Dziewczyny nie porownujmy fotelikow 0-13kg,ze jedne sie mieszcza , a inne nie. Ja mam dwa foteliki 0-13kg. I sa zupelnie inne. jeden jest dluzszy, a wezszy, a drugi szeroki i krotkotszy. W jednym Lena na dlugie trasy ma ciasno (gdyby byla cienko ubrana to bylo by jej wygodniej), a w drugim glowa jej wystaje. Co do wstawania nog, to zalezy od siedzenia na jakim jest zamontowany fotelik i jaka jest dlugosc pasa. U nas byl za krotki pas i fotelik bardzo pionizowal i jak Lenie wystaja nogi to sie odpych od siedzenia i wyginala i darla sie. Jest jej niewygodnie. I efekt byl taki,ze na autostradzie musialm ja wyjac i trzymac na kolanach :-( Drugi fotelik jak wpinam od spodu krotkim pasem nie pionizuje tak i jak nogi wystaja to jej dosiedzeni nie dotykaly, bo siedzenie odchylalam. Tylko w tym glowa jej wystaje ehhhh
EWA niestety bus loska nie ma mocowan i bedzie problem z fotelikiem :-( baza raczej odpada. Musze czekac jak przyjedzie busem do Polski i musimy mierzyc fotelik. W moim aucie jest ok.
WILSONKA, DMUCHAWIEC my nie mozemy wlozyc naszych dziewczynek do fotelika od 9kg. Poprostu nie spelnia swojej funkcji i jest to niebezpieczne. One sa za lekkie, za szczuple. Bylam w swiecie dziecka i tam koles od rauz mi powiedzial, jak dziekco tak malo wazy to nie ma mowy o foteliku od9kg.
Dla naszych dziewczyn foteliko 0-18kg.
Ten pierwszy jest najfajniejszy i w testach niemieckich dostal najwiecej punktow.
BeSafe iZi Combi X3
foteliki samochodowe britax
sklep.dzidzio.pl -> Fotelik samochodowy ULTIMAX BAMBOO 2010, Concord
sklep.dzidzio.pl -> Fotelik samochodowy JUNIOR MINI 8H98 GERARD, Graco
Tylko trzeba je mierzyc w samochodzie. ten trzeci potrzebuje najmniej pasa.
Czesc z nich jest montowanych tylem w przedziale wiekowym 0-18kg, a czesc 0-9kg, pozniej musza byc montowane przodem.
A z fotelikow 9-18kg mi do gustu przypadl maxi cosi tobi. Tylko Lenka sie w nim topi...... :-) Za duzy