reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

reklama
Matko ja mam kilka kombinezonów ale tu takie zimy jak nie zimy hehe nawet ostatnio mama R nam przysłała taki fajny ale wątpię że nasza aż tak urośnie żeby go włożyć przed wioską[emoji16]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Aha ja tez mam ten kombinezon misia z hm za 79,90 (biala wersje) i jest bardzo fajny, on nie jest tak hiper cieply jak wyglada na zdjeciu i jak dziecko lzej ubierzesz, to spokojnie jest na jesien. Oprocz tego tez taki fajny kombinezon polarowy, tez z hmu, ale on jest po starszej corze i teraz takich nie widze tu. Mam tez taka kolderke minky do wozka i kocyk dzianinowy. Na zime tez juz sie zaopatrzylam w taki spiworek do wozka z hmu - tylko jego nie da sie wpiac do nosidelka, i zamowilam jeszcze taki spiworek kaiser do nosidelka.

Pumelova super torba!:)

A ja kupiłam wczoraj kombinezon misiowy 68 i jest za mały!!! Mąż dziś podjedzie wymienić. Mam z takiego grubszego dresiku i jeden polarowy. Z zimowym się wstrzymam bo nie wiem zupełnie jaki rozmiar. 80 mam spodnie i kurtkę na luty pewnie będzie ok.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia ja tez mam jeden 68 i jest za maly dlatego chodzi w 74.Nogi i rece sa za dlugie ale w tulowiu sie miesci bo w 68 bieda bylo zapiac za to rekawy i noogawki ok;D jakies niewymaiarowa ta moja Jagoda.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja trochę się obawiam, gdyż mam termin na grudzień i zastanawiam się kiedy będę mogła wyjść z dzieckiem na spacer, oczywiście jestem zaopatrzona w ciepłe ubranka ale czy z miesięcznym maluszkiem może już wyjść na zimowy spacer ? jakie są wasze doświadczenia ?

Ja trochę się obawiam, gdyż mam termin na grudzień i zastanawiam się kiedy będę mogła wyjść z dzieckiem na spacer, oczywiście jestem zaopatrzona w ciepłe ubranka ale czy z miesięcznym maluszkiem może już wyjść na zimowy spacer ? jakie są wasze doświadczenia ?
Nie możesz, tylko powinnaś. Ciepłe ubranko, odpowiedni krem na buziulka, śpiworek i... Powolutku powinnaś hartowac maluszka. Na początku 5-10 minut, i stopniowo wydłużac. I nie czekaj miesiąca [emoji6].

Dziękuję za radę, gdzieś wyczytałam, że jak temperatura na zewnątrz jest poniżej -5 stopni to nie należy wychodzić z maleństwem. A krem na buźkę, to może być taki zwyczajny, jak do typowej pielęgnacji czy musi być specjalny, odpowiedni na wyjście na zimno?

reklama
Margaretka - krem specjalny, który zabezpieczy skórę dziecka przed mrozem (Ty zapewne też nie używasz w zimie kremów nawilżających, tylko bardziej tych tłustych?). Co do temp., to wiadomo, że nic na siłę ze spacerami. Dziecko trzeba hartowac, ale i ochraniac. Teraz jest temp na plusie, ale rzadko mi się zdarza spacerować w deszczu (najczęściej to deszcz nas zaskakuje - ale od czego są parasole i folia przeciwdeszczowa? [emoji6]. Pod wózkiem dużo się zmieści) i gdy wiatr głowę urywa. Ty podobnie będziesz działała w zimie.

Do góry