reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaparcia, załamka

zaparcia to strasznie nieprzyjemna sprawa, zwłaszcza w ciąży, ja zapytałam zaprzyjaźnioną pielęgniarkę o coś skutecznego i poleciła mi czopki eva/qu, które działają w ciągu 15minut od aplikacji

reklama
Dziewczyny, ja miałam dość duży problem z zaparciami, trafiłam nawet do szpitala. Próbowałam wszystkiego, jakiś soków z kapusty :p przez tony jabłek, aż po parafinę do picia i czopki glicerynowe. Niestety ani jedno ani drugie nic nie dało. W końcu trafiłam do gastrologa i przepisał mi Moxalole (mój gin powiedział, że mogę to spokojnie pić). Po 3 dniach już było inaczej (3 saszetki) i do tej pory (odpukać) jakoś problem mija. Wiem, że takie coś to ostateczność, aczkolwiek znow dowiedziałam się, że od czopków można poronić :/ Piszę Wam o tym ponieważ informacja ta może się przydać a wiem, że z głupiego zaparcia może powstac ogromny problem :(

Polecam Duphalac, ja miałam z tym problemy zawsze,w ciąży sie nasiliły a ten syrop to błogosławieństwo :-)
A miałaś po nim jakieś skutki uboczne? Wzdęcia czy coś? Ja kupiłam laktuloze (podobno to to samo co Duphalac) i miałam cholerne wzdęcia :/ dlatego chciałam zapytac, bo może Duphalac jest lepsiejszy :)

Niestety chyba większość z nas miała problemy z zaparciami w ciąży. Potrafią naprawdę uprzykrzyć życie. Mnie też nie ominęły. Najpierw próbowałam kombinować z dietą na własną rękę, ale efekt był marny. Odwiedziłam dietetyka, który bardzo mi pomógł skomponować odpowiednią dietę i podpowiedział, po jakie ewentualnie preparaty sięgnąć, bezpieczne w ciąży. Dużo tez czytałam różnych artykułów w necie i pismach dla mam.

reklama
Do góry