reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy

Aniu, ja wprawdzie nie jestem doswiadczona mamuska, ale ...czesc ubranek jesli ich stan nie bedzie Ci pasowal wystawisz od razu na allegro: zawsze cos Ci sie zwroci. A jak Hubi/ Kubus szybko wyrosnie z ciuszkow to je sprzedasz na allegro i kupisz podobne na 68-74. kolega mojego Łukasza robi tak od malego ze swoja corcia , a dzis ma 2 latka, i w zasadzie niewiele wydaje na ciuszki, bo z czego wyrosnie to, to sprzedaje i kupuje wieksze.Rotacja ciagla, ale kto powiedzial ze ciuszki za male musze koniecznie lezec w worach w piwnicy?

reklama
Saly no wlasnie:-) na allegro sa super aukcje takich zestawow ciuszkow prawie nowych i o roznych rozmiarach.. Dziewczyny a jakie cudenka dla malych ksiezniczek!!!!!

U mnie dziecięce zakupy otwierają buciki:)

Najśmieszniejszy był mój Tomek, który mówi: "eee... ładne, ale dlaczego mają takie podeszwy?" Jakoś nie mógł zrozumieć, że niemowlę nie chodzi i nie potrzebuje ze sztywnej gumy:)

Ale szaleństwo się zaczyna :) Ja czekam na zwrot ciuszków przez moją siostrę zobaczę wtedy co mi brakuje. Ale raczej będą to jedynie małe zakupy aby moją potrzebę zakupów zaspokoić.

Maja ciuchy rozmiar 56cm nosiła cały tydzień. Później momentalnie rozmiar 62. Pamiętajcie, że rodzimy latem więc kilka ciuszków z krótkim rękawkiem też może się przydać.

Aniu śliczniutkie te ubranka, za takie to kupę kasy byś zapłaciła, tylko jak dla mnie są za małe, ale sposobem Saly to dobra inwestycja, bo ubranka śliczniusie :)
Sylwia buciki prześliczne, dziś jak czekałam na autobus to przez szybie w sklepie widziałam takie buciko-skarpetki- które piszczą, czy grają, koleżanka mi mówiła, takie do 10 zł kosztują, moze jak kiedy się wybiorę na zakupy to kupie takie :)

A teraz mam prosbe do doswiadczonych mam: doradzcie z kosmetykami, bo jest tego od groma, i juz sie pogubilam. w sumie wiele osob poleca mi serie Linomag, ale jak popatrzylam to tam jest chyba z 15 produktow: puder, krem do pupy, zwykly krem, oliwka, natluszczajacy olejek do kapieli itd. no i co wybrac? Bo chyba nie wszystko na raz...Czy jak puder to krem do pupy tez na codzien? Czy wystarczy sudocrem do zadan specjalnych?Poratujcie mamy...
Wiem, ze warto kupowac male opakowania, bo nasze dziciatka tez maja upodobania, ale wszystkiego chyba nie ma sensu...

Saly z kosmetykami nie przesadzaj mój sprawdzony zestaw:
Sudocrem - do pielęgnacji małej pupy - zastępuje wszelkie kremy przeciw odparzeniom oraz puder
Bepanthen - dla Ciebie na sutki i do pupy malucha o ile Tobie nie będzie potrzebny
Spirytus - do pielęgnacji pępka
Oilatum - płyn do kąpieli - drogi do kupienia w aptekach ale zastępuje oliwkę i balsam do ciała
Puder, Oliwka - nie stosowałam.
Ze względu na porę roku będziemy musiały kupić krem z wysokim filtrem dla dzieci poniżej 1 roku ale to warto poczekać do lata, na nową dostawę.
Sól fizjologiczna do przemywania oczek,
patyczki do uszu dla małych dzieci
Szampon, mydła i płyny do kąpieli dla niemowlaków nie są do końca zalecane.
No i oczywiście pieluszki i chusteczki do pupy.

Asioczek ja przy Emilce stosowałam ten sam zestaw. Emilka miała suchą skórkę na początku a ja jestem sceptycznie nastawiona do perfumowanych kosmetyków dla dzieci i poprosiłam lekarza o receptę na robioną w aptece maść cholesterolową - świetnie natłuszcza, zero chemi i naprawdę skuteczna - jest też tania bo takie pudełko 100g na receptę kosztuje 5 zł.

reklama
Dzieki dziewczyny za porady ,jestescie nieocenione:tak::tak::tak:. Teraz juz wiem na czym stoje.Do tych pudrow/zasypek to ja srednio bylam przekonana, a mama mi mowila ze ona w glebokim stanie wojennym na silne odparzenia stosowalam zamiast pudru make ziemniaczana,ponoc rewelacja( a potrzeba matka wynalazku)

Do góry