reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

moje zakupy
kombinezon na 62

spodenki na 68

spodenki welurowe

bluzeczka

bluzeczka i czapeczka

body

body

szafa z ciuszkami dla Blani po Olcii

reklama
Prześliczne macie zakupy-a ja nic:-:)-:)-:)-(a wypłata dopiero 27:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

tt2004553fltt.gif

dev010prs__.png

kurczę ja też nic jeszcze nie mam :-(
w tym tygodniu jak będę sie lenić to wybiorę się na jakieś przynajmniej oglądania do sklepów, a jak pensyjka wpłynie 24go to wtedy coś zakupię :tak:
dziewczyny musze przyznać że śweitne zakupy robicie :tak:

Ale kupujecie rewelacyjne rzeczy..łóżeczko po prostu mnie zauroczyło, rewelacja..ciuszki też prześliczne...
ja się też muszę zacząć rozglądać za czymś...dzisiaj maż mnie do kina wyciąga to może tez po sklepach pochodzimy :))
a jak na razie to napisałam do babki na allegro czy mogę zamiast baldachimu coś innego wziąć..zgodziła się więc pościel mogę zamawiać :-)

Ja kupialm lozeczko bez szuflady, bo pod lozeczkiem maja budke moje psy. Idealnie sie ich spanka mieszcza i nie przeszkadzaja na podlodze. Na ubranka dla malego mam szafe narozna i komode z duzymi szufladami, wiec mysle,ze wystarczy miejsca. Zabawek mam zamiar kupowac jak najmniej i takie,zeby dziecko musialo pomyslec jak cos zrobic, a nie miec wszystko na tacy podane.

Celinka - z tymi zabawkami to nie wiem czy uda Ci się dopilnować aby była ich mała ilość :-D a to babcia coś kupi, a to wujek jeden i drugi i ciocia też, koleżanka, kolega - moi siostrzeńce mają zabawki głównie od gości i jest ich mnóstwo :sorry2:

Ja pierwsze łóżeczko miałam bez szuflady, spał pod nim Opis i trzymałam pudła z rzeczami. Jak zjechało na najnizszy poziom to opis dostał taka gabkową budę. Teraz mam jedno z szuflada i jedno bez. Razem mam 3 łóżeczka i właśnie dostałam cynk że mam kołyske do tego jeszcze :-p. Tylko, że my nadal na 2 domy mieszkamy :-( i w jednym bedą 2 łózeczka a w 2 łóżeczko i kołyska. Normalnie pozyję sobie za rok najwczesniej. Choc tez zabawnie, bo garderoba pod schodami w nowym domu zostanie zaadaptowana na pokój dzieciecy dopuki góry nie zrobimy :-p.

Zabawek Janek ma multum, podostawał, pokupowałam mu. W pokoju rodziców, zwanym tez dziennym, stoi duzy kojec (drewniany składany z elementów) i tam ma wszystko.

Leżaczko-bujaczek też mam fishera i z allegro, a zabawy z nim miałam :baffled:. Kupiłam u babki, która jak się okazało sprowadzała z niemiec i mogła wystawiac w korzystnej cenie. Tylko nie pomyślała, ze tam moga zdrożec i wystawiała towar, który miała nawet nie zamówiony. W rezultacie na forse od niej czekałam 2-3 miesiace. Ale ogólnie załatwienie przez nia sprawy było koszmarne.

No i wcale nie mam wszystkiego, mam przescieradełka, ale przydałyby sie z 2 komplety poscielki. No i ochraniacz, bo Janek nadal ma swój, jak zdjełam to 3 razy z rykiem sie budził, bo głowa przyrzną, on taki latawiec nocny.

I muszę zamówic koniecznie bodziaka z napisem "Jestem starszym bratem" dla Janka :-). No i kupic szafę dla dzieci i jeszcze jedna bieliźniarke.

Kluliczek :-D
no zaawansowana jesteś potężnie.

Ania.falko - śliczna pościel :-) - wygląda na super jakość bawełny
icon_spoko.gif

ja kupiłam na allegro dwa komplety, ale nie do końca jestem zadowolona z jakości bawełny. póki co zobaczymy, bo może to kwestia wyprania, wypłukania i wyprasowania.
kupiłam to łóżeczko z szufladą bo mi się wydawało, że będzie praktycznie.
ale ta szuflada wcale nie jest aż taka duża - w sensie na wysokość. wsadziłam kołderkę i już nic się nie zmieści.

======================

Dziewczęta - a w czym / pod czym będą Wasze dzieciaczki spały
icon_question.gif

bo to za małe dzieci na kołderkę i poduszkę, więc co planujecie
icon_question.gif

kocyki, rożki, śpiworki do spania
icon_question.gif

a jeśli śpiworek to jaki - w sensie z długim rękawem czy taki na ramiączkach
icon_question.gif

reklama
Mnie własnie wszyscy polecają ten leżaczek bo wszedzie maluszka mozesz wziać! Moja kolezanka stwierdzila ze bez niego nie moglaby sie obyc! ale wiadomo nie wszystko u wszystkich sie sprawza! Ja tam kupie koszt to 150zł z przeszylka wiec nie taki kosmos

Do góry