reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Założony szew ratunkowy a szpital

Ale szpital to nie hotel. Wynajmnij sobie na ten czas mieszkanie na airbnb blisko szpitala. Nie za bardzo rozumiem czemu chces naciągać NFZ, żeby placił za Twok pobyt.
Naciągać?! Po coś płace składki ,że dwa razy może robiłam coś na NFZ,ciążę prowadzę prywatnie więc dlaczego mam nie korzystać z NFZ? Po za tym mam ciążę zagrożoną,więc jeżeli będzie powód to będę tam nawet miesiąc leżała i raczej nic nikomu do tego.

reklama
A skąd ta pewność, że będą? Nie rozumiem po co wybierać szpital tak daleko od siebie i później się martwić czy zdążysz. Mąż może wziąć urlop i być z Tobą na ten czas w tym wynajętym mieszkaniu.
Dlatego że moja ciąża jest zagrożona,ciąża bliźniacza,dzieci urodzą się wcześniakami i może też dlatego że w bliższym mieście nie ma neonatologii.

Hej! Może znajdę tu odpowiedź odnośnie wcześniejszego położenia do szpitala że szewem ratunkowym. A mianowicie jeżeli jest wszystko dobrze ze szwem ratunkowym to do szpitala każą się zgłosić w 36 tyg. a czy ktoś wie czy istnieje możliwość aby np tydzień wcześniej się położyć? Tam gdzie chce rodzić mam trochę km i wolałabym wcześniej się zgłosić ale nie wiem czy mnie przyjmą.
Jeśli jest wszystko dobrze ze szwem to szkoda żebyś leżała w szpitalu, przed zdjęciem i tak się nic prawdopodobnie nie zadzieje. Na spokojnie poczekaj do tego 36 tc. Kontroluj tylko u swojej lekarki czy szew dobrze trzyma. Jeśli coś będzie nie tak to ona cię skieruje wcześniej do szpitala.

Jeśli jest wszystko dobrze ze szwem to szkoda żebyś leżała w szpitalu, przed zdjęciem i tak się nic prawdopodobnie nie zadzieje. Na spokojnie poczekaj do tego 36 tc. Kontroluj tylko u swojej lekarki czy szew dobrze trzyma. Jeśli coś będzie nie tak to ona cię skieruje wcześniej do szpitala.
No jeszcze z Nią porozmawiam co Ona uważa na ten temat 🙂

No jeszcze z Nią porozmawiam co Ona uważa na ten temat 🙂
Ja co prawda miałam pessar ale jeździłam na kontrole częściej niż powinnam i ginek mnie skierował do szpitala w idealnym momencie. Trzymał rękę na pulsie. W 1 ciąży musiałam jechać do najbliższego marnego szpitala, syn się urodził w 35 tc ale poszło wszystko ok. W razie czego musieliby go przewieźć ok 80 km. Także trzymam kciuki, na spokojnie trzymajcie z lekarka rękę na pulsie ale nawet jak wyskoczy coś niespodziewanego to się nie stresuj :)

Ja co prawda miałam pessar ale jeździłam na kontrole częściej niż powinnam i ginek mnie skierował do szpitala w idealnym momencie. Trzymał rękę na pulsie. W 1 ciąży musiałam jechać do najbliższego marnego szpitala, syn się urodził w 35 tc ale poszło wszystko ok. W razie czego musieliby go przewieźć ok 80 km. Także trzymam kciuki, na spokojnie trzymajcie z lekarka rękę na pulsie ale nawet jak wyskoczy coś niespodziewanego to się nie stresuj :)
No ja po założeniu szwu też jeżdżę na wizyty częściej. No postaram się nie stresować 🙂

Naciągać?! Po coś płace składki ,że dwa razy może robiłam coś na NFZ,ciążę prowadzę prywatnie więc dlaczego mam nie korzystać z NFZ? Po za tym mam ciążę zagrożoną,więc jeżeli będzie powód to będę tam nawet miesiąc leżała i raczej nic nikomu do tego.
Ale szpital nie jest hotelem i nie nalezy Ci się pobyt dla spokojnej głowy tylko dlatego, że placisz składki. Gdybyś miala powod to bys lezala, ale skoro kombinujesz to powodu nie ma 🤷‍♀️

Ja leżalam w szpitalu i lezaly dziewczyny po kilkanaście tygodni, więc mnie nie musisz tłumaczyć, ja wiem, ze takie sytuacje się zdarzaja i jeżeli będziesz miala wskazania do połozenia wczesniej to się położysz.

Ale sam szew nie jest wskazaniem. A wczesniaki z 36tc zwykle tez nie potrzebują neonatologii.

Ale szpital nie jest hotelem i nie nalezy Ci się pobyt dla spokojnej głowy tylko dlatego, że placisz składki. Gdybyś miala powod to bys lezala, ale skoro kombinujesz to powodu nie ma 🤷‍♀️

Ja leżalam w szpitalu i lezaly dziewczyny po kilkanaście tygodni, więc mnie nie musisz tłumaczyć, ja wiem, ze takie sytuacje się zdarzaja i jeżeli będziesz miala wskazania do połozenia wczesniej to się położysz.

Ale sam szew nie jest wskazaniem. A wczesniaki z 36tc zwykle tez nie potrzebują neonatologii.
Nie będę dyskutować dalej na ten temat bo po prostu nie ma sensu. Nie wiesz czy moje dzieci będą potrzebowały neonatologii czy nie. Zadałam tylko pytanie czy jest możliwość i na tym kończę dyskusje.

Nie będę dyskutować dalej na ten temat bo po prostu nie ma sensu. Nie wiesz czy moje dzieci będą potrzebowały neonatologii czy nie. Zadałam tylko pytanie czy jest możliwość i na tym kończę dyskusje.
Cóż ja Tobie naprawde nie zyczę koniecznosci leżenia w szpitalu np. 25 tygodni z 40 🤷‍♀️

Wynajmij sobie cos na airbnb albo na bookingu obok szpitala i sobie tam siedż i czekaj.

reklama
Dlatego że moja ciąża jest zagrożona,ciąża bliźniacza,dzieci urodzą się wcześniakami i może też dlatego że w bliższym mieście nie ma neonatologii.
Jeżeli masz zagrożoną ciążę i będą wskazania to położysz się w szpitalu wcześniej. Jeżeli nie to nikt Cię tam trzymać nie będzie. Sama ciąża bliźniacza nie jest tym wskazaniem. W ogóle dziwię się, że będziesz rodzić naturalnie. Ogólnie raczej przy ciążach mnogich robi się CC. Chyba, że sama chcesz naturalnie.

Do góry