reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Niedługo nie będzie już termometrów rtęciowych, mają zostać wycofane, bo są szkodliwe dla środowiska, natomiast nie pamiętam, kiedy to ma zacząć obowiązywać, ale to jakaś odgórna, unijna dyrektywa.
Potwierdzam :tak:
Jakis czas temu nawet widzialam w aptece pismo w tej sprawie, tylko nie pamietam, czy byla tam podana data wycofania tych termometrow z uzycia.

reklama
My mamy do ucha. Kupilam rok temu i zalowalam ze tak pozno. Mierzy temperature chyba maks. 2 sek. wiec nie ma klopotu z utrzymaniem dziecka i reka do poduszki nie trzeba sila glowy trzymac. Ale rozumiem obawy. do wszystkiego sie trzeba przekonac.

Ja wczoraj odebralam posciel o taka http://www.wyprawki.pl/poÂściel-gluck-4czĂŞÂściowa-warner-bros-pi-2546.html?image=0
Okazalo sie ze jest bardziej bezowa z zoltymi dodatkami niz zolta ale generalnie sliczna. Wklady kupilam tez z Glucka i musze przyznac ze poszedl Gluck mocno do przodu przez 4 lata. Poprzednio mialam tez Glucka i byla super ale teraz rewelacja. Wiec po wywaleniu kupy kasy pojechalam spokojnie do lekarza...

Rondzia - a gdzie kupowałaś tego Glucka? W necie czy w jakimś stacjonarnym sklepie?

Też chciałam Glucka, ale na allegro niemal go nie ma a u nas w Łodzi tylko pojedyncze egzemplarze i to nie tych modeli, które mi się najbardziej podobają...

Leika ja kupowalam w sklepie ale musialam zamowic bo akurat ten kolor srednio do nich przychodzil. W sklepie mamaija ale nie wiem czy u was jest. Ale widzialam na www.wyprawki.pl ale cena jest w sklepie taka sama wiec bez sensu mi bylo przez neta. Przescieradlo dobralam na miejscu z falbana tez takie bezowe wiec jest ok

Rondzia - dzięki za linka, własnie przeglądam stronkę :)
A powiedz mi, bo widzę, że od czasów mojego synka ochraniacze się zmieniły - czy są może na suwak, w tym sensie, że zdejmuje się poszewkę z ochraniacza przed praniem?
W moim, starym typie, musiałam prac ochraniacz ręcznie :dry:

reklama
Leika, Malpa ma ten rozowy komplet to moze Ci powie jak jest w realu..
Moj ochraniacz jest w jednym kawalku ale mi to nie przeszkadza bo poprzedni tez pralam w pralce i nie mialo to znaczenia.

Taki mialam

hpim0159sm4.jpg

wcale sie nie zniszczyl wiec bede miala na zmiane...

Wklady kupilam takie http://www.gluck.com.pl/posciel/014.html
W sklepie nie czytalam nic o potach itd. Nie wiem ile w tym prawdy i nawet nie wiedziaalm o kosmicznych technologiach a kupilam bo wygladaly na porzadne i mam dobre doswiadczenia z gluckiem...

Ostatnia edycja:
Do góry