reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

aga_q - a jaki masz wzrost? bo ja też zastanawiałam się czy nie będą na mnie za krótkie, ale są w sam raz, nawet długawe ciut :-D mam 176 cm :)
Mamjakty - a jaki masz rozmiar? Bo ja mam M i przy 164 wcale nie są dla mnie za długie, akuracik do podłogi na bosaka.
Poza tym mam jeszcze takie: http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_pr=t030 - są troszkę cieńsze, ale rewelacyjnie mi pasują. Przy czym te mam w rozmiarze S.

Ostatnia edycja:
reklama
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: xl :sorry2: obawiałam się że nawet ten największy będzie za mały ale jest bardzo dobry ;-) a na te drugie sztruksy też patrzyłam, ale stwierdziłam, że na jeden raz to za dużo :-)

Ostatnia edycja:
A wracając do zakupów dla dzieci - moje pierwsze ubranka dla Małej! :-) Weszłam do C&A obejrzeć kombinezoniki, ale niestety były tylko różowe lub błękitne. Za to wymiękłam i kupiłam coś w kolorze beżowym:
- zestaw dwóch bodziaków (z tej samej serii, z której bodajże Daga prezentowała parę postów wcześniej), w tym jeden z naszym ukochanym motywem kotka i do tego jeszcze rowerkiem (a jeździliśmy sobie na rowerkach trochę z mężusiem)

- oraz welurkowe śpioszki z koszulką. Wiem, że lepsze są bawełniane i na napy, a nie na guziczki, ale nie mogłam się oprzeć. Od czasu zagrania w grę przygodową Syberia (grała któraś z Was?) mamy oboje z mężem słabość do "mamufów" czyli mammoth'ów czyli mamutów :-D

Rany, czego to ludzie nie wymysla :-D

Co do spodni, to ja mam 2 pary - jedne jeansowe, drugie czarne, z pasem na brzuchu, z H&M. I mam nadzieje, ze to wystarczy do konca. Jeansy wzielam troszke luzniejsze w tylku i w biodrach, w razie gdybym przytyla. Ale ze od miesiaca waga taka sama, to troche mi spadaja z pupy :-) Beda wiec w sam raz na ,,opuchlizne,, przed porodem :-D

W C&A tez kupuje ciuszki - ostatnio fajny komplecik - kurteczka, spodenki i bluzeczka - troche ocieplane, juz na wiosne. Ogolnie to narazie ciuszkow mam dosyc, wiec jak juz cos koniecznie musze kupic, bo nie moge sie powstrzymac, to biore wieksze - na 9 i 12 miesiecy.

Za to mam problem z posciela - nie moge sie zdecydowac, czy w jakies misie, kotki czy inne dziecinne motywy (no niektore to sa troche kiczowe) czy cos bardziej stonowanego. Jak Wam sie podoba taka? Dla chlopczyka chyba w sam raz... Tylko nie wiem, czy nie za smutna...

Załączniki

• Drewex mis niebieski+lozeczko radek VII.jpeg
    Drewex mis niebieski+lozeczko radek VII.jpeg
    86,9 KB · Wyświetleń: 79
Ostatnia edycja:
Natalie - mi się bardzo podaba ten miś na chmurce.

żałuję, że mam już kupioną pościel, bo dopiero teraz widzę ile jest ślicznych kompletów, a ja mam takie badziewne :wściekła/y:

reklama
właśnie dorastam do zakupienia sobie poduszki : Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

do tej pory mam tendencje do zasypiania tak bardziej na brzuchy. podkładam sobie zwykłą poduszkę, ale często się budzę prawie na brzuchu, a wtedy czuję jak mi się naciągnęły więzadła i wszystko mnie boli i nawet się przełożyć nie mogę :wściekła/y:
poza tym brzuś nie będzie się robił mniejszy i dodatkowo dochodzi do tego kwestia mojego kręgosłupa.
moja koleżanka baaardzo sobie tą poduchę chwaliła - od pewnego momentu nie potrafiła zasnąć bez niej.
któraś ma ???

Do góry