reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny, nie wkręcajcie sobie wiary w głupie przesądy i zabobony których w naszej kulturze jest tyle że można by oszaleć, a w ciąży to już w ogóle :-p Ja mam od wielu tygodni takie sny że gdyby ta 'odwrotność' miała być prawdą to byłaby masakra ;-)

reklama
Genna mocno trzymam kciuki! A sen po prostu ukazuje nasze pragnienia. Za dużo myślimy (bo sumie jak nie myśleć), aby nam się miały nie śnić testy, dzieci itp.

Dziewczyny jestem w programie rządowym. Wykorzystałam już dwie stymulacje lekami i została mi jeszcze jedna stymulacja. Powiedzcie mi proszę, czy jest możliwość zrobienia sobie przerwy w programie rządowym i spróbować podejść do in vitro prywatnie w jakiejś innej klinice?
Nie chce rezygnować z programu rządowego ani przepisywać się do innej kliniki, tylko spróbować na własną rękę bez refundacji w innej klinice.

Ana bell nie można , jeżeli chcesz
Zmienić klinikę to ją zmień w programie , po co podchodzi komercyjnie. Na pierwszej stronie jest wypowiedz eksperta w tej sprawie, ale wiem ze malwisia przeniosła sie do innego realizatora, w czase gy czekała na swoją kolej podeszła w innej klinice do in vitro i sie udało , nie wiem jak to byłoby gdyby jej sie nie udało i wróciłaby na rządówkę, czy mogłaby. Nie wiem jak to jest z przekazywaniem informacji, bo niby skąd mogą wiedzieć ze podeszlaś gdzie indziej w miedzy czasie, ale jeżeli myślisz i zmianie kliniki to ją poprostu zmień w programie, masz taką możliwość 1 raz

Ostatnia edycja:
genna - Nie chciałabym zmieniać kliniki. Chciałam bym mieć "wyjście ewakuacyjne" gdyby prywatnie się okazało, że wyniki są jeszcze gorsze :)

Powodzenia!!! Kiedy będziesz miała wynik?

Medalikara ja nigdy nie byłam w Białymstoku a czas dojazdu podałam jaki mi wyliczyła nawigacja więc z ograniczeniami prędkości, myślę, że w 4 godziny powinniśmy dojechać. Chyba jednak dam ostatnią szansę Invikcie a jak się nie uda wówczas ruszę na podlasie :tak:

reklama
Do góry