarm się rozbujał to przytyłam 3 kg. Uważam, że fakt iż karmienie piersią przyspiesza tracenie wagi to mit. Z dietą jest tak, że wielu rzeczy nie jem ze względu na dziecko, ponieważ po niektórych produktach ma wysypkę, spaceruję codziennie 2h, a waga taka sama. Te 3 kg przytyłam w pierwszym miesiącu, jak zaczęła się rozkręcać laktacja. Nigdy jeszcze nie byłam taka gruba :D Generalnie, to nawet nie przekroczyłam 60 kg :D

poczekaj az skończysz karmic - niektóre kobiety dopiero wtedy chudną :)

W pierwszej ciąży przytyłam jakieś 40 kg,ale brałam bardzo dużą dawkę sterydów. Po ciąży schudłam 45 kg bez ćwiczenia w 7 miesięcy około. Ja nie karmiłam,ale podobno jak się karmi,to dużo łatwiej jest schudnąć. Tak więc nie martw się.

To.u mnie podobnie.
Pierwsza ciąża start 48 kg poród 61kg od razu spadło 8kg i zeszło do 49 kg bez niczego.
Minęło trochę lat rzucenie fajek iyp. No i 58kg drugą ciąża poród 69kg. Po 2 tyg 56 kg. Cały czas kp. I przy kp przytylam jak nie wiem [emoji24] badalam tarczyce ale jest ok. Szok ja nigdy tak nie yylam. Po 3 mc kp na wadze plus 7kg. I tak się trzyma cały czas. Mimo diety i cwiczen.
Powoli odstawiam młodego (ma skonczone 15mc ) i liczę że i kg zaczną powoli spadać.

[emoji173]Krystian 20-11-2008 [emoji65]
[emoji173]Mikołaj 16-10-2016 [emoji64]

reklama
Ja też sprawdzałam swoją wagę, dopiero 4 dni po cc ale zostało 4,5kg do wago sprzed ciąży. Mam nadzieję że waga zejdzie jeszcze więcej (mała dobrze ciągnie cyca ), tym razem chce się szybko pozbyć brzucha i kilogramów. Pasy poporodowe kupione, przyrządy do ćwiczeń czekają
Nie myśl o tym po CC szybko ćwiczyć też nie można te kg Ci zejdą nie ma tragedii jakiejś a używanie pasow poporodowych to głupota...

Do góry