reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :-)

A my dzisiaj kupiliśmy czapeczkę, szaliczek i rekawiczki dla Igusi. Ale sie tyle naszukaliśmy najmniejszego rozmiaru, że już myślalam, że skapitulujemy. No, ale sie udało. w poniedzialek wstawię foteczki.
A co do torby to ja jeszcze nic do niej nie mam :(, no poza wkladkami laktacyjnymi, które dzisiaj dostalam od koleżanki, ktora w czerwcu odstawiła swoją mała. A torbę zamierzam spakować w styczniu (ale tez taką sportową), żeby przypadkeim nie wywolac wcześniej porodu ;)

reklama
Ja troche opozniona jak zwykle...Myfka piekne mieszkanie, zupelnie w moim typie:) bardzo lubie kolory na scianach:) sama mam kolorowe mieszkanko. Slicznie to urzadzilas, slicznie!!!!
My wczoraj w koncu kupilismy komode na dzieciece ciuszki. Wszystko pieknie sobie poukladalam, oczywiscie zmiescily sie tylko najmniejsze, bo tyle sie tego nazbieralo:) Z biegiem czasu, bede wywalala z komody malutkie rzeczy, a wkladala wieksze:) Lozeczko stoi juz gotowe w naszej sypialni, kosmetyki zakupione. Jeszcze wazny zakup-wozeczek. W tym tyg wybieram sie na konkretne zakupy swiateczne to moze i wozek sie w koncu uda wybrac:) Mam nadzieje.
Wszystkie pluszaczki chomikowane przez mame i tesciowa zostaly wybrane i teraz czyste i pachnace staja i czekaja na bobaska:)

fumico ja znam te wozki, to znaczy slyszalam i widzialam ta firma w sklepach ale czy dobre na dluzsza mete to ci nie powiem ,bo u nas nikt ich nie mial ,za to Teutonia sobie bardzo chwala

Myfa80 pisze:
dziecka nie powienno sie na polsiedzaco wiez...ale niestety takie foteliki mamy...ja pewnie bede wiozla otulonego maluszka w kocyk, rozek....inne cieple wdzianko na raczkach moje kkumpele tak wiozly.....
Myfcia dziecko można tak przewieść ale tylko chyba jednorazowo ze szpitala do domku bo niestety nasze przepisy
zabraniają wożenia dzieci bez fotelików, ponoc normalnie mandat mogą za to wlepić :(

misia_q pisze:
Basia my sie wahamy nad kolorem 42 lub 90 ;) to znaczy ja chcę ten niebieski a mąż pomaranczowy ;)
Misiu to widze ze Twój jest bardziej zaangażowany niż mój w wybór wózka, powiedział mi że mam wybrac kolor jaki mi sie podoba ;D

Myfciu wzięłam ściagę i piszę krótko co mam zapisane ze szkoły rodzenia co zabrac dla dziecka do szpitala (pobyt 3 dniowy)
- pieluchy tetrowe lub jednorazowe
- 3 bawełniane koszulki
- 2 bawełniane cienkie czapeczki, jedna cieplejsza
- 3 pajacyki lub 3 kaftaniki i 3 pary śpiochów
- mydełko dla dziecka
- skarpetki
- recznik kapielowy z kapturkiem
- można zabrac zestaw do pielegnacji pepka, gencjana na spirytusie, gaziki
- oliwka dla niemowlat
- zasypka
- krem do pupy
- szczoteczka do włosów
- kocyk
- ubranko na wyjście ze szpitala odpowiednei do pory roku ;D
- krem ochronny

Ja jeszcze nei pakuje torby chce to zrobic jak bede w 36-37 tyg ciaży pod koniec stycznia ;)

Myfcia śliczne mieszkanko i widzę łóżeczko już rozstawione :D ja jezcze nie mam w styczniu na zakupki ;D ;D

Klara mi szwagierka poleciła linomag. Są całe zestawy dla dzieci :D

Dziewczyny tylko nie kupujcie na razie szampnu do włosów dla dzieci- jeżeli wasze maluszki urodzą się z bujną czupryną.
Kiedyś w przychodni spotkałam bardzo świeżą mamę (jakieś 3tyg.) z maluszkiem, który miał plamki na twarzy. Ona myła mu włoski szamponem niby dla noworodków, ale to jest na początku zupełnie niepotrzebne. Przez pierwsze miesiące wystarczy przecieranie główki pieluszką zanużoną w wodzie z płynem do kąpania dla noworodków oczywiście.

Wózki- dopiszę własne spoztrzeżenia, szczególnie dla mam które będą musiały je nosić po schodach. Wbrew pozorom, przynajmniej teraz dla mnie, bardzo ważna jest jednak waga wózka. Na poczatku jest OK., maluszek waży tylko 3kg, jakos się to wszystko nosi. Ale wierzcie mi potem dziecko jest coraz cięższe i dopiero wtedy zaczyna doskwierać waga wózka (że mógłby być lżejszy). Ja kupiłam ciężki wózek i teraz drugi raz bym tak nie postąpiła.
Jeszcze bardzo ważne jest jak się wózek składa, czy wygodnie można go ująć i wnieśc po tych schodach.
Ale oczywiście to są tylko moje spostrzeżenia. :)

reklama
Klara ponoć Johnsona uczulają po czasie i moge potwierdzić po Oskarku po 2 miesiacach alergia :( dobre są ponoć Ziaji seria Ziajka
szczególnie oliwka dla dzieci które musiały byc naświetlane lampą przy ostrej żółtaczce- skóra jest mega wysuszona i ta oliwka jest ponoc super
Ja mam póki co wszystko z firmy Bubchen - niemiecka firma, teściowa mnie obkupiła zobaczymy czy nie bedzie alergii .

Do góry