reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

mi się wydaje, że leżaczek jest po prostu wygodą, głównie dla rodziców - ale na pewno można się bez niego obejść :tak: ja niby mam jakiś taki leżaczek zwykły bez bajerów, bardzo podobają mi się te z fishera bo są wielofunkcyjne - potem może to być bujak dla starszaka i tyle :tak: tak samo jak te maty interaktywne - też fajna sprawa, ale bez nich na pewno można żyć i dać sobie radę - ale ja chyba jednak w taką zainwestuję - chyba fajnie dziecko się tym bawi - no nie?

reklama
Mata u nas się bardzo sprawdziła, ale powiem że przepłaciłam. Tłumaczy mnie, że wczesniej nie pomyślałam, a potrzebna była na już. Miałam cannopola i kupiłam w smyku (tę sama można zakupic albo nową w markecie/allegro taniej, albo na allegro używaną). A lezaczek od 2 miesiecy lezy poskładany w szafie, był super do pewnego mometu, a teraz ani mały nie wysiedzi w nim spokojnie, ani sam do niego nie wlezie, może jak podrosnie.

Mam pytanie, czy zetknęłyście sie ze skarpetami męskimi z ABSem? Na Allegro ma jeden sprzedawca tylko, a chłopa muszę obkupic. Kurczę, jak przejzałam rzeczy okazało się, że trzeba powywalac zniszczone a kupic nowe. Gacie mu już kupiłam, zachwycona, bo znalazłam te same, które miał do tej pory i uwielbiał, a które niestety smakowały za bardzo Opisowi i ich stan znacznie zmalał :-p.

Aga ja uzywałam kołderki od samedo początku Maluszki lubia miec ciepło...
zamiast poduszki miałam taki klin Kupiony chyba w carefourze za 19 zł kładłam na nim pieluszke flanelowazamiast poszewki.. Sprawdzał się super Dziecko zawsze miało głowę wyzej dzieki czemu zmniejszało to ryzyko refluksu i zadławienia w przypadku ulania.

http://www.allegro.pl/item444086789_zdrowa_poduszka_klin_dla_niemowlaka_firmy_matex.html

W ciągu dnia na samiutkim początku julka spała w rożku albo pod kocykiem..

Co do prezentów to zapowiedziałam znajomym ze jezeli chcącoś przynies to niech przyniosą pieluchy najlepiej albo ciuszki w wiekszym rozmiarze .. ale i tak zabawek poł komórki sie wala (musze tam wparować i odszukać tych dla noworodka)

Załączniki

• 1.JPG
    1.JPG
    48,8 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Ja mam łóżeczko z szufladą, oczywiście w chwili obecnej jest jeszcze KAcperka. Ale bardzo się sprawdziło, bo szuflada przydaje mi się do wszystkich jego bucików i kapci. Dodatkowo jest z kołyską, co też sobie chwaliłam, bo zawsze było można go pobujać, gdy się kręcił. Ale ogólnie KAcpi bardzo mało śpi w łóżeczku, ale to moja wina, bo tak go nauczyłam. Z Blanką będzie inaczej, tylko i wyłącznie łóżeczko. Leżaczek też mam i bardzo polecam, superowa rzecz! Gdyby nie leżaczek, to nic bym nie zrobiła, bo Kacperek cały czas musiał mnie widzieć i dzięki leżaczkowi wszędzie go ze sobą brałam. Na ostatnia chwilę, czyli na początku stycznia kupię 2 komplety pościeli, poduszkę i kołderkę, bo ja też od samego początku przykrywałam Kacpiego kołderką i oczywiście dodatkowo becik, bo też jest bardzo przydatny.
z48e9e154f15c2.gif

426803fdc8.png

Ostatnia edycja:
Aga takie dziecko nie jest w stanie naciągnąc na siebie kołderki czy kocyka a wiadomo ze nie przykrywasz go po sam nos to chyba logiczne.. Jesli chodzi o spiworki to mnie akurat nie odpowiadaja bo ograniczaja swobode a i tak dodatkowo najczesciej jeszcze kocykiem nakrywasz w pokoju w którym spisz temp nie powinna przekraczac 20 st..

poza tym kiedys spiworków nie było i jakos żyjemy:) bardziej niebezpieczne jest np kładzenie dziecka na noc na brzuchu

reklama
Doszlam do wniosku, ze jesli rodzina i znajomi nie posluchaja mnie w sprawie zabawek i kupia cos, co mi nie odpowiada, to sprzedam to na allegro. Wiem, ze prezentow sie nie oddaje, ale bez przesady- nie bede sobie domu zagracac, bo chomikowanie doprowadza mnie do bialej goraczki.

Do góry