reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

Mi tez maxi cosi sie podobaja, sliczniutkie :) widzialam tez kilka ciekawych na ebayu (nie zdziwilo mnie jak przeczytalam ze z Polski) calkiem tanie, ale nie wiem jak to w praktyce, nie znam sie kompletnie!!! Podesle linka po pracy, moze mamy doswiadczone cos wiedza?

My na razie dla dziecka kupujemy tylko skarbonke! Bo z pierwszym maluchem beda nie lada wydatki ;)

reklama
Pieknaszyszunia - jak najbardziej moim zdaniem może być takie łóżeczko na stałe ale dokupiłabym taki normalny materacyk lepszy jakiś piankowy lub lateksowy zależnie od funduszy osobno do włożenia w to łóżeczko.

Dziewczyny a co sądzicie o takich łóżeczkach na stałe dla maluszka?
Łóżeczka turystyczne

Łóżeczko turystyczne tak, ale:
- ze zmianą poziomów. Na początku będzie Ci bardzo niewygodnie wyciągac dziecko jeśli będzie tylko dolny poziom
- dodatkowy materac np. piankowy, kokosowy itp.
- dobrze by było gdyby miał również przewijak, no chyba że masz oddzielnie na np. na komodzie.

Ja mam łóżeczko turystyczne, ale bez dodatkowych sprzętów więc kupię tradycyjne łóżeczko.

laperedhil, fakt targi, juz sie ich nie moge doczekac :)

Dziewczyny a co sądzicie o takich łóżeczkach na stałe dla maluszka?
Łóżeczka turystyczne

Ja jestem przeciwna. Uważam, że to łóżeczko jest niewygodne. Przede wszystkim tylko jeden poziom, trzeba się schylać, a po drugie mój mały czasami w nocy się budzi i wkładam mu smoka albo podaję rękę przez szczebelki, a tutaj tak nie da się;) Musisz wstać i się schylić hehehe

My mamy wózek Mutsy i foteli Maxi Cosi i jestem zadowolona. Wózek nadaje się na spacery dosłownie wszędzie...jest dość masywny i ma pompowane koła. Nie jest też ciężki. Ja niestety kupiłam używany i hamulec mi się szzybko popsuł...

Ostatnia edycja:
ja mam drewniane po synku ale teraz chce kupic przewijak bo bylam pewna ze mi nie potrzebny...to sie grubo myliłam...przewijanie na łozku zadna atrakcja...krzyz pęka i niewygodnie.takze przewijak kupuję.

mialam tez baldachim ale z tego rezygnuje ,zbedne tylko ładnie wyglada i kurz sie zbiera
:sorry2:

co tam jesczze...jakies moze misie do zawieszenia i mata ...po małym juz zuzyta połamay sie pałąki, bujaczek fotelik kurde bo oddałam ...wiec chyba tyle...z droższych rzeczy...oprócz wózka

ale najpierw to sobie wyprawke szpitalna kupię
:-D​koszule kapciochy itp

Doradźcie mi mamy, które już mają dzieci, czy biust nam jeszcze urośnie? Teraz z B przeszłam na C i czy to już wystarczy, czy mam spodziewać się kolejnego powiększenia? :-) Chciałam kupić nową bieliznę, ale zastanawiam się ile w niej pochodzę...

to indywidualna sprawa, ale biust ci zapewne urośnie, jak nie w ciąży, to zapewne podczas karmienia

w sprawie łóżeczka to ja jestem tradycjonalistką - dla mnie turystyczne to turystyczne, nie wgłębiałam się w temat i pewnie są jakieś mega wypasione z bajerami, ale ja wolę drewniane, nam zostało po synku wszystko, bo wiedziałam, że niedługo maluszek będzie nowy i nic nie oddawałam, no i polecam kupić od razu dużą wanienkę do kąpiania, (bo są dwa rozmiary nie ma sensu kupować małej) i koniecznie do tego stelaż - ochrona kręgosłupa w połogu jest bardzo ważna

jeśli chodzi o wózek to my mamy tako warrior - jak dla mnie prawie idealny (przydało by się, aby rączkę można by przekładać, bo teraz trzeba gondolkę, czy spacerówkę wyciągać i dać w drugą stronę) i atrakcyjny cenowo, duże pompowane koła, które wszędzie wjadą, świetnie się prowadzi

Dziewczyny ,co to jest z tym przewijakiem ,ze nie potrzebnu ,ze na troche? Oli ma 1,5 roku i przewijam go tylko i wylacznie na przewijaku. Plecy by dawno odmowily wspolpracy gdybym go przewiljala na lozku dywanie. Mam komode z ikei z przewijakiem i beda ja uzywac przy drugim bobo na bank.
Lozeczko turystyczne tez moze byc dwupoziomowe- mam takie u mamy. Ja jednak wole normalne ,drewniane z dobrm materacykiem.

reklama
oregano kochanie nie chce cie martwic ale ja bym sie z bielizna wstrzymala bo teraz urosly ale urosna bardziej ;-) maz bedzie mial radoche :) a jak nabiora mleczka to juz wogole zrobia sie spore, ja na poczatek karmienia piersia , o ile bedziesz karmic polecam nie usztywniane , bawelniane biustonosze do karmienia z odpinanymi miseczkami na grubych ramiaczkach , moze nie najsexowniejsze ale odciaza ci kregoslup i paski sie wzynac nie beda na ramionach a i wygoda do karmienia niesamowita :tak:

winki ja podobnie wole lozeczka drewniane, mam i turystyczne ktore obecnie sluzy jako kojec na okazje wyjscia do toalety bo mam 14 miesiecznego szogunka :) i pewnie zawisl by na zyrandolu gdy zostal sam na chwile :) my mamy mamas & papas lozeczko , w ktorym nadal spi alex i przewijak z tej samej kolekcji z wanienka , aczkolwiek tej wanienki nigdy nie uzywalam :) mysle ze Alex przeniesie sie do pokoju brata i dostana nowe lozko pientrowe ( Kevin ma pietrowe ale na dole ma biurko, szafe i polki) albo takie nizsze lozeczko dla maluszka , zobaczymy kto w brzuszku siedzi , jak dziewusia to chlopcy zamieszkaja razem, jak chlopiec to malenstwo dolaczy do Młodszego brata

Do góry