reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków

no właśnie.. gdzieś mi to też bije w podświadomości.. ja to w ogóle chodzę w drutowym i ze sztywną miską..więc taki szmaciak to dla mnie będzie tragedia..

Ja chodziłam w takim szmaciaku w ciąży i jak karmiłam i biust mi się zniekształcił, wiadomo że nie tylko to było powodem, ale dobry stanik to połowa sukcesu.

Marcelina, dla karmiących nie tylko są szmaciaki, są też ze sztywnymi miseczkami i drutami. Ja nie zamierzam w takim miękkim łazić, bo jak zacznę karmić to rzeczywiście zamknę alfabet:-D

reklama
tu już nawet nie chodzi o zniekształcenie.. tylko w szmaciakach biust potrafi mieć naprawdę tragiczny kształt.. naleśniki albo kwa trójkąty jak u Madonny.. nie cierpię tego dlatego ich nie noszę.. tylko czy ja dostanę sztywny na moje cycyki? ja już zwykłego dostać nie mogę i ślubną bieliznę jechałąm kupić do Torunia..

tu już nawet nie chodzi o zniekształcenie.. tylko w szmaciakach biust potrafi mieć naprawdę tragiczny kształt.. naleśniki albo kwa trójkąty jak u Madonny.. nie cierpię tego dlatego ich nie noszę.. tylko czy ja dostanę sztywny na moje cycyki? ja już zwykłego dostać nie mogę i ślubną bieliznę jechałąm kupić do Torunia..

Są takie specjalne sklepy ( w necie też) dla kobiet z nietypowymi wymiarami. Ja mam 75F,a Ty?

Dziewczyny, nie polecam Wam zupełnie miękkich staników, one w ogóle nie trzymają biustu prawidłowo. Moim zdaniem powinien mieć chociaż te druciki, żeby cyca porządnie trzymać, zwłaszcza jak ktoś ma duży biust.

Devi, złożyłaś łóżeczko?
Zupełnie się z Tobą nie zgodzę!. Miękkie staniki lepiej kształtują i korygują biust,pod warunkiem że nosimy dobrany rozmiar. Co to są w ogóle za rozmiary 75 C? 85D- przecież z takimi obwodami można się opasać 3 razy wokół pasa i jeszcze kokardę zawiązać lub supeł. Z takim obwodem to na pewno biust nie będzie podtrzymany. Miseczka C również na pewno będzie za mała dla kobiety karmiącej. Ja jestem małobiuściasta,cycki minimalnie mi urosły w ciązy a noszę 65E. Polecam poczytać w wolej chwili:LOBBY__BIUŚCIASTYCH:) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl na prawdę warto!

pies wie szuszu ! Zależy od firmy.. ślubną mam 75 F, ale w 75 D czasem wejde w Triumfie- rzadko bo rzadko, ale czasem coś mają- zależy od firmy..
Bałabym się z netu stanik- bo wiem jaka męczarnia w doborze na żywo jest w Sklepie, a Ty już kupowałaś kiedyś z netu?
Ja raz na allegro bardotkę.. i owszem dobra była ale kształt cycka nadawała co najmniej komiczny...

szuszu- łózeczko jeszcze nie jest złożone:) P. w weekend ma konczyc malowanie wiec jesli bedzie czas to mysle ze do konca przyszlego tygodnia bedzie gotowe:) W kartonie wyglada cudnie :)

a wracjac do staników, u nas we wro sa te specjalne sklepy z brafiterkami i rozmirami właśnie typu 65E ale tam babeczki mnie nie przekonaly do ich idei....tak mnie scisnely w te staniki ze mialm wrazenie gorsetu. Wiem ze stanik powinnien byc jak najbardziej opiety pod biustem ale bez przesady

Ostatnia edycja:
Zupełnie się z Tobą nie zgodzę!. Miękkie staniki lepiej kształtują i korygują biust,pod warunkiem że nosimy dobrany rozmiar. Co to są w ogóle za rozmiary 75 C? 85D- przecież z takimi obwodami można się opasać 3 razy wokół pasa i jeszcze kokardę zawiązać lub supeł. Z takim obwodem to na pewno biust nie będzie podtrzymany. Miseczka C również na pewno będzie za mała dla kobiety karmiącej. Ja jestem małobiuściasta,cycki minimalnie mi urosły w ciązy a noszę 65E. Polecam poczytać w wolej chwili:LOBBY__BIUŚCIASTYCH:) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl na prawdę warto!

Sorry Jaskółka, ale dobrze wiem jaki mam rozmiar biustu i obwód, mierzony przez wykwalifikowaną gorseciarkę. I też korzystałam z linka, który przesłałaś. I dalej jestem zdania, że jak kobieta ma duży biust i ciężki to miękki stanik temu nie podoła, chodzi mi o taki co nie ma wzmocnienia drucianego.

Poza tym z tego co wiem to nie karmiłaś jeszcze i nie wiesz jak wygląda biust wypełniony mlekiem, u mnie to byly dwie piłki do koszykówki i w miękkim staniku wyglądały żenująco.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry