reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków

jaskółka, jak chcesz karmić piersią to witamina K i D. Jak butelką to tylko D.

Bardzo polecają 'Vita K i Vita D' - pewnie dlatego, że są drogie:-D. Ale mi nie służyły, D się fatalnie wchłaniała i ortopeda przy badaniu bioderek zapisał mi na receptę (milion razy tańszą i trylion razy wydajniejszą). Także raczej nie sugerowałabym się bardzo 'marką' bo tutaj droższe nie koniecznie oznacza lepsze, i nie robiła zapasów jakichś wielkich, tylko na te pierwsze tyg. do wizyty u ortopedy i on sprawdzi jak się wchłania..

No i przyda się woda morska do noska jakby był katarek(ale to nie trzeba mieć już zaraz przed porodem), za to warto kupić sól fizjologiczną (lepiej w ampułkach bo kosztują kilkadziesiąt groszy a te firmówki w sprayach kilkadziesiąt ale złotych a działanie to samo), bo często noworodkom baaardzo ropieje oko, moja miała już prawie od 1 doby i jej tym moczyłam gazik jałowy i przemywałam.
Więcej nie przychodzi mi do głowy:)

AA no i do pępka coś, ale to kwestia gustu, każdy woli co innego:D

Co się naprodukowałam, to moje:D

reklama
jaskółka mysle, ze nie, ale najlepiej to skonsultowac ze swoim lekarzem. Wiem tylko tyle, ze np. dla dzidzi przy wypisie ze szpitala przepisuja co kupic np. do przemywania kikuta pepka itp.
A oto moje kocyki:
Kocyk koc z aplikacją PUSZYSTA MIKROFIBRA 8 wzorów (1561096624) - Aukcje internetowe Allegro tu zamowilam bialy i jest sliczniutki
KOCYK,Gruby,PUSZYSTY BOBAS ,80x110 @HIT@tło (1564751638) - Aukcje internetowe Allegro a tu kremowy
i ten niebieska zebra !Kocyk BOBAS MIŁY PUSZYSTY 76x102 NOWE WZORY (1562031685) - Aukcje internetowe Allegro

Bishopka - ten co ty kupiłaś biały to też chciałam kupić,ale jeden już mam, drugi dostanę od siostry,a trzeci zapewne znajdę na miejscu,ale boooskie są :-):-)

jaskółka mysle, ze nie, ale najlepiej to skonsultowac ze swoim lekarzem. Wiem tylko tyle, ze np. dla dzidzi przy wypisie ze szpitala przepisuja co kupic np. do przemywania kikuta pepka itp.
A oto moje kocyki:
Kocyk koc z aplikacją PUSZYSTA MIKROFIBRA 8 wzorów (1561096624) - Aukcje internetowe Allegro tu zamowilam bialy i jest sliczniutki
KOCYK,Gruby,PUSZYSTY BOBAS ,80x110 @HIT@tło (1564751638) - Aukcje internetowe Allegro a tu kremowy
i ten niebieska zebra !Kocyk BOBAS MIŁY PUSZYSTY 76x102 NOWE WZORY (1562031685) - Aukcje internetowe Allegro
Bishopka-kocysie piękne i widze ,że wszystkie mamy ten samgust bo ja ten 1 i 3 też oglądałam i zastanawiam sie nad kupnem :tak:

Bishopka b. fajne sa te kocyki nad tym 1, 3 sama sie zastanawialam i chyba sie skusze na nie, na poprawienie nastroju
Kup sa świetne naprawde, takie mieciusie i milusie a do tego niewiele kosztuja:-)
taycia u mnie rzeczy takie jak posciele czy kocyki musze zakupic sama, w sumie to chyba jak ktos cos przyniesie to beda to szmatki (byle wieksze, bo na 56-62 mam cala szfke :-)), ale siostra cos przebakiwala o krzeselku do karmienie, albo takim lezaczku-bujaczku bo chcialam kupic, wiec sie wstrzymuje z zakupem do dnia porodu ;-)
LANA faktycznie bijemy w to samo, widocznie mamy super gust :-);-)

DSC00001.jpgDSC00006.jpgDSC00005.jpgDSC00004.JPG

Nam do tej pory uzbierało się tylko tyle. Ale "prawdziwe" zakupy zaczną się w maju:-)

Jakie śliczności zakupiłyście dziewczyny ! :) Mogłabym oglądać i oglądać

No właśnie, poradźcie coś na temat butelek, czy faktycznie warto zainwestować w te antykolkowe czy wystarczą zwykłe? Skłaniam się ku tym pierwszym, bo wiadomo, dla swojego dziecka chciałoby się wszystkiego co najlepsze, ale czy one faktycznie działają?

reklama
Karolinkaz -śliczności dla córci kupiłaś,ten komplecik z geterkami słodki:-)
Co do butelek dziewczyny to ja dostanę nówkę Tommee tippee antykolkową 150 ml.od przyjaciółki z Irlandii bo ona kupiła komplet 2 szt.bo inaczej tam nie sprzedają i wyśle mi jedną a sama kupiłam zestaw laktator Tommee Tippee z 1 butelką 150 ml. i 2 szt.butelek 260 ml.Wydaje mi się ,że więcej niż jedną małą antykolkową nie ma sensu kupować bo kolki są chyba jak dobrze pamiętam tak do 3 mieś.życia.Mi więcej butelek nie będzie potrzebnych bo i tak zamierzam karmić cycem tylko na noc butla.Nie mam natomiast pojęcia czy faktycznie spełniają swoją rolę i bobas nie będzie miał kolek.Gdy rodziłam córę 11 lat temu to na kolki nic jej nie pomagało trzeba było to po prostu przejść,ale takich butelek wtedy jeszcze nie było.

Do góry