reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy

Ania świetna paka - ja ostatnio wystartowałam w aukcji też fajnych ciuszków ale dla Majki ale ostateczna cena paki mnie zaskoczyła 809zł ...

reklama
Mamusie, doradzicie???
Mysle nad kupnem maty edukacyjnej, ale zastanawiam sie na co zwrocic uwage...bo one wszystkie sa kolorowe , z roznymi grzechoczacymi elementami, ale mam wrazenie ze dziecko po 10 minutach znudzi sie taka mata, a juz na pewno dzieciaczek nie bedzie mial z niej frajdy jak bedzie starszy( ok. pol roczku). Co sadzicie?

Aniu, na allegro ceny mat sa od 30 do 360 zl( to juz grajace, swiecace i nie wiem co jeszcze robiace). Na pewno wiecej niz 100 zl nie dam , ale nie wiem na co zwrocic uwage, i czy zakup tej maty rzeczywiscie ma sens. Widzialam i takie, ktore w miare rozwoju dziecka sklada sie w domek , i na wysokosci nozek maja taka pilke do kopania.Ale czy to ma sens????
kurcze za moich czasow nie bylo takich bajerow, a teraz czlowiek glupieje

saly z zabawek interesujących zupełne maluchy polecam książeczkę dwustronną tinny love - zupełne maluchy nie widzą zbyt dobrze. czasami można trafić aukcję używanej, mata edukacyjna to dopiero 2 - 3 miesiąc życia. My mieliśmy taką z bajerami jak lusterko 2 pałaki z zabawkami, piszczek, szeleszczące bajery jak poszukam zdjęcie to wkleję. U nas się sprawdziła, Maja zabawkami z maty do teraz się bawi, a jak miała 6 miesięcy pałąki odczepiliśmy i miała kocyk do zabawy.

A tutaj zdjęcia poglądowe :)

Maja i mata

Książeczka:

Asiu, czyli dziecko chetnie sie bawi na takiej macie najnormalniejszej , bez grajacych muzeczek, projekcji na suficie itd???
No to super, widzialam wiele na allegro.
Natomiast zupelnie nie wiem o jaka ksiazeczke Ci chodzi. Laik ze mnie:baffled:

reklama
Ania, to ja juz wiem ze rozmary sa rozne, ale wez pod uwage ze ona jest tylko taka duza wydaje bo lezy na niej ok.3 miesieczny szkrab( skad innad przesliczny: JA CHCE CORENKE).
P.s. musze sie jeszcze duuuuzo dowiedziec o dzieciach...myslalam ze Maja ma 3 miesiace:p
Swoja droga jesli moje dziecie bedzie tak slodko spalo na macie jak Twoja Maja to warto ja kupic nawet za 300 zt:)

Do góry