Cześć,
Jestem tutaj nowa, do tej pory tylko czytałam wpisy, ale dzisiaj mam dręczące mnie pytanie. Jestem w 16 tygodniu ciazy i wczoraj w rutynowym badaniu moczu wyszła mi i infekcja (obecne leukocyty i bakterie). Ginekolog zalecił mi Monural (ale bałam się go wziąć po przeczytaniu ulotki). Wydaje mi się, tez ze zle pobrałam próbkę, dopiero po fakcie przeczytałam zasady
(pobralam początkowy strumień, na dodatek w poprzedzającej dobie doszło do współżycia). Powtórzyłam badanie dzisiaj i wynik całkowicie w normie. Brak leukocytów bakterie w normie. Dzwoniłam do gin i powiedziała ze mimo wszytko wzięłaby Monural. Mi wydaje się to nielogiczne. Nie mam tez żadnych objawów (chociaż to o niczym nie świadczy, bo bezobjawowe tez się zdarzają). Zwariuję już chyba z tymi antybiotykami. Może ktoś ma doswiadczenie w temacie, z Monuralem albo błędnym pobraniem moczu…
Jestem tutaj nowa, do tej pory tylko czytałam wpisy, ale dzisiaj mam dręczące mnie pytanie. Jestem w 16 tygodniu ciazy i wczoraj w rutynowym badaniu moczu wyszła mi i infekcja (obecne leukocyty i bakterie). Ginekolog zalecił mi Monural (ale bałam się go wziąć po przeczytaniu ulotki). Wydaje mi się, tez ze zle pobrałam próbkę, dopiero po fakcie przeczytałam zasady