reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Zakupy***

Dor ja mysle ze warto zainwestowac w miekki ustnik ::) my pijemy z miekkiego ale kubeczek kupilam z tym twardym ale odlozylam go na potem. Zreszta jak masz butelki Aventu to ye ustniki mozesz zalkadac z powodzeniem do butelek i masz kubeczek niekapek ;D ;D . Ja tez mam z Aventu kubeczek ale narazie zakladam ustniczek i lapki na butelke 125 bo moj nie wypija duzo a kubeczek kupilam z tych wiekszych

reklama
Nathalie pisze:
Acha, Paula zapomniałam Ci napisać, żebyś nie namaczała tego śliniaczka, bo lamówka farbuje. Ja to zrobiłam i mam teraz zielone przebarwienia.  :-[
Natalio dziękuję za ostrzeżenie ale niestety już dzisiaj mi go przysłali  :p szkoda, że farbuje, bo wygląda całkiem nieźle chciaz lepiej jakby był z foli no ale cóż może jak bede prała go tylko w zimnej wodzie to nie zafarbuje  ::)

No i strój super! gratuluje wygranej aukcji.

Co do nauki języków obcych to też uważam że to za wcześnie, dopiero w wieku przedszkolnym można dziecko zacząć uczyć drugiego języka, teraz najważniejsze, żeby nasze dzieciaczki nauczyły się wogóle mówić i rozumieć nas :) chyba że dziecko ma rodziców dwujęzycznych albo mieszka za granicą to wtedy mimo chodem uczy się 2 języków.

Zabawki interaktywne piesek i wąż bardzo fajne, ale ja niestety narazie musze sobie odpuścić takie zakupy :(

Kurcze ja ciągle sie zastawiam czy warto inwestować w to krzesełko.....Agnesa no dokładnie tak jak ty sobiemyśle...... musze sie jeszcze zastanowić....

My niestety z niekapków na razie nie kożystamy bo kiedyś była awantura że coś takiego w ogóle mu dałam , no a tera te zębory i rozdrażniony jest strasznie....z butelki nie chce ni jeść a co dopiero z kuka....no chyba że z takiego normalnego z dziurkami tylko ....musze wypróbować...
Dor a te miekkie są moim zdaniem dużo fajniejsze na poszątek, nie ma takiej drastycznej różnicy w porównaniu z butelką...

A jeszcze co do prania śliniaków..... to ja całe życie słyszałam że gorąca woda utrwala plamy.....hmmmmm no i już sama nie wiem jak to jest...

My jesteśmy bardzo zadowoleni z krzesełka, szcególnie bardzo jest przydatne przy karmieniu np. zupką bardzo wygodnie się karmi no i jak np. gotuje obiad czy zmywam to sadzam w nim Kacperka a on wszystko widzi i trochę się zajmie, bo w leżaczku już nie chce leżeć i tak patrzeć z dołu ::) chce świat oglądac z góry :)

No ja plamy z marchewki spieram tylko zimną wodą i purem i ładnie schodzą...:)

o tak, ja kupuje krzeselko do karmienia rowniez z tego powodu co Paula - Ada tez lubi patrzec na wszystko z naszego poziomu czyli z gory, lezaczek juz sie tak nie sprawdza, a tak beda koleczka i postawie ja w kuchni czy w pokoju i bedzie git ;D

dziekuje za rady w wyborze estetyki, wiem, ze oba byly do siebie podobne :laugh: :laugh:
stanelo na PINGWINKACH czyli active baby, jak dojdzie zrobie i wkleje zdjecie ;)

Kamila niezla ta spacerowka ! a kolorek hmmm najpierw spodobala mi sie czerwien ale przy dluzszym stosowaniu chyba by mnie kolala w oczy wiec moze ten ostatni - taki ciemny bez ;)

Kamila właśnie zastanawiałam się co sie z Tobą dzieje :)
Mi tez się podoba ten beż i niebieski jak dla chłopca (jestem tradycjonalistką) ale my już spacerówki niebieskiej nie kupimy bo napatrzyłam się na ten wózek co mamy :) ale beż jak najbardziej OK :)
Właśnie doszłam do wniosku ze my spacerówkę kupimy dopiero na wiosnę w przyszłym roku, teraz póki co jeszcze Kacper nie siedzi, a potem to już będzie po lecie i zima więc nie bardzo sie opłaca i wystarczy nam ta spacerówka z duzego wózka :)

kanila wiesz co ja bralabym jakis ciemny kolorek bo wiem po ALutku jak pije sam soczek czy cos tam pluje to wszystko brudne sie robi..albo oblane..wiec lepiej ciemy kolorek jakis wybierz

a tu masz podobna do mojej i wyglada ba bardzo stabilny wozeczek a sama wiesz Cyprys to pioro wagi ciezkiej i lepiej aby taki wozio na dluzej mu wystarczyl..:)

http://www.allegro.pl/item106689670_spacerowka_eurobaby_safari_nowa_gwarancja.html

a ta to juz tez fajna ma duzy koszyk na zakupki
http://www.allegro.pl/item107628075_iwa26_superlekka_spacerowka_michelle_nowa_z_gwar_.html

reklama
Do góry