reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

a nie no my za łóżeczko daliśmy 300 zł :) mniej niż za Radka VII Klupsia którego chcieliśmy :)
wiadomo są te piękne za 700 zł i więcej....ale no za dużo jak dla nas :)

reklama
Larkaaaaa-- szalejesz!! ja przy Tobie raczkuję :-D:-D:-D

mogę niedyskretnie zapytać o cenę tego wyposażenia do łóżeczka (rożek itd...to na drugim zdjątku) i oczywiście gdzie wykopuje się takie śliczności?? mój Mąż się na to napalił, więc muszę kuć żelazo, póki gorące ;-);-);-)

Golimku ja tez spie w staniku. Miseczka D jeszcze pasuje, ale za ciasny sie stal. Kupilam sobie przedluzacz z triumpha za 5 zl. I super jest!

larkaa przepiekne rzeczy kupilas. Taki komplet poscieli to moje marzenie. Niestety teściowa sie pospieszyla i pokupowala juz kolderki i podusie. Wrr. Teraz wszystko z innej parafii bedziemy miec

Kupiłam w firmowym sklepie Glucka

W ofercie pościel niemowlęca i pościel dziecięca oraz mebelki dla dzieci, łóżeczko i łóżeczka dziecięce.

tutaj adres stronki, są na niej adresy sklepów :) zjeździłam pół Wrocławia, oglądałam na internecie i najładniejsze wg mnie sa pościelki z tej firmy albo z Mini - mini, których nigdzie dostać nie można ;/ Chodziło mi o to, żeby była pościelka z jakąś jedną dużą aplikacją (np jeden miś, albo myszka, żyrafka itd) a na internecie mają same takie nieciekawe gdzie jest miś - miś - miś - miś - miś - miś każdy taki sam i jest naciapane na tej pościeli strasznie :)

za zestaw baldachim (z wiszącym sznureczkiem na którym jest misio grzechotka i serduszko z miejscem na zdjęcie), ochraniacze, poszewska na poduszkę i na kołderkę zapłaciłam 199 zł
za kołdrę i poduszke ekologiczną antyalergiczną (chyba mi sie narazie nie przyda) 94 zł
tutaj opis
Wyprawki.pl Gluck pościel wypełniona kołdra + poduszka Tencel Biała.

za rożek 56 zł (drogo, ale chcialam do kompletu)
i prześcieradełko z falbanką 56 zł (drogo, ale jedna ładna do kompletu musi być, reszte kupie zwykłe frotowe na gumke)

no i pościelki mają prześliczne i dla chłopców i dla dziewczynek....marzenie :) łóżeczka też niektóre takie z kubusiem puchatkiem....tylko że za 1000 zł :( a najdroższe za 2700 zł :o

teraz dla doświadczych mam mam pytanie

trzeba kupować jakiś baldachim i ochraniacz na zmiane? jak trzeba to się kupi jakies dziadowskie co by były na okres prania :)

Larkaa śliczne te twoje zakupy !!!
a z koszulą to zrobię tak że, kupię zwykłą, rozpinaną na guziki bez żadnego wzorku za 15 zł (już widziałam na bazarku) i nie będzie mi szkoda, jak nie będę jej po szpitalu używać.

Śliczne te koszule i wcale nie są babciowe. ja też już kupiłam tego typu jak tu pokazujecie.

larkaa baldachimu nie używałam i nie będe używać wcale, a ochraniacza nie kupowałam na zmianę przy kacperku bo nie wydawał mi się potrzebny.
No ale teraz będę miała bo mam komplet pościeli bo kacperku właśnie z ochraniaczem i prześcieradełkiem i teraz też mi mama kupiła cały taki komplet z ochranaiczem prześcieradełkiem i rożkiem coś takiego jak u Ciebie tylko inna firma.

habcia
ja lubię jak mi coś kupują tylko ja oczywiście wybieram wzór kolor i wszystko inne.

Ja też dziś zrobiłam pierwsze zakupy. Z ciuchami nie szalałam bo mam mnóstwo tego kupiłam tylko nowe kompleciki na wyjście ze szpitala i tak jakby do lekarza czy coś. No i pokupoywałam kosmetyki, oliwkę krem na odparzenia, krem na każdą pogodę, mydełko, waciki, patyczki, termometr do kąpieli, chusteczki nawilzane i pampersy i jeszcze takie tam pierdółki, kocyk ręczniczek i kilka czapeczek

larka ja tak z innej beczki...na zdjęciach zauważyłam że mamy te same meble. Mam identyczne. to systemowe mebelki chyba POP. ja mam w kolorze buku. A dla dzidzi właśnie czekam na szafe taką jak widać po prawej stronie zdjęcia. Taka z półkami :)

reklama
Larkaa, ja też nie miałam baldachimu i nie sądzę, aby był Tobie potrzebny na zmianę, podczas prania malutka prześpi się bez baldachimu. Ochroniacz mamy jeden i do tego dupny jakiś:-pFranek sobie z niego poduchę robi, na początku spał bez ochraniacza, bo na brzuchu spał i bałam się, że się przydusi ( nie wiem czemu, ale tak mi się porobiło). Myslę, że wszystkiego po jednej sztuce starczy, lepiej kasę na coś innego przeznaczyć.

Do góry