reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
Habcia, a tobie to pewnie już niewiele zostało do kupienia. Dobrze ci !!!

ja mam zielone światło dopiero od stycznia, bo nie wzięliśmy się jeszcze za pokoik dla dziecka. Na razie mam wszystkie ubranka, łącznie z kocykami i kombinezonami, a reszta musi poczekać.

Czy dobrze kojarzę, że do szpitala musimy mieć dwie koszule ???

Dziewczyny do wyprawki to jeszcze przyda się mała lampka nocna to wiadomość dla takich co nie mają (jak ja:zawstydzona/y::zawstydzona/y:) bo jak w nocy do karmienia to dobrze jest mieć takie cudo przy łóżku.

z tymi podkładami to też się zastanawiałam. I mało tego - zastanawiam się, czy nie kupić jeszcze sobie do domu np. na tę okoliczność, gdyby mi wody odeszły w łóżku... co przecież też może się zdarzyć...

z tymi podkładami to też się zastanawiałam. I mało tego - zastanawiam się, czy nie kupić jeszcze sobie do domu np. na tę okoliczność, gdyby mi wody odeszły w łóżku... co przecież też może się zdarzyć...

Właśnie to samo mnie zastanawia i jakoś mam schizę że zaleje całe łóżko:baffled:

Dziewczyny co do wód płodowych podobno jak odejdą podczas spania, materac czy łożko do wymiany bo nie da się tego wyprać...ja podkładałam ceratkę pod prześcieradło w ostatnich tygodniach...ale wczesne odejście wód nie zdarza się często.
A mnie chyba dopadł sydrom wicia gniazda...albo panika. Za 2 mieś będzie mój termin a ja w polu z zakupami...no niby listy zakupów dla dzidzi zrobione ale ....w tesco np pajace unisex białe są...a ja jakoś niechcę takich.

dobry temat te wody płodowe. mam spać jak małe dziecko na ceracie :-D:-D:-D. Ale chyba to lepsze wyjście niż kupować nowe pokrycie na łóżko.
Co do łóżeczka to my chyba nabędziemy takie najtańsze, za 150zł. Radek VII jest ładnym łóżeczkiem, sama go kupiłam w tamtym roku dla Julki, ale to był tylko jeden wydatek. A teraz kasa tak mi leci z konta, że nawet nie wiem kiedy i na co.
Co do koszul i staników do karmienia, nie kupuję tego. Starsze pokolenia dały radę to i ja dam radę. Poza tym, te koszule są okropne, nie podobają mi się. Wolę spać nago:-D:-D:-D.
Martussa82 a po co te podkłady do szpitala ??

Aga te podkłady do szpitala trzeba mieć bo musisz na nich leżeć.. a w szpitalu chyba nie dają..a trochę mało komfortowo zabrudzać co chwilę łóżko i pościel.. mimo tego że pewnie i tak rewelacyjne nie są:confused:

reklama
NanaKG tak myślałam, że o to chodzi. Jak była moja siostra to pościel jej ciągle zmieniali. Myślałam o czymś tylko nie do końca wymyśliłam co sobie zabrać na piękne widoki na prześcieradle i czy nie będę inna jak sobie pod tyłek zacznę coś podkładać:-):-):-)

Do góry