reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Smerfeta pewnie, że dam radę bo jak nie ja to kto? ;-):-D

Heiza ile czekałaś na wyniki, zazwyczaj są już na drugi dzień. Ja planuję zrobić w piątek więc mam nadzieję, że na poniedziałkową wizytę będę już je miała, nie wiem czy w weekend to robią. Dobrze, że w końcu spadły Ci te cholerne nk ale też nie za wiele. Ja przy pierwszym badaniu miałam 21,3 a po pabi-dexamethasonie wzrosły do 25,8 a mój doktorek mówił, że najlepiej jak jest poniżej 15. Teoretycznie norma jest do 31%. I weź tu bądź mądry :baffled: A liczba nk do ilu Ci spadła? Robiłaś to dodatkowe badanie za 400 zł., nie pamiętam jak się nazywało. Sorry, że tak Cię bombarduję pytaniami ale mamy podobne wyniki więc chciałabym porównać.

reklama
Kasik te drugie badania to cytokiny, zrobiłam wcześniej bo powiedzieli mi że na wynik czeka się około tygodnia a na drugi dzień już były tzn w sobotę a badania robiłam w piątek z rana, babeczki śmiały się że to był dzień na subpopulacje po prawie każda pacjentka miała robione. Ten ilościowy wynik miałam 0,58 a teraz mam 0,40 do 0,43 jest norma. Wiem że muszą być poniżej o 15 ale ja nie będę dłużej czekać i tak trzeba go brać podczas stymulacji więc mam nadzieję że jeszcze mi ich poziom spadnie, łącznie można go brać 3 miesiące więc jakoś tak się u mnie zazębi.
A jak Ty się czujesz po tym encortonie ? ja już się przyzwyczaiłam że wyglądam jak chinka :-D

Dzięki dziewczyny bo nie wiedziałam cY nie za wcześnie lubza późno ta moja pierwsza wizyta :) czyli pierwsza wypadnie mi 19 dpt
To ile będzie widać bardziej podobno zależy nie tylko od dnia po transferze ale i od bety - gdzieś w interenecie znalazłam info przy jakiej widać pęcherzyk - niestety już nie pamiętam. Ale jeżeli policzysz jaki tydzień/dzień ciąży będziesz miała w dzień wizyty możesz zerknąć na tą stronę - są na niej wymiary pęcherzyka/zarodka w danym dniu - u mnie zawsze to prawie idealnie zgadzało (dla przykładu wklejam 5tc ale po lewej w menu można zmieniać na kolejne): 5 tydzień ciąży | parenting.pl

dziewczyny dziękuję za info o estrofemie. Płaciłam 15 zł za niego, ale wydaje mi się, że wcześniej miałam refundowany - ale może mi się coś pokręciło i tylko mi się wydaje:baffled:
Kasik, mam nadzieję, że wreszcie wszystkie przeciwności ustąpią i jak najszybciej zaczniesz przygotowania do kolejnej próby.

dziewczyny pytałam was ostatnio co zażywać żeby komóreczki były lepsze :) pani w aptece dała mi jakiś suplement diety o nazwie PREGNAKER ORGINAL może któreś brała coś takiego/?
Skład: Witamina D 5 mcg, Witamina E 10 mg, Witamina C 60 mg, Witamina B1 1,4 mg, Witamina B2 1,4 mg, Witamina B3 17 mg, Witamina B6 2 mg, Witamina B12 2 mcg, Kwas foliowy 400 mcg, Biotyna 150 mcg, Żelazo 9 mg, Witamina K 25 mcg, Magnez 150 mg, Cynk 15 mg, Jod 150 mcg, Miedź 1000 mcg, Selen 50 mcg, Beta-karoten 4 mg.

Ostatnia edycja:
Agulla niestety nie ma tam
Najważniejszego koenzymu w10- on jest na polepszenie komorek

DIewczynki dopadł mnie kolejny objaw - senność , masakra chodzę jak śnięta ryba, ma sie śmiał ze nie było drzemki od 13 do 15 :) a teraz chce mi sie spa a nie mogę

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry