reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Po raz kolejny napiszę....Raz porwałam się na quinny - przeważyły względy estetyczno - wizualne i owszem moodd jest piękny ale SZCZERZE wybrałabym MURE!! Aha no i pytanie.....gdzie jest środek podnóżka?? Jak dziecko ma pośredni wzrost tzn. ani nie jest malutkie ani nie ma nóżek idealnie na końcu podnóżka to jak śpi to mu się wrzyna koniec siedziska w nogi???
Ambero - na prawdę bardzo przyzwoity wózek :tak:
Espiro też wydaję się w porządku - tylko te przednie kółka i ograniczony podnóżek.... trzeba poczytać opinię

Recaro Babyzen 3 kołowiec oj nie zdecydowałbym się :no:

reklama
MałaNiespodziewajka
za 1500 jesteś w stanie znaleźć nowy wózek gondola + spacerówka - wejdź na ceneo i np xlander xa jesteś w stanie kupić za 1350 zł
piszę o xlanderze, bo ja swojego za mniej więcej tyle kupiłam i jestem bardzo zadowolona i spełnia twoje wymagania - ja mieszkam na wsi i z Arturem jeździłam codziennie na dwugodzinne spacery po lesie - teren piaszczysty, lesne dróżki, wyboje i wertepy - dawał radę, nawet kiedys na plażę nim wjechaliśmy

co do nowych wózków i używanych - jeśli to wasze pierwsze dziecko, macie w planach więcej i miejsce do przechowywania, no i możecie wydać więcej to zastanówcie się nad nówką - takie mutsy, mura, quinny, roan nawet xlander - te nieco droższe są bardzo wytrzymałe, na dwójkę dzieci starczą, a przynajmniej na początku uzywania jest gwarancja producenta
poza tym jesli się nie spodobają to je odsprzedacie i możegie dostać kasę, która wam potem starczy albo na inną używkę, albo na nowy wózek z niższej półki

a co do fotelików - ja tu mam zdecydowaną opinię - tylko nówka w ostateczności od znajomych/rodziny
kupując używkę na allegro nie macie pewności czy nie jest po stłuczce i żadne tam "no name" firmy
koniecznie wejść na fotelik.info - poczytać testy adac i wtedy wybrać
jak to powiedział mi koleś w hurtowni - na wózku można oszczędzić, ale fotelik to sprawa priorytetowa i nie ważne że będzie się jeździło 10 km do babci - większość dzieci ginie w odległości do 3 km od domu!

teraz znalazłam np mutsy za 1880 zł z fotelikiem maxi cosi - nówkę

Ostatnia edycja:
Jeny, chyba wiem, o czym mówisz - puki tylko oglądaliśmy w necie wózki, umiałam się jakoś oprzeć i "powybrzydzać". A teraz jak już się przymierzyłam to koniec - ten i żaden inny...:-)

A oto te ciuszki, co wczoraj przyszły. To oczywiście nie wszystkie, bo jest naprawdę dużo (a - to nie jest reklama telefonu. Miał tylko pomóc z wyobrażeniem wielkości):
3016813442.jpg3016813442_1.jpgDSC00934.jpgDSC00935.jpgDSC00936.jpgDSC00937.jpgDSC00938.jpgDSC00939.jpgDSC00940.jpgDSC00941.jpg

Ostatnia edycja:
czaderskie :-D

ech ja piorę swoje - musimy nawilżać sypialnie, a już nie mam pomysłu co prać i suszyć i się wkurzam, bo niektóre nie chcą się sprać
ale większość wygląda super po praniu [co powoduje że jestem bardziej wqrwiona na szwagierkę, bo wystarczyło dodać vanisha a nie od razu wywalać]

No właśnie, Fioletowa, się zastanawiałam jakim cudem te ubranka są takie ładne i czyściutkie - jak nienoszone (przecież tu kupka wycieknie, tu się uleje, albo jeszcze cuś). Wszystkie pachną jakby dopiero były prane. Wiadomo samemu i tak trzeba będzie jeszcze raz przeprać, ale i tak jestem pod wrażeniem Mamy, która tak dbała :happy:

palin no jak się dziecku nie daje byle czego to one są dość łatwe do wyprania - u nas pralka chodziła codziennie, albo co drugi dzień, nie zdąży zaschnąć czy coś, mleko łatwo schodzi
i ja się zastanawiam co ta moja szwagierka dawała dziecku do żarcia - bo spodnie od tego bodziaka, którego wyrzuciła są uwalone na brązowo, nie chce zejść w praniu, ale się zdrapuje - a są brudne w nietypowym miejscu, z przodu na gumce - kurde czekoladę dała trzymiesięcznemu dziecku czy co? [jak mała miała 4 miesiące to widziałam że daje jej lizaka, więc wszystko możliwe] to by pasowało - bodziak był mocno uwalony a spodnie tylko na gumce... no nie wiadomo
ja mam ubranka z usa, które ciotka kupiła od rodzinki z 4 synów [na wyprzedaży garażowej] - potem nosił je mój i potem syn koleżanki - więc już 6 dzieci i one są nadal jak nowe
poza tym mamy kupują hurtownię ciuchów i część z nich jest zakładana raz, góra dwa, więc one często są nowe niemal nieużywane
porobię wam kilka zdjęć tych najładniejszych :-D a co też się pochwalę

reklama
no to spróbuję wrzucić kilka fotek
na razie tylko te fajniejsze z już wypranych
ten pierwszy - zestaw koszulka i spodenki
drugi body i spodenki - ten misiek w kółeczku jest na tyłku
trzeci zestaw to body, krótkie spodenki, bluza i spodnie
100_3419.jpg100_3418.jpg100_3420.jpg

widzę że mi kurcze dwóch zdjęć nie zrobiło, coś aparat mi szwankuje
zaraz dorobię ;-)

Do góry