reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Princess nie wierz w jakieś tabelki tylko w usg... zdarzaja sie pomyłki ale jak dziecko ma pępowinę między nóżkami! to wtedy lekarz za bardzo nie widzi albo moze sie pomylić! Moja miała nózki rozchylone akurat i było widać ze to ona:)A dzisiaj zamówiłam nareszcie wózeczek huraaa!! ależ sie cieszymy:)) cały komplecik Mutsy 4 Rider Team Red:)) pojezdzilismy jeszcze po sklepie i naprawde fajnie sie prowadzi!Jeszcze kupiłam przewijak na łózeczko, pokrowiec, szczotke do włoskow z grzebyczkiem, termometr do wody, butelke aventu 125 i mydełko Nivea. Troszę poszaleliśmy!! w grudniu kupujemy kosmetyki o tylko to nam w sumie zostało do kupienia...ale czekam na bony świąteczne z pracy... bo mamy i remont i zakupy...

reklama
Princess u nas na usg lekarz widzi niby dziweczynkę ale jak stawiam karty to zawsze wychodzi chłopiec;-). Ja liczę na córeczke bo mam troche sukienek i chciałabym je założyć.

Dziś robiąc zakupy w TESCO wypatrzyłam nową rzecz na dziale ubrankowym, śliczną różową bluzę z welurku, rozszerzaną ku dołowi w formie tuniczki - i nie mogłam się oprzeć - dla swego usprawiedliwienia wziełam w rozmiarze 6-9 m-cy:zawstydzona/y:

No tak tylko,ze w Polsce mialyscie na bank duzo USG...Ja mialam tu w UK 2 (10 i 20 tc) i jedno w Polsce w 16 u prywatnego bo mialam skurcze...trudno w mojej okolicy znalezc prywatnego ginka ale kurcze chyba sie zawezme:sorry2:
Co do wrozb to moja kumpela robila ta wrozbe z obraczka nad szklanka wody i wyszla dziewczynka;-)bala mi sie robic bo nie wie czy nie ma jakiegos przesadu na to czy mona robic taka wrozbe kobiecie w ciazy...ale chyba ja namowie i zaraz do niej skocze:-p

Dziewczyny co sądzicie o monitorach oddechu?
Warto sie w taki zaopatrzyć?

Opinie są podzielone, podejrzewam, że od osób które mają, usłyszysz, że warto - od osób które nie mają i nie planują kupić - że nie warto.
Moim zdaniem, jeśli Cię stać na taki zakup, to jak najbardziej warto! Ileż razy spałam spokojnie, wiedząc, że po szczepieniu czy w trakcie choroby, czy po jakimś urazie (a u uczącego się chodzić maluszka o to nie trudno) - "aniołek" (mieliśmy Angel Care) czuwa...

My chcemy sie zaopatrzyc w monitor oddechu, ale cena na razie nas powstrzymuje od kupna. Zastanawiam sie,czy nie kupic uzywanego. Na allegro mozna trafic juz za 150zl.

Celinka - słyszałam, że lepiej nie kupować używanego, bo używa się tego koło roku, i te płytki-czujniki mogą być lekko odkształcone od ciężaru rocznego dziecka i potem na lekkim noworodku mogą się zdarzać "fałszywe" alarmy. Nie wiem, na ile to prawda, bo przy synku miałam nowy - teraz jego siostra będzie spać na monitorze po starszym bracie, więc przekonam się na ile to prawda.

reklama
Do góry