reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Aga_g też rozważam zakup takiej poduszki. Uwielbiam spać w pozycji trochę na brzuchu i teraz w nocy się kręcę, brzuch mi przeszkadza - i jest coraz większy :baffled::baffled::baffled: Wpycham małe jaśki, pod brzuch ale w nocy tak często zmieniam pozycję i non stop chodzę do WC, że jest to uciążliwe.

Może, któraś z doświadczonych mam miał już taki sprzęt? Wydaje mi się na tą chwilę strasznie niezbędny:-(

Celinka, tak jak piszę dziewczyny wszystki ochranicze są już z wypełnieniem (a tak swoją drogę ciekawe jak będą wyglądały po praniu?) Pościel, którą kupiłam do wózka/kołyski, również ma wypełnienie - zamontowane na stałe.

Dziewczyny kupujecie białe pieluszki tetrowe/flanelowe czy kolorowe z nadrukiem?

reklama
Kuleczka_ok ja też preferuję beże, i pościel przez Ciebie wybrana trafia idealnie do mnie.
Też planuję coś w takiej kolorystyce ;)

Ostatnia edycja:
kuleczka - śliczna pościel - też wolę stonowane kolory - dl;a pościeli wydaje mi się, że byłoby to ok, niech dziecko ma spokojny sen, a zabawki niech będą ostro jaskrawo kolorowe :tak:
ja kupiłam większość białych tetrowych, dwie kolorowe i jedną kolorową flanelową - jakoś ni uważam, że będzie mi potrzebna duża ilość pieluch, białych też mam ok 12, więc wszystkich 15 - na razie nie będę dokupować, jak mi się zużyją to dokupię ;-)

Dzieki dziewczyny za opinie do poscieli. Juz sie prawie zdecydowalam, a drugi komplet dokupie juz chyba jakis tanszy.

Aga_q – co prawda nie mam takiej poduszki, jeszcze daje rade normalnie spac. Ale czytalam na innych forach, ze dziewczyny bardzo sobie chwala.

Mamjakty – bluzka super i jest elegancka, wiec spokojnie mozesz isc na wesele. Szkoda wydawac kase na kiecke, ktora sie zalozy pewnie tylko raz. A ta butelke tomee tippee tez mam :-) Dostalam ja gratis przy zakupie smietnika na pieluchy tej firmy. Na poczatku bylam negatywnie nastawiona, ale po blizszych ogledzinach uwazam, ze butla jest super. Zobaczymy jak w uzyciu.

Klaudia – ja tam juz kupuje wszystko: szczotka, grzebien i inne takie duperele. Chyba tez zaczne juz zakupy typu waciki i pieluchy. Potem byc moze nie bedziemy mialy sily ani checi biegac po sklepach, a w grudniu szok przedswiateczny. W styczniu znowu puste polki, bo inwentaryzacje itp. Ja przynajmniej juz zaczynam troche panikowac :szok:

Kuleczka – jeny, kolyska rewelka! Jaka to firma? Ja mam kilka pieluch tetrowych z nadrukiem. Dostalam od mamy. Sadze, ze dokupie jeszcze pare sztuk bialych, ale nie bede szalec z iloscia.

Melulu i jaki gatunek tej pościeli? warto kupić?
No i ja się teraz zastanawiam czy kupować te bociany czy jakiś bardziej stonowany motyw ;-)

Melulu i jaki gatunek tej pościeli? warto kupić?
No i ja się teraz zastanawiam czy kupować te bociany czy jakiś bardziej stonowany motyw ;-)
Nie jest to taka super mięciutka bawełenka, trochę jak dla mnie zbyt twarda. I nawet po praniu nie zmiękła całkiem, jeszcze zobaczę co się stanie po prasowaniu. Nie macałam np. Drewexu, więc nie mam porównania, ale ktoś twierdził, że ta jest dużo gorsza. Ale też dużo tańsza...
Ja mam motyw w żółciutkie słoniki. Zamiast baldachimu dali mi dwa dodatkowe prześcieradełka i komplet pościeli do wózeczka.

Dziękuję :)
ja też właśnie tam pisałam i kazali wybrać sobie coś w zamian za 51zł..może być dopłata...dzisiaj jeszcze mojemu G pokażę niech on wybierze bo ja już mam całkowity mętlik w głowie :tak:

mam tą samą pościel co Melu i nie jestem zachwycona jej gatunkiem ale juz trudno .. Ostanio widziałam welurkową z glucka w hipopotamki - przesuper była 180 zł (3 el)
Mamjakty dokup sobie jeszcze ze 3 flanelowe bo sie naprawde przydają... np na przwijak połozyć zeby dzidzia na gołym nie lezała, mozna okryć dzidziusia połozyć na podusi zeby nie ulałao prosto na poduszke, jak dawałam je jescze do rozka tez w celu zabezpieczenia przed ulaniem (ja miałam 6 i były dni ze wszystkie były do prania) planelowe sa milsze w dotyku niz tetrowe...

no i jescze raz polecam poduszkę w klinie ..

reklama
Aga, nie mogę się oprzeć wrażeniu, że mimo że inny sprzedawca, to jest to ta sama pościel, co moja: ~ 10-CZ POŚCIEL 90x120 MAMO-TATO + 2 GRATISY !! (436998361) - Aukcje internetowe Allegro

Melulu z pewnością te same materiały :tak:
potwierdzam to co napisałaś - nie jest to jakaś super-hiper jakość, ale to na pierwszy rzut oka. póki co poczekam z ostatecznym osądem aż wypiorę i wyprasuję.
zamierzam też wypłukać tą pościel w płynie do płukania - widziałam, że są płyny zmiękczające jelp, bambi i lovela, na których jest oznaczenie 0+ (czyli, że można używać dla niemowląt);
mam nadzieję, że jednak te zabiegi coś dadzą, bo szkoda by mi było, że mam dwa komplety i będą leżały w szafie. z drugiej strony jeśli dojdę do wniosku, że sama bym się w takiej pościeli męczyła to cóż .... będe musiała kupić nową :baffled:

dodatkowo kupiłam sobie rożek z wkładem kokosowym drewexu z hippkiem:

http://www.allegro.pl/item435070551_rozek_z_kokosem_hippo_dobra_cena_od_kajasklep.html

Do góry