reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ja dzisiaj kupiłam śliczny puchaty termoforek-hipopotamek:-D oprócz tego patyczki higieniczne, termometr, majtaski poporodowe i 2 szt. pampersów:sorry:dla siebie :-pbo kuzynka zasugerowała,że rewelacyjnie nadaja się na noc do szpitala;-)

reklama
Przede mną też jeszcze zakup termometru..a co myślicie o tych w smoczkach? Czy one są dokładne?
Dziś przysłali nam fotelik samochodowy GRACO i byliśmy zorientować się warunkach zamówienia wózka:-):tak:

Najdokładniejsze są najzwyklejsze termometry rtęciowe do pupy... No niestety trochę glicerynki i trzeba dziecko potorturować. Termometry w smoczku są najmniej dokładne ze względu na np. zalegający w buzi pokarm czy np. powietrze dostające się do buzi gdy dzidzia w gorączce płacze - takie rzeczy wpływają na jakość odczytu. A co do termometrów do ucha - maluch szczególnie w chorobie jest na tyle ruchliwy i tak rzuca główką, że utrzymanie tego sprzętu na czas odczytu w uszku może być kłopotliwe.

Są jeszcze takie termometry do czola, ale zdaje mi sie,ze są one bardzo niedokladne. Ja na razie nie kupilam, ale sklaniam sie do tego do ucha. Latwiej chyba dziecku przylozyc termometr na kilka senund do ucha, niz smarowac gliceryną i wkladac do d...

reklama
Niedługo nie będzie już termometrów rtęciowych, mają zostać wycofane, bo są szkodliwe dla środowiska, natomiast nie pamiętam, kiedy to ma zacząć obowiązywać, ale to jakaś odgórna, unijna dyrektywa.

Do góry