reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Smerfetko wydaje mi się, że dr mówił o pozostałych zarodkach ze sa takie jak ten podany, to chyba osiągnęły stadium blastki? Wiesz, po relanium taka zakręcona byłam ;-) I w sumie nie wzięłam żadnej dodatkowej zgody na ewentualne mrozenie zarodków. Ale jak jakieś będą to coś się wykombinuje :sorry2:

reklama
DW ja po transferze też nie wiedziałam czy coś zamrozili. Dr kazał właśnie za dwa dni napisać maila lub zadzwonić do labo. Tłumaczył że muszą je jeszcze poobserwować bo coś tam (też nie pamiętam). Nie martw się teraz i nie stresuj kropka ;)

LIPIEC :

19.07.2014 Agulla podglądanko
19.07.2014 Jazzabell podglądanko
19.07.2014 AniaM wizyta i spotkanie z chłopcami

21.07.2014 Magda wizyta
21.07.2014 Jazzabell punkcja
21.07.2014 Mycha podglądanko
22.07.2014 Magda wizyta u genetyka
22.07.2014 Kotuska transfer
22.07.2014 KasiaMakaronik transfer
24.07.2014 Magda wizyta w klinice
24.07.2014 Milena wysoka beta
25.07.2014 Wanesska wizyta
25.07.2014 Syllkaa wizyta
28.07.2014 Mimozama wizyta i scratching endo
28.07.2014 DW wysoka beta
30.07.2014 Genna kolejne spotkanie z obcym

SIERPIEŃ:

02.08.2014 Marikka wizyta
11.08.2014 Kasik81 wizyta

Dołączam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dziewczynki kciuki za dzisiejsze Wasze wizyty &&&&&&&&& :-)

Kasik pijesz ten olej lniany? Pij nie zaszkodzi a ponoć pomaga, dodatkowo pamietajcie razem z DW ze ananas w rozsądnych ilościach dobrze wpływa na zagnieżdzenie zarodka. Trzymam za Was mocniutko kciuki :tak:

montana kochana piję olej lniany i co drugi dzień jem kilka plastrów ananasa. Powiem Ci, że ten olej wcale nie jest taki zły, jak popijam łykiem wody nawet mi niesmak w ustach nie pozostaje. Ale to chyba dlatego, że szczerze powiedziawszy zrobiłabym wszystko, żeby się udało. A do kiedy należy go pić, do transferu, czy później też? Profilaktycznie kupiłam aż 0,5 l ;-):-D

Nie wytrzymałam i napisam przed chwilą sms'a do doktorka. Zobaczymy czy uda mu się czegoś dowiedzieć i czy oddzwoni. Ale jak zadzwonią z Invicty to chyba w sekundę osiwieję bo nie będę wiedziała czy dzwonią dzięki niemu czy tak jak mi powiedziano wczoraj - jak będzie źle to zadzwoni embiolog w sobotę a jak dobrze to w poniedziałek :szok:

Edit: doktorek odpisał - 2 komórki się zapłodniły, teraz nie pozostaje nic innego jak modlić się, żeby dotrwały do 5-tej dobry i żeby transfer się odbył :tak::tak::tak:

Macie pozdrowienia od Heizy, ma remont w domu więc przeniosła się na wieś gdzie nie ma dostępu do neta. Jest w trakcie brania antyków, w połowie opakowania dostała @, która trwa już 7 dni. W poniedziałek ma wizytę i dowie się kiedy zaczyna stymulację. Boi się, że jej podejście zbiegnie się z końcem remontu więc intensywnym sprzątaniem, napisałam jej, że będzie miała pretekst obijania się ;-):-D

Napisałam jakiś czas temu pytanie do eksperta na Bocianie i Novum odnośnie terminu odstawiania suplementów diety, pytanie było obszerne i szczegółowe:
"Proszę o dokładną informację jakie sa wytyczne dotyczace odstawienia różnych lekow i suplementow diety podczas ivf (które przed transferm, które przed punkcją, których nie odstawiać w ogóle), różni lekarze mają różne teorie i nie wiem kogo powinnam słuchać. Bardzo chcialabym poznac Pana stanowisko w tej sprawie.
Przyjmuję na dobę:
- Bromergon 2,5 mg ze względu na podwyższoną prolaktynę (w dni parzyste całą tabletkę, w dni nieparzyste pół)
- Encorton 20 mg ze względu na zbyt wysokie nk
- Prewenit intensiv ze względu na mutacje C677T w genie MTHFR
- DHEA Eljot 75 mg ze względu na wiek (38 lat) i niskie AMH (0,79)
- kwas foliowy 5 mg
- witaminę D3 2000 j. m.
- koenzym Q10 300 mg
- omega 3 1000 mg
- acesan 100 mg (odpowiednik acardu) z uwagi na mutacje C677T w genie MTHFR
Jestem w trakcie trzeciej stymulacji i chciałabym zwiększyć szanse na ciąże."

a odpowiedzi niestety niesatysfakcjonujące mnie:

Bocian: Zalecenia są tu indywidualne i wszystko zależy od decyzji lekarza jedynie dhea nie ma sensu przyjmować po zakonzceniu stymulacji Z poważaniem JD

Novum: Kwestię tę powinna Pani skonsultować z lekarzem, który zlecił przyjmowanie wspomnianych przez Panią preparatów.
Embriolog nOvum

Ostatnia edycja:
Kasik czyli jak zwykle lekarze nie upatrują zwiększenia naszych szans poprzez zażywanie suplementów. Pewnie stąd taka odpowiedź. Przynajmniej w kwestii DHEA jest konkretna odpowiedź. Trzymam kciuki za Twoje maluszki :tak:

Kasik, kciuki za twoje maluchy niech się ładnie rozwijają.
Mnie dopadła nieprzyjemna dolegliwość... jakaś infekcja swędząca. W aptece byłam i dostałam żel do smarowania żeby trochę złagodzić objawy. Wizyta u lekarza w poniedziałek mam nadzieję że to nie za długo i kropkowi to nie zaszkodzi. Zawsze coś się przypląta żeby popsuć humor ehhh...

Magda7891 ja poprzednio też miałam takie nieprzyjemne dolegliwości 'tam' i dr mówił zebym kupila Tantum rosa, to sa saszetki z proszkiem do rozpuszczania i bezpieczne dla kobiet w ciąży. Trzeba je rozrobic z woda i myc tym.

Kasik36 kciuki za Twoje maleństwa!

Magda podobno w ciąży często się zdarzają się infekcje więc nie martw się, wiem, że maść z ziaji clotrimazolum czy jakoś tak jest bezpieczna, tantum rosa polecana przez DW też.

Smerfeta normalnie prorok jesteś, wczoraj napisałaś, że powinnam mieć przynajmniej 2 zarodki i tak jest :-) A Ty już pewnie przygotowujesz się na weselicho, miłej zabawy:-) zabaw się, wypij, wyszalej, dopóki jeszcze możesz bo już niedługo wielkie przygotowania do crio :tak:

reklama
Kasik to kciuki za te dwa zarodeczki, musi być dobrze ;).
A olej pij caly czas, nawet jak bedziesz w ciazy to go pij, jest bardzo zdrowy, a ponadto przeciwgrzybiczny i przeciwbakteryjny. Mi sie skończyl i musze dokupic. Szkoda ze termin waznosci ma taki slaby. w czasie stumulki nawet moj mężuś dzielnie go pil ;). Ale tak jak mówisz jak sie go popije czymkolwiek to daje rade ;).

Do góry