reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale chciałabym się Was spytać jakie materace kupujecie?
Słyszałam że te najbardziej popularne to kokosowo-gryczane. Początkowo nastawiłam się na zakup właśnie takiego materaca, dopóki w szkole rodzenia nie powiedzieli, że mogą być za twarde i niewygodne dla maleństwa, które spędza w nim dużo czasu. Bardziej polecali lateksowe, z pianką termoplastyczną, średnio twarde, bo dopasowują się do ciała dziecka. Więc już sama nie wiem:confused:
Macie może jakieś opinie lub doświadczenie w tym temacie?

reklama
Ja mam w lozeczku kokos - pianka - gryka. Dziecko teoretycznie do 6 miesiaca powinno spac na kokosie a potem na gryce. Takie tez materace maja mamy w moim otoczeniu. Ale z tego co wiem dziewczyny rozne kupowaly materacyki.

McDalenka ja również mam kokos-gryka i nie narzekam :)

Co do cc to organizm oczyszcza się tak jak po sn. Nie ma więc opcji chodzenia bez podkładow. Trwa to jedynie nieco krócej podobno ;) A rana musi być wietrzona, dlatego każą nisko majtki zkladać i koszulę nocną,a nie piżamę.

Dziewczyny jak się cieszę :) Dotarło łóżeczko dla młodego i jest super :D
Mamy wersję CHOCOLADE LUX -> o takie MAXX WYPAS Łóżeczko turystyczne, kojec, Wibra (3515857813) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
:)

Persefona widze ze u Ciebie tez wygralo lozeczko turystyczne :) Ladne, nawet mi sie podoba :) chociaz nie jestem zwolenniczka takich lozeczek ale moze dlatego, ze nie podrozuje i nie mam potrzeby takiego posiadac.

A to lezaczek ktory posiadam FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 3w1 0-18 KG P3334 cena zabojcza, gdybym miala go kupic normalnie wybralabym cos innego ale od kolezanki zakupilam za 40 zl w stanie idealnym a przezylo go juz 2 dzieci :)

Persefona fajne łóżeczko, choć ja podobnie jak Rajani wolę takie zwykłe drewniane.

Rajani D mi wczoraj powiedział, że dostaniemy leżaczek od jakiejś znajomej jego mamy, ale jeszcze nie mam pojęcia jaki będzie, ale jak to się mówi: Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby.

Joanna niby fajny bajer ale ja np. wole i tak kocyki, kupilam jeden grubszy z akrylu ktory posluzy mi dlugie lata, ja jakies 4 lata kupilam tez akrylowy na swoje lozko pod ktorym i spie i wszedzie go tacham ze soba, przezyl kilka pran i jest jak nowy :)
a procz grubego akrylowego mam jeszcze 2 inne kocyki. i zwykly normalny rozek :)

o a tu przymiarka do fotelika :D

1368658_569796393055668_1452637741_n.jpg

Załączniki

• 1368658_569796393055668_1452637741_n.jpg
    1368658_569796393055668_1452637741_n.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
Bryka mojego Adrianka już zaparkowana w domku :-)
162_1[1].jpg
Na allegro upatrzyłam sobie koszulkę do szpitala i do domu piżamkę do karmienia
100% BAWEŁNIANA koszula do karmienia M 38(S M L XL (3477369945) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ITALIAN FASHION bawełna piżama do karmienia M 38 (3524556250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

i koleżanka poleciła mi super tanią aptekę Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty jest super zaopatrzona i ceny naprawdę fajne!

Załączniki

• 162_1[1].jpg
    162_1[1].jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Oska ja właśnie już wcześniej pisałam o tej aptece gemini. Sama niedawno zamawiałam od nich mega paczkę (leki dla całej rodzinki i jeszcze wyprawka szpitalna dla siebie i dziecka) i jestem bardzo zadowolona. Nie dość,że ceny fajne, to jeszcze dorzucili mi sporo gratisów dla dzieci :) Także jeszcze raz również POLECAM :)
Wózeczek i piżamki super :)
Rajani ja też mam mały kocyk akrylowy jeszcze po Gabi (czyli ma już 6 lat) i wciąż wygląda jak nowy. Jest nie do zdarcia :)

A co do łóżeczka...No niestety u nas dwa drewniane poległy totalnie. Okazały się słabe. Siostra poleciła mi właśnie turystyczne,bo ma takiego urwiska w domu i łóżeczko przetrwało już wiele. Także dlatego taki wybór :) Sprawdzimy :)

Do góry