Witam dziewczyny, dzisiaj jestem już po 3 usg i już sama nie wiem co mam myśleć. Pozytywny test ciążowy wyszedł mi 08.02, 3 tygodnie temu miałam krwawienie, krótkie lecz obfite więc tego samego dnia zgłosiłam się na wizytę, lekarz stwierdził widoczny pęcherz płodowy i stwierdził że wszystko jest ok i czasem zdąża się krwawienie, kolejną wizytę miałam tydzień po tym krwawieniu, powinnam być wtedy według kalendarzyka w 7 tygodniu ciąży jednak po wykonaniu pomiaru zarodek miał 4,21 mm co odpowiadało końcówce 5 tygodnia, usłyszałam wtedy też że widać bicie serca jednak jest ono trochę wolne i mam za tydzień zgłosić się znów na wizytę, dzisiaj byłam na wizycie jednak inny lekarz był dostępny i on zmierzył zarodek 5,48mm powiedział że serce dalej bije bardzo powoli i przyrost jest zbyt mały jak na tygodniowy odstęp. Za tydzień mam znów stawić się na wizytę ale lekarz mówił że szanse są 50 na 50 że będzie wszystko ok. W karcie napisał jednak „ciąża raczej nieżywotna” Nie wiem już sama co mam myśleć czy jeszcze są jakieś szanse że ta ciąża będzie się rozwijała prawidłowo czy nastawić się na najgorsze.